TANS B.V.

Logo TANS B.V.

Croy 9h, 5653 LC Eindhoven
Postbus 1121, 5602 BC Eindhoven

Tel. (040) 2629060
Fax (040) 2629050
E-mail: info@tans.net
Website: www.tans.net

Aantal medewerkers: 27
Vestigingsjaar: 1985

Transportsoftware vraagt om de kennis van TANS

TANS is specialist als het gaat om transportsoftware. Het bedrijf uit Eindhoven bedenkt, ontwikkelt en levert automatiseringsoplossingen voor transport en logistiek. TANS doet dit vooral met TALIS, dat als standaard software modulair is opgebouwd. TMS, WMS en CRM: TANS heeft er als automatiseringsleverancier vele oplossingen voor.

Transportsoftware: een vak apart

Transportsoftware is een wereld op zich. TANS richt zich dan ook specifiek op automatiseringsoplossingen voor transport en logistiek. Het bedrijf is sinds 1985 op de markt en beschikt inmiddels over veel kennis van transportsoftware. TANS heeft honderden klanten, waaronder Baetsen Groep, De Rooij Waalwijk, Heijboer Transport, Kusters Logistics Service en G. van Doesburg Internationaal Transport.

TALIS biedt een flexibel pakket

TALIS van TANS biedt transportondernemingen en logistiek dienstverleners standaard software met een flexibele pakketopbouw. De TALIS software is modulair van opzet. Zo biedt TANS met TALIS TMS en TALIS WMS veelzijdige systemen voor transport, expeditie, distributie en warehousing. Ook omvat TALIS modules voor urenadministratie, emballage, CRM (relatiebeheer) en facturatie.

Automatiseringsoplossingen voor inzicht

Automatiseringsoplossingen van TANS zijn betrouwbaar en bieden een goede prijs-prestatieverhouding. De automatiseringsoplossingen hebben onder meer bewezen koppelingen met boordcomputers en apps. Dat zorgt voor inzicht, snelheid en eenvoud bij processen als planningsoptimalisatie, goederen scannen en digitaal factureren.

TALIS draait ook mobile en in de cloud

TALIS TMS en WMS zijn ook toegespitst op mobile en cloud. Valt de keuze op de cloud, dan kunnen klanten kiezen tussen SaaS (Software as a Service) en ASP (Application Service Provider). Een mooi voorbeeld van zo’n ASP-toepassing is het gebruik van TALIS naast de TANS-oplossingen Qlikview Business Intelligence en Multivers financieel.

TANS deelt kennis met de klant

TANS deelt de eigen knowhow graag met de klant. Daarom verzorgt de automatiseringsleverancier geregeld deelmarktbijeenkomsten binnen de eigen gebruikersvereniging. Daarnaast kunnen klanten met TALIS Community razendsnel gegevens voor vrachtuitwisseling verwerken.

Transportsoftware om op te bouwen

Of het nu gaat om een containertransporteur of verhuizer. Om een koerier, groothandelsbedrijf of specialist in wegvervoer. Ondernemingen in de transport en logistiek kunnen bouwen op de transportsoftware van TANS.

TALIS instructies via YouTube

Naast de instructie videos 'Snel aan de slag met TALIS' en 'Sorteren & filteren binnen TALIS', is nu ook de tutorial 'Het aanmaken van Tarieven in TALIS beschikbaar.

De video's zijn naast Nederlands ook in het Engels te bekijken.

Het aanmaken van Tarieven in TALIS

Creating Price Rates with TALIS

Interview met de onderneming

Foto: René Knapen, directeur TANS TANS bedenkt, ontwikkelt en levert automatiseringsoplossingen. De toenemende digitalisering in de transport en logistieke sector is dan ook goed te merken bij de organisatie. “Er is veel vraag naar uitbreidingen bij onze bestaande klanten en steeds vaker vinden ook nieuwe klanten de weg naar TANS”, aldus Knapen. Het Eindhovense bedrijf staat dan ook niet stil: “Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw planpakket. De eerste release kan eind dit jaar op de markt komen. Dat is voor ons een mooi project, maar meteen ook voor onze klanten. We kunnen zo meteen meer functionaliteit bieden. Daarnaast hebben we dit jaar al 8 nieuwe klanten binnen gehaald waar de implementatie van in volle gang is.” Nut van digitale vrachtbrief TANS bedient met haar aanbod direct de digitalisering in de sector: “Als ICT-bedrijf maken wij een koppeling met Transfollow. Wij proberen onze klanten ook te...

Volledig interview »