TANS B.V.

Logo TANS B.V.

Croy 9h, 5653 LC Eindhoven
Postbus 1121, 5602 BC Eindhoven

Tel. (040) 2629060
Fax (040) 2629050
E-mail: info@tans.net
Website: www.tans.net

Aantal medewerkers: 30
Vestigingsjaar: 1985

Transportsoftware vraagt om de kennis van TANS

TANS is specialist als het gaat om transportsoftware. Het bedrijf uit Eindhoven bedenkt, ontwikkelt en levert automatiseringsoplossingen voor transport en logistiek. TANS doet dit vooral met TALIS, dat als standaard software modulair is opgebouwd. TMS, WMS en CRM: TANS heeft er als automatiseringsleverancier vele oplossingen voor.

Transportsoftware: een vak apart

Transportsoftware is een wereld op zich. TANS richt zich dan ook specifiek op automatiseringsoplossingen voor transport en logistiek. Het bedrijf is sinds 1985 op de markt en beschikt inmiddels over veel kennis van transportsoftware. TANS heeft honderden klanten, waaronder Baetsen Groep, De Rooij Waalwijk, Heijboer Transport, Kusters Logistics Service en G. van Doesburg Internationaal Transport.

TALIS biedt een flexibel pakket

TALIS van TANS biedt transportondernemingen en logistiek dienstverleners standaard software met een flexibele pakketopbouw. De TALIS software is modulair van opzet. Zo biedt TANS met TALIS TMS en TALIS WMS veelzijdige systemen voor transport, expeditie, distributie en warehousing. Ook omvat TALIS modules voor urenadministratie, emballage, CRM (relatiebeheer) en facturatie.

Automatiseringsoplossingen voor inzicht

Automatiseringsoplossingen van TANS zijn betrouwbaar en bieden een goede prijs-prestatieverhouding. De automatiseringsoplossingen hebben onder meer bewezen koppelingen met boordcomputers en apps. Dat zorgt voor inzicht, snelheid en eenvoud bij processen als planningsoptimalisatie, goederen scannen en digitaal factureren.

TALIS draait ook mobile en in de cloud

TALIS TMS en WMS zijn ook toegespitst op mobile en cloud. Valt de keuze op de cloud, dan kunnen klanten kiezen tussen SaaS (Software as a Service) en ASP (Application Service Provider). Een mooi voorbeeld van zo’n ASP-toepassing is het gebruik van TALIS naast de TANS-oplossingen Qlikview Business Intelligence en Multivers financieel.

TANS deelt kennis met de klant

TANS deelt de eigen knowhow graag met de klant. Daarom verzorgt de automatiseringsleverancier geregeld deelmarktbijeenkomsten binnen de eigen gebruikersvereniging. Daarnaast kunnen klanten met TALIS Community razendsnel gegevens voor vrachtuitwisseling verwerken.

Transportsoftware om op te bouwen

Of het nu gaat om een containertransporteur of verhuizer. Om een koerier, groothandelsbedrijf of specialist in wegvervoer. Ondernemingen in de transport en logistiek kunnen bouwen op de transportsoftware van TANS.

TALIS instructies via YouTube

Naast de instructie videos 'Snel aan de slag met TALIS' en 'Sorteren & filteren binnen TALIS', is nu ook de tutorial 'Het aanmaken van Tarieven in TALIS beschikbaar.

De video's zijn naast Nederlands ook in het Engels te bekijken.

Het aanmaken van Tarieven in TALIS

Creating Price Rates with TALIS

Interview met de onderneming

Als er goederen van vijf verschillende klanten in één truck worden geladen, dan moeten de kosten voor zo’n rit wel evenredig verdeeld worden. Dit lukt alleen als je op detailniveau dieper in kunt zoomen op een zending. Het bestaande TMS pakket bij Van Uden-Bekx Transport schoot daarin tekort. In 2018 stapte het bedrijf daarom over op TALIS van TANS. “We kunnen met dit nieuwe systeem nu alle kosten van een rit goed uitsplitsen en naar rato over de diverse klanten verdelen. Kostenmaker, kostendrager, dat vind ik een heel belangrijk principe. Het moet niet zo zijn dat wij onze omzet halen omdat twee klanten dik betalen, terwijl een derde en vierde klant gratis meelift. Met de software van TANS kunnen wij gemakkelijk heel diep inzoomen in onze cijfers.” Weg met die handmatige nacalculaties Eindeloze Exel sheets en handmatige nacalculaties zijn echt verleden tijd, omdat alles uit het systeem wordt gehaald. Van Uden: “Daardoor kunnen we ook snel...

Volledig interview »