SNEPPEN, ZEILMAKERIJ VAN DER

Logo SNEPPEN, ZEILMAKERIJ VAN DER

Informaticastraat 13, 4538 BT Terneuzen
Handelspoort
Tel. (0115) 618840
Fax (0115) 631065
E-mail: info@vandersneppen.nl
Website: www.vandersneppen.nl

Na ruim 21 jaar draagt eigenaar Adri Scheele het roer over aan zoon en schoonzoon. Zeilmakerij Van der Sneppen BV in Terneuzen staat al sinds 1861 garant voor kwaliteit en service. Onder leiding van Anthony van Wijck en Jan-Willem Scheele wordt deze koers nu voortgezet. Als het aan de heren ligt kan het bedrijf, voornamelijk binnen de industriële sector, de komende jaren een flinke groei verwachten.

 Van der Sneppen BV heeft een rijke historie: de zeilmakerij is in 1861 opgericht. Vanaf 1998, toen Adri Scheele de industriële tak overnam, heeft het bedrijf een grote ontwikkeling doorgemaakt. Er werd geïnvesteerd in vakmensen en moderne machines. Maar de grootste kracht is het buiten de kaders denken: een traditioneel product innovatief gebruiken.

Metalen doos is een megaklankkast

In het pand waarin de productie plaatsvindt hangen onder het plafond speciale zeilen. Die absorberen het geluid en zorgen ervoor dat de medewerkers op een prettige manier hun werk kunnen doen. Veel bedrijven kampen met dat probleem – werken in een ‘doos’ die alleen bestaat uit damwanden. Te lawaaierig, vooral vanwege de galm.

Zeildoek absorbeert het geluid

Dat kun je oplossen met gehoorbescherming. Dat is niet ideaal, zeker niet als medewerkers veel met elkaar moeten communiceren. Een geluidsabsorberend dak is een te grote investering. De oplossing is veel goedkoper: speciaal geluiddempend zeildoek ophangen. Eventueel geprint – een goedkope manier om aandacht te vestigen op je bedrijf of je producten. Of je kleedt zo de werkomgeving op een mooie manier aan.

Demontabel pocketsysteem

Zeilmakerij Van der Sneppen maakt furore met een demontabel pocketsysteem. Daarbij zijn alle wanden van zeildoek aan elkaar gekoppeld met een aluminium profiel. Het is een flexibel systeem: binnen het metalen frame kan de pocket opgedeeld worden in verschillende vakken.

Pocketsysteem ideaal voor automotive

Dit systeem wordt onder meer gebruikt in de automotive. Alle onderdelen worden in het pocketsysteem naar vak gerubriceerd. Overzichtelijk dus handig. Je grijpt nooit mis, je kunt sneller werken. Bovendien zorgt het zeil er voor dat de onderdelen niet kunnen beschadigen.

Vervang alleen het compartiment

Bij een gewone pocket zijn de naden gestikt. Als de zak stuk is, moet die dan ook helemaal worden vervangen. Bij een demontabel pocketsysteem vervang je alleen het compartiment dat stuk is. Het is goedkoper en duurzamer.

Vul loze ruimte warehouse op met het pocketsysteem

In een warehouse valt de loze ruimte het meest op. Met het demontabele pocketsysteem kan dat opgelost worden. Een ideaal opbergsysteem zonder dat je daar stellingen voor hoeft op te bouwen of af te breken.

Zeil ideaal als flexibele wand

In sommige productiehallen mogen stoffen elkaar niet beïnvloeden. Een tussenmuur van zeil is de meest ideale oplossing. Die flexibele wand is snel opgebouwd en qua kosten aanzienlijk aantrekkelijker geprijsd dan een doorsnee-oplossing. Van der Sneppen kan alle maten leveren want alles wordt per project ontworpen en geproduceerd.

Problemen niet omzeilen maar oplossen

Innovatie van een traditioneel product zoals zeil hebben we hoog in het vaandel staan. Daarbij gaan we uit van drie pijlers: met twee benen op de grond blijven staan, actief meedenken met de klanten en problemen niet omzeilen maar zien als uitdagingen die vragen om een oplossing.

Zeilmakerij Van der Sneppen BV is ook gespecialiseerd in

  • Buitenleven (verandadoeken, terrasafscherming, schaduwdoeken, zandbaknetten)
  • Watersport (onder meer dekkleden, hoezen en zonweringen)
  • Industriële groothandel (onder meer hijsbanden, spanbanden, ladders, trappen en touwwerk)
  • Transport (onder meer dek- en dakzeilen, huiven en gordijnen voor vrachtwagens)
  • Maatwerk (industrieel of particulier)
  • Verhuur (aanhangers, dekzeilen en hoogwerkers)

Interview met de onderneming

Zeilmakerij Van der Sneppen biedt dé oplossing: schuifzeilen of dekzeilen. “Veel bedrijven weten nog niet dat ze met onze zeilen een aanzienlijke winst kunnen boeken”, zegt eigenaar Adri Scheele. Productie blijft gegarandeerd “Bij onder andere recyclebedrijf Inashco in Sluiskil hebben ze de voordelen van afdekzeilen wel ontdekt,” zegt Scheele. Bij dit bedrijf worden in een grote en open ruimte metalen uit verbrandingsas gesorteerd. Daar gebruiken ze spoelwater voor. “In de winter kan het water bevriezen. Dan heb je een probleem met sorteren. Dit probleem hebben we ondervangen door een complete demontabele wand van zeil eromheen te bouwen. De productie kan doorgaan, voor medewerkers is het comfortabeler.” Ook binnen de voedingsindustrie en de plants van de chemische industrie kennen ze die problematiek: een veel lagere temperatuur leidt tot een lagere productie. “Als je dat simpel kunt ondervangen, boek je er veel winst op. Je...

Volledig interview »