SKM RAPID MODELLING B.V.

Logo SKM RAPID MODELLING B.V.

Vlamovenweg 20
5708 JV Helmond

Tel. (0492) 579 040
Fax. (0492) 579 041

E-mail: info@skmrapid.nl
Website: www.skmrapid.nl

SKM Rapid Modelling B.V.

Totaalleverancier van engineering tot prototypes 

SKM Rapid Modelling B.V. is een innovatief bedrijf, dat zich gespecialiseerd heeft in ‘Rapid Prototyping’. SKM is meer dan 20 jaar geleden ontstaan vanuit Philips en is een van de eerste bedrijven in Nederland wat begonnen is met het maken van prototypes door middel van 3D Printing, inmiddels heeft SKM haar diensten en netwerk verder uitgebreid en zich ontwikkeld tot totaalleverancier vanaf engineering tot aan prototypes, maquettes tot aan series eindproducten, met daarin de focus op kwaliteit, flexibiliteit en doorlooptijd.

Snelheid is de sleutel tot succes

Zakendoen draait steeds meer om snelheid, organisaties dienen steeds sneller de markt te betreden met nieuwe producten en innovaties, hierin wordt Time to Market (TTM) een steeds meer bepalende succesfactor. SKM speelt hier op in en levertijden van 1-2-5 werkdagen zijn hen dan ook niet vreemd.

SKM speelt een steeds grotere rol bij Just In Time (JIT) en On Demand 3D printen welke de voorraad kan vervangen. Zo maakt SKM bijvoorbeeld voor Start-Up Usono uit Eindhoven de eerste serie eindproducten van hun nieuwe ontwikkelde apparaten in de medische sector. Door een relatief kort tijdsbestek kunnen ze de markt op om hun apparaten te presenteren en te verkopen. Hierdoor zijn zij uniek, ze hebben maar een kleine voorraad nodig en blijven bijvoorbeeld hun concurrentie voor.

Wensen tastbaar maken

SKM Rapid Modelling vervaardigt zeer diverse producten waaronder functiemodellen, beurs- en schaalmodellen, maquettes, mock-ups en zichtmodellen, waarmee je een idee tastbaar maakt, eventuele fouten in het ontwerp opspoort of indruk maakt op een beurs. Tevens maakt het bedrijf 0-series en kleine en middelgrote series welke gebruikt worden voor testen, haalbaarheid onderzoek of als eindproduct, voor bepaalde opdrachtgevers in bijvoorbeeld de maakindustrie. Economisch zeer aantrekkelijk wanneer de serie te klein is voor bijvoorbeeld een traditionele spuitgietmatrijs of de levertijd te lang is.

Rijk aanbod

De modernste productietechnieken staan bij SKM ter beschikking; 3D-printtechnieken als SLS (Selective Laser Sintering) en meerdere SLA printers (Stereolithografie), met o.m. een van de grootste SLA-printer die op dit moment beschikbaar is, een printer met wel een bouwoppervlak van 750-650-550 mm en een nauwkeurigheid van 0,1mm, maar ook vacuümgieten van kuststof series tot wel afmetingen van 3 meter lengte, CNC-frezen, een professionele spuitcabine en diverse conventionelere technieken als onder andere draai -en freesbanken. 

Zo produceert het bedrijf voor o.a. de TU Eindhoven en Maastricht, Automotive, Electronic Devices, IoT, Consumer Products, Medical, maar ook in Kunst en Architectuur.

Innovatie

In 2017 is er verbouwd en geïnvesteerd in extra nieuwe High Tech SLA printers met nieuwe materialen in samenwerking met DSM. Materialen welke hun specifieke eigenschappen als o.a.  Thermal Postcuring (tot wel 260°C) en glashelder transparant, hun toepassing vinden in verschillende branches. Belangrijkste investering is toch wel het spuitgieten, hiervoor is een nieuwe Arburg machine aangeschaft met als doel prototypes en kleinere series in allerlei verkrijgbare kunststoffen als onder andere ABS, PP, PA.6.6, HDPE etc., te produceren. Het grote verschil hierin met traditioneel spuitgieten gaat toch wel zijn, snelheid, SKM staat aan de vooravond om spuitgiet producten te kunnen uitleveren binnen 5 werkdagen.

Klant laten lachen

Het grootste kapital van SKM wordt gevormd door haar vakmensen. Circa 20 gedreven specialisisten waarbij perfectie in het DNA zit doen dag in dag uit hun best om de klant te laten lachen.