home » bedrijven » Bouw »

SMITS ROLLUIKEN EN ZONWERING B.V.

Logo SMITS ROLLUIKEN EN ZONWERING B.V.

De Hork 15, 5431 NS Cuijk
Postbus 285, 5430 AG Cuijk

Tel. (0485) 315667
Fax (0485) 322371
E-mail: smits@smitsrolluiken.nl
Website: www.smitsrolluiken.nl

Aantal medewerkers: 60
Vestigingsjaar: 1989

Fabrikant Smits Rolluiken (onderdeel van AVZ-groep) voorziet zonweringspecialisten in heel Nederland vanuit twee assemblagevestigingen in Cuijk. Ook regelt Smits samen met dealers de zonwering voor projecten in binnen- en buitenland. Van het leveren van onderdelen tot kant-en-klare producten en doekconfectie, alles doet het bedrijf zelf. Inclusief het ontwerp van nieuwe producten. De toegepaste materialen zijn kwalitatief hoogwaardig. De motoren komen bijvoorbeeld van Somfy en Jan Des Bouvrie leverde het ontwerp voor de vrijstaande design zonwering Cubola®.

Best Buy Smits

Smits Rolluiken en Zonwering B.V. is opgericht in 1989. Drie jaar later is de eenmanszaak omgezet naar een BV met Piet Smits en Bert Plantagie als aandeelhouders en momenteel valt het bedrijf onder de AVZ-groep. Uniek is het marketingconcept Best Buy Smits. De goedlopende producten die onder dit concept vallen bevatten een goede prijs/kwaliteit verhouding en worden bovendien binnen tien dagen geleverd. Onder Best Buy Smits vallen vijf terrasschermen (ook wel knikarmschermen), een terraszonwering, een screen, twee typen rolluiken en een plisséhordeur.

Vakprijs 2013

Momenteel werken er zo’n 60 vaste personeelsleden bij Smits, verder werkt Smits met uitzendkrachten waarvan het aantal in de zomer op kan lopen tot 40 extra medewerkers . Ze maken rolluiken en zonwering volgens de nieuwste technieken. In 2013 kreeg Smits de vakprijs van Z&R (vakblad zonwering). Het zonweringsbedrijf bleek de beste leverancier na een beoordeling van snelheid- en accuratesse.

Zonwering in Dubai

Een belangrijk aandachtsgebied is de export. De terraszonwering Cubola® is ook al in Dubai te bewonderen. In de nabije toekomst zal in de VS onder licentie worden geproduceerd. Smits Rolluiken en Zonwering ziet het als een uitdaging om ook de vraag uit het buitenland te beantwoorden, waar de (weers)omstandigheden en wensen verschillen. Eind februari heeft Smits een stand bij de R+T Vakbeurs in Stuttgart, waar het enkele doorontwikkelde producten zal tonen, zoals de Cubola XL en ook een grotere variant van enkele screens inclusief bedrukkingsmogelijkheden.

Verkoeling in de toekomst

Smits Rolluiken en Zonwering is van mening dat zonwering meer inhoudt dan alleen zonwering. Veel woningen en bedrijfspanden raken te goed geïsoleerd. Dit betekent dat de warmte  lastig uit het pand te krijgen is en verkoeling steeds belangrijker is voor een goede balans in het pand. De toenemende opwarming van de aarde vraagt eerder om verkoeling dan verwarming en dat is precies waar Smits Rolluiken en Zonwering in voorziet.

Selectie uit producten:

  • knikarmschermen
  • uitvalschermen
  • markiezen
  • rolluiken
  • screens
  • plisséhordeuren
  • terrasoverkappingen
  • serrezonwering
In 2010 ontwierp Jan des Bouvrie een uniek scherm dat alleen via Smits Rolluiken te verkrijgen is. De kubistische Cubola® terrasoverkapping is een zonwering die vrijstaand gebruikt kan worden, of het is te bevestigen aan een wand of schutting. Het dak bevat een doek dat dicht te schuiven is en het product bevat een mooi strak aluminium frame. Het is mogelijk om het scherm aan een kant 80 cm te laten zakken, waardoor het ook bescherming biedt tegen laagstaande zon en afwatering mogelijk maakt. De Cubola is toe te passen bij allerlei panden, van woningen tot horeca-gelegenheden.

Maatwerk - Rolluiken

Rolluiken beschermen onder alle omstandigheden. Naast een goede inbraakvertragende werking, heeft een rolluik ook goede isolerende eigenschappen. Zo worden warmte, koude en lawaai gereduceerd.

Binnen het assortiment kan er worden gekozen voor diverse modellen omkasting. De leverbare kleuren van de omkasting zijn afhankelijk van het gekozen model. Pantsers zijn leverbaar in bijpassende kleuren of in een afwijkende kleur, om alles nog meer contrast te geven. Uiteraard kan het product in iedere gewenste RAL-kleur gepoedercoat worden (tegen een meerprijs).