TECHNISCHE UNIE B.V. EINDHOVEN

Logo TECHNISCHE UNIE B.V. EINDHOVEN

De Schakel 14
5651 GH Eindhoven

Tel. (040) 2640640

Technische Unie: belangrijke schakel in de energie transitie

Techniek is een VAK met hoofdletters. Technische Unie maakt het mogelijk dat de professionals die dag in dag uit bouwen aan onze toekomst dit efficiënt en goed geïnformeerd doen. De huidige energie transitie wordt mogelijk gemaakt door onze klanten, de installateurs in Nederland. Technische Unie ziet zichzelf als belangrijke schakel in het vormgeven van de energie transitie. 

Hoe helpen we onze klant in de energie transitie

Trainingen

Wij zijn niet alleen een technische groothandel, maar ook steeds meer een kennispartner. Voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten. We helpen klanten met de nodige kennis en vaardigheid met betrekking tot de energietransitie én circulair bouwen en installeren. 

Daarom zijn we gestart met TU Campus. Hier vindt u speciale trainingen, opleidingen en webinars die onze klanten verder helpen in hun vak. Leer bijvoorbeeld in één dag zelf lichtadvies geven. Ga het dak op en leer in de praktijk om zonnepanelen te installeren. Ook onze trainingen voor warmtepompen en normen en richtlijnen zijn al jaren heel positief ontvangen. 

Circulair assortiment

Een circulaire economie wordt in Nederland door steeds meer bedrijven serieus opgepakt. Het speelt al sterk in de bouwsector. Ook wij spelen daarop in. We ontwikkelen onze kennis én bouwen tegelijkertijd aan een assortiment van circulaire producten. Van gerecycled en hergebruikt tot modulair slimme producten.

Inmiddels hebben wij zo'n 2000 circulaire producten in ons assortiment. Dit zullen wij de komende jaren flink uitbreiden.

Inspiratiecentrum duurzaamheid & industrie

Inspiratiecentrum Duurzaamheid biedt een overzicht van oplossingen op het gebied van het verduurzamen van gebouwen – zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw – en helpt onze klant bij het ontwikkelen van duurzame maatwerkoplossingen voor hun opdrachtgevers.

Met Inspiratiecentrum Duurzaamheid willen wij onze partners de mogelijkheid bieden om objectief, onafhankelijk en deskundig advies in te winnen over het stap voor stap verduurzamen van woningen en utiliteit. Hiermee geven wij concreet invulling aan onze ambitie de groenste kennis- en distributiepartner te zijn voor onze klanten en leveranciers.

Ons eerste inspiratiecentrum is gevestigd in Zwolle, maar na de zomer wordt een compleet nieuw inspiratie centrum opgeleverd bij de nieuwe vestiging van Technische Unie Eindhoven. Daar wordt naast duurzaamheid ook aandacht gegeven aan de nieuwste ontwikkelen voor de Industrie. Technische Unie kan merk onafhankelijk onze klanten adviseren naar de beste technologische oplossingen voor de industrie sector. 

We geven zelf het goede voorbeeld

Om alles wat wij doen mogelijk te maken, hebben we voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een plan opgesteld dat onderdeel is van onze totale bedrijfsstrategie. Daarin liggen ook onze ambities vastgelegd. Deze zijn:

  • Volledig klimaatneutraal zijn
  • Onze klanten helpen energieregisseur te worden
  • Een circulair assortiment aanbieden
  • Een sociale werkgever zijn