SPS SMALL PROCESSOR SYSTEMS

Logo SPS SMALL PROCESSOR SYSTEMS

Pannenweg 203
6031 RK Nederweert


Tel. (0495) 745090
Fax (0495) 624673

E-mail: info@spsys.nl
Website: www.spsys.nl

SPS is een innovatief en dynamisch bedrijf. Na ruim 30 jaar gevestigd te zijn in Someren-Eind, zijn we in 2013 verhuisd naar Nederweert. SPS is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van professionele industriële besturingssystemen. Met ruim 20 enthousiaste werknemers is SPS onder meer actief in de machinebouw, de automotive/food/agrarische/chemische industrie, luchtbehandeling, gezondheidszorg en duurzame energie. 

Technologische innovaties

Technologische innovaties maken het leven makkelijker en aangenamer. Kwalitatief hoogwaardige besturingssystemen maken hier onlosmakelijk deel van uit; ze lossen uiteenlopende problemen binnen verschillende markten op. SPS biedt voor ieder vraagstuk een maatwerkoplossing.

Technologische vooruitgang gaat soms gepaard met sensationele, in het oog springende ontwikkelingen die het nieuws halen. Maar de veranderende technologie onttrekt zich meestal aan het oog. Want wie weet nu precies hoe een elektrische oven werkt? De bakker die hem bedient misschien? Zelfs hij zal voornamelijk bezig zijn met hoe zijn brood eruit komt. Zo vinden er overal om ons heen technologische veranderingen plaats waar we nauwelijks echt weet van hebben. Ja natuurlijk, die oven is niet hetzelfde als die van dertig jaar geleden. Het bedieningspaneel stelt ons onder meer in staat om tijd en temperatuur in te stellen. Maar welke technologie zorgt daar nu voor?

Kwalitatief hoogwaardige besturingssystemen

Small Processor Systems heeft zich gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige besturingssystemen. SPS ontwikkelt deze systemen op maat voor een uiteenlopend aantal marktsegmenten en is hier uiterst succesvol in. Hoogwaardige besturingssystemen kunnen overal in worden toegepast. Dit varieert van de genoemde fabrieksoven tot oplaadpalen voor elektrische auto’s. SPS werd opgericht in 1981 toen de besturingstechniek in opkomst was. Vroeger deed het bedrijf veel binnen de automotive en werkte het met grote namen als DAF. Er werden robuuste, degelijke producten van SPS gevraagd. In die periode is er een onmiskenbare kwaliteit ontwikkeld van duurzame producten met een lange levensduur en daar profiteert u heden ten dage nog steeds van.

Maatwerk bieden en klantgericht werken

Innovatie is leidend binnen SPS. Er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe en vernieuwende oplossingen die het werk voor vele klanten en eindgebruikers eenvoudiger maken. Overal is een oplossing voor, weet het bedrijf. Maatwerk en klantgerichtheid zijn de basis voor haar succes. Productontwikkeling vindt plaats op basis van een goede samenspraak met de klant. Zo krijgt iedere klant zijn eigen specifieke printplaat die precies dat doet wat hij wenst. Een perfecte controle en besturing, alles in eigen hand: daar gaat het om bij de besturingssystemen van SPS.

Totaalpakket: ontwikkeling tot nazorg

Van de ontwikkelafdeling tot productie en assemblage, SPS heeft het hele traject in eigen huis zodat u als klant volledig wordt ontzorgd. Dit gebeurt aan de hand van een nauwkeurige conceptbespreking waarin de functie-eisen, wettelijke eisen en randvoorwaarden met u worden besproken. Wat moet uw besturingssysteem doen, op welke manier en onder welke omstandigheden?

Hierna gaat de ontwikkelafdeling aan de slag om een prototype te maken dat voldoet aan de gezamenlijk opgestelde specificaties. Pas nadat u tevreden bent over de besturing gaat deze in productie. In de productie werken we met de nieuwste machines die voldoen aan de laatste technologische ontwikkelingen. Elk product wordt 100% functioneel getest, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw product voldoet aan de specificaties.

Nieuwe draadloze ontwikkelingen (M2M & internet of things)

Door de komst van het internet wordt het steeds makkelijker om te communiceren met onze apparaten/machines. Dit kan door middel van een vaste ethernetverbinding, maar ook draadloos via GPRS, WIFI, Blue-tooth of andere RF-technologieën.

Als specialist op het gebied van besturingssystemen integreert SPS een van de bovenstaande draadloze technologieën in het besturingssysteem en koppelt deze aan een backoffice. Dit kan de eigen backoffice zijn, maar ook een speciaal voor de klant gemaakte backoffice. Vanuit de backoffice heeft de klant vervolgens vele opties, zoals:

  • het uitvoeren van software-updates;
  • het bedienen op afstand;
  • het doorsturen van specifieke settings;
  • het monitoren en loggen van gegevens;
  • het registreren van verbruik en betalingen

Deze draadloze ontwikkelingen bieden ongekende mogelijkheden voor bijvoorbeeld monitoring op afstand; zodra uit meetgegevens blijkt dat bepaalde onderdelen (zoals lagers) sneller slijten dan voorzien, stuurt het betreffende apparaat of systeem automatisch een signaal naar de backoffice. Die kan het apparaat vervolgens realtime en op afstand uitlezen en bepalen welke vervolgactie nodig is. Dat vergroot de mogelijkheden voor gerichte, effectieve probleemoplossing enorm; er hoeft geen monteur meer op pad te worden gestuurd om de situatie ter plekke te bekijken. Bovendien leidt snel preventief ingrijpen tot minder gevolgschade en voorkomt het productieverlies, met alle kostenbesparingen van dien. Andere voordelen: software-updates kunnen op afstand worden doorgevoerd. Ook kunnen productieprocessen – dankzij de grote hoeveelheden gegenereerde data – gericht worden geoptimaliseerd.

Interview met de onderneming

Maatwerk elektronica “We draaien perfect”, trapt directeur Mark Rovers af. Het komt volgens hem doordat zijn bedrijf zichzelf continu vernieuwt. SPS is een technologisch bedrijf dat kwalitatief hoogwaardige besturingssystemen ontwerpt en bouwt. En voor ieder probleem is er wel een maatwerkoplossing, zo bezweert Mark Rovers. Van ontwikkeling tot nazorg SPS dateert van 1981, de tijd dat elektronica nog in opkomst was. “Er was toen feitelijk nog niets.” 33 jaar later is SPS Small Processor Systems uitgegroeid tot een serieuze speler op het gebied van besturingssystemen op maat. “Hoe we dat voor elkaar krijgen? Door goed op de hoogte te blijven van de technologische ontwikkelingen. We kijken goed naar de markt en de maatschappij en passen deze ontwikkelingen vervolgens in een vroeg stadium toe.” SPS biedt de klant het complete pakket van ontwikkeling tot nazorg. Automotive We vinden de besturingssystemen van SPS onder andere terug in laadpalen...

Volledig interview »