TE CONNECTIVITY

Logo TE CONNECTIVITY

Rietveldenweg 32
5222 AR 's-Hertogenbosch

Tel. (073) 6246246
Fax. (073) 6246958

Website: www.te.com

TE Connectivity

TE Connectivity (TE) is een internationaal bedrijf met een jaaromzet van $13 miljard en is wereldleider in connectoren en sensoren. TE zet zich in om de wereld veiliger, duurzamer, productiever en verbonden te maken. Al meer dan 75 jaar produceren wij connectoren en sensoren die zich bewezen hebben in de zwaarste omstandigheden en hebben wij ontwikkelingen mogelijk gemaakt in transport, industrie, medische technologie, datacommunicatie zowel zakelijk als privé. Zo komt iedereen in de wereld, zonder het te beseffen, in contact met TE.

Internationale marktleider

Wereldwijd heeft TE 78.000 werknemers, waarvan ongeveer 7.000 engineer zijn. In Nederland is TE gevestigd in Den Bosch en is hier nog altijd een begrip. In 1955 zijn zij hier opgericht als AMP.

TE heeft behoorlijk veel ontwikkelingen doorgemaakt in de afgelopen jaren. Vandaag de dag staat het bedrijf echter bekend als internationale marktleider met een sterke ondernemersgeest, gedreven door innovatie en samenwerking en met ongeveer 300 medewerkers staat TE ook internationaal haar mannetje.

Het werkklimaat bij TE sluit naadloos aan bij het bedrijf; de mensen zijn gedreven, innovatief en hebben een sterke ondernemersgeest. De sfeer is collegiaal en ontspannen. TE heeft wat over voor elkaar en voor het bedrijf. Ook staat TE open om de wereld beetje bij beetje beter te maken door samen te werken en service te verlenen aan externe partijen. Samen gaat het bedrijf voor een veiligere, duurzamere, productievere en verbonden wereld.

Test Laboratorium

In de test-faciliteit werkt TE Connectivity steeds aan het verbeteren van de kwaliteit van haar producten door ze te onderwerpen aan specifieke testen. Zo werkt het bedrijf nauw samen met ontwikkelingsingenieurs over de hele wereld om de specificaties van haar producten aan te scherpen. Ook biedt TE service aan voor externe klanten. Dit kan zijn van mechanische, klimatologische of elektrische testen tot antenne en EMC testen. Hierbij garandeert TE dat het volledige testproces conform is aan de eisen volgens ISO 17025.

Modelshop

Het Modelshopteam is gespecialiseerd in het leveren van demonstrators, prototype producten en testbare engineering samples (connectoren, elektronica delen en kabel assemblies). Daarnaast maakt TE ook fixtures en tools. Voor het maakproces gebruikt het bedrijf zowel vele soorten conventionele subtractieve processen als nieuwe additieve rapid prototyping processen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met zowel locale en internationale engineering afdelingen als met het locale Test-Lab.

Interview met de onderneming

Elke business unit kon de eigen logistieke strategie bepalen, hoewel er niet altijd sprake was van een duidelijke strategie. Veel mensen met een functie binnen die business unit moesten de logistieke werkzaamheden er gewoon bij doen. Hierdoor waren er bijvoorbeeld zo’n 500 transporteurs werkzaam voor TE. In 2008 is er een Vice President aangesteld om Global Logistics vorm te geven. Gert van Dienst woont in Nederland maar is het grootste deel van zijn werkweek op reis. In Nederland geeft hij onder meer leiding aan Ruud Somers, Director Global Network Design, Mark Schaap, Director Global Transportation en Dirk van der Heijden, Director EMEA Logistics. GLOG heeft, inclusief de Distributie Centra medewerkers in totaal zo’n 1.000 medewerkers internationaal, waarvan 10 stafleden. Daarvan werken er vijf vanuit Nederland.  De verantwoordelijkheid van GLOG is om een efficiënt logistiek netwerk te bouwen, te onderhouden en te managen op kwaliteit en kosten en de...

Volledig interview »