STRATOS CLUB

Prins Bernhardlaan 64
4615 BD Bergen op Zoom

Tel. (06) 30197740

E-mail: info@stratosclub.nl
Website: www.stratosclub.nl

Stratos, voor ondernemers die willen groeien

Toets vraagstukken of ideeën die je als ondernemer hebt aan andere ondernemers, kom tot dieper inzicht in je eigen situatie en wordt op die manier de architect van jouw groeitraject. In een notendop is dit het idee achter Stratos, een stichting die West-Brabantse en Zeeuwse ondernemers met groeiambities verder helpt.

Een eigen bedrijf runnen is een enorme uitdaging. Ondernemers lopen daarbij tegen tal van vragen aan. De balans tussen werk en privé is al jaren zoek, wat kan ik hier aan doen? Mijn bedrijf groeit en naast ondernemer ben ik plotseling ook manager. Hoe zorg ik ervoor dat de interne organisatie meegroeit? Ik wil een nieuwe strategie uitzetten in mijn organisatie, waar moet ik op letten? Het zijn slechts enkele voorbeelden van vragen waarmee ondernemers worstelen. Vaak gaat het om specifieke ondernemersvraagstukken, die vaak moeilijk gedeeld kunnen worden met partner, familieleden of vrienden en die daardoor een gevoel van ‘eenzaamheid’ kunnen oproepen.

Reflectie en inzicht

Stratos helpt ondernemers bij het oplossen hiervan. Tijdens een intensief traject van ongeveer een jaar (14-15 maanden inclusief voor- en na-traject en themabijeenkomsten) brengt Stratos ondernemers in contact met andere ondernemers die te maken hebben met soortgelijke vraagstukken. Binnen een zorgvuldig samengestelde groep uit verschillende branches (geen concurrenten) wordt elk vraagstuk intensief belicht en besproken in een veilige en vertrouwde omgeving. De insteek is dat deelnemers, door kritische vragen van de anderen en voortdurende zelfreflectie, tot meer inzicht én dus tot een oplossing komen.

Ervaren coaches

De maandelijkse besloten bijeenkomsten vinden steeds plaats bij één van de deelnemende bedrijven. De groep wordt daarbij begeleid door twee zorgvuldig geselecteerde coaches; doorgewinterde ondernemers die het klappen van de zweep kennen en die het traject zowel inhoudelijk als procesmatig begeleiden. Vaak gaat het om mensen die zelf ooit het Stratos-traject doorlopen hebben. Ook buiten de werkgroepbijeenkomsten om is er (zowel voor als na het officiële traject) regelmatig contact tussen de coaches en de deelnemers.

Wat levert deelname concreet op?

Deelname aan Stratos zorgt er uiteraard voor dat ondernemers sneller tot een oplossing komen voor de vragen waarmee ze worstelen en de obstakels die ze ervaren. Door de voortdurende zelfreflectie en de input van de andere deelnemers en de coaches, komt de deelnemer uiteindelijk tot persoonlijke en professionele groei en tot dieper inzicht in zijn of haar eigen situatie. Dat diepere inzicht brengt hem of haar dichter bij de juiste keuzes en daarmee bij een oplossing/antwoord op het vraagstuk.

Wilt u meer informatie over Stratos? Kijk dan op de website.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!