STEUR INDUSTRIAL COATING B.V.

Nijverheidsweg 7
4731 CZ Oudenbosch
Postbus 6019
4760 WB Oudenbosch

Tel. (0165) 315350
Fax: (0165) 317922

E-mail: info@steur.com
Website: www.steur.com

Steur Oudenbosch B.V.

Eindelijk verlost van corrosie met NanoClear+

Hardnekkige vervuiling van machines is een grote ergernis en een nog grotere kostenpost: vervuiling brengt ook corrosie met zich mee. Steur Industrial Coating BV rekent daar met NanoClear+ radicaal mee af. Daarnaast heeft het bedrijf NanoClean+ ontwikkeld, waarbij met droogijs de ondergrond van een te bespuiten oppervlak zeer efficiënt en snel wordt schoongemaakt en daarmee dan ook is voorbehandeld ten behoeve van het spuiten.

NanoClear+: corrosie wordt uitgesloten

Bussen op Schiphol zijn met de NanoClear+-methode tegen pekelcorrosie beschermd. Dat geldt ook voor hoogwerkers voor de offshore, repatriëringsvoertuigen, klassieke auto’s. ´NanoClear+´, zegt eigenaar Jack Steur, ´is een zelfstandige ceramische coating die tijdens het spuiten als laatste laklaag wordt aangebracht. Essentieel aan deze lak is de extreme hardheid. Daardoor krijgt vocht geen kans om door die laag heen te dringen. Onze lak is ook waterafstotend en die laat ook onder extreme omstandigheden, zoals met pekel en zeewater, niet los. Zodoende wordt  corrosie uitgesloten.´ Geen roestvorming dus, wat de levensduur van deze kostbare machines aanzienlijk verlengt.

Daarnaast laten machines die veel last hebben van aanklevende materie, zoals hoogwerkers die in bouw werken met gips en cement, hun vervuiling veel makkelijker los wanneer de oppervlaktes met het gepatenteerde NanoClear+ zijn behandeld. De vervuiling bijt zich niet vast aan het oppervlak. ´Juist op dat vlak is er veel winst te behalen. Reinigen in veel minder tijd.

Het scheelt dus in de arbeidskosten. Het materieel is weer sneller inzetbaar.´ Een van de toevoegingen in de nanolak is de nano-adhesiepromotor. Daardoor hecht de lak  zonder schuren zelfs op bestaande verflagen, aluminium en staal.

NanoClean+ - stralen met droogijskristallen

Schuren. Dat was bij Steur Industrial Coating BV tot 2009 de manier om een oppervlakte te voor te bewerken. Daarna voltrok zich een revolutie binnen het in Oudenbosch gevestigde bedrijf. ´We zijn overgestapt naar het stralen met droogijskristallen´, zegt Jack. ´Dat heeft heel veel voordelen ten opzichte van de oude manier van werken. Het gaat veel sneller, dus is het minder arbeidsintensief. Dat zie je terug als voordeel voor de klant. Bovendien is stralen met droogijs een heel schone manier van werken. Hield je bij het ouderwetse stralen stof, afvalwater en residuen over van de agressieve oplosmiddelen, droogijskristallen verdampen en gaan weer over in gas. Het is dus ook nog eens een duurzame manier van werken.´

NanoClear+ en NanoClean+ voor een optimale spuitcabine

Traditioneel worden spuitcabines schoongehouden met een kleefcoating, eventueel in combinatie met een hogedrukreiniging. Onze spuitcabines zijn met NanoClear+ behandeld. We maken ze met zowel NanoClean+, met droogijs, als met hogedruk naar keuze schoon. Zonder één spoor achter te laten.´ Bedrijven met spuitcabines kunnen dat navolgen. ´Wij zorgen dat de NanoClear+ erop komt. Met onze mobiele droogijscombinatie – een bus met aanhanger – maken wij het schoon.´

Meer weten over NanoClear+ en NanoClean+? Kijk dan op het YouTube-kanaal van Steur Industrial Coating BV. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!