TES INDUSTRIAL SYSTEMS B.V.

Logo TES INDUSTRIAL SYSTEMS B.V.

Mechanisatieweg 2
4906 AE Oosterhout
Postbus 113
4900 AC Oosterhout
Weststad

Tel. (0162) 328383
Fax (0162) 437096

E-mail: algemeen@tesindus.nl
Website: www.tesindus.nl

Aantal medewerkers: 100
Vestigingsjaar: 1983

TES Industrial Systems: dat werkt .. innovatief in elektrotechnische aandrijftechniek

TES Industrial Systems B.V. – kortweg TES – in Oosterhout ontwikkelt en produceert al meer dan 35 jaar duurzame aandrijfconcepten en automatiseringsoplossingen die toepassing vinden binnen industrie, transport en scheepvaart. Dat doet het bedrijf met vertrouwen, en niet in het minst dat van de opdrachtgevers zelf. “Wij zorgen dat de boel op rolletjes loopt en dat we ons motto waarmaken, want TES Industrial Systems… Dat Werkt!” 

Als het beweegt en draait, dan is de kans aanwezig dat TES erbij te pas is gekomen. Het West-Brabantse bedrijf heeft letterlijk de wereld als werkveld, met het zuidwesten van Nederland als uitvalsbasis: van Vlissingen tot Canada en van Rusland tot Oost-Azië levert het bedrijf aandrijfsystemen voor de meest uitéénlopende industriële toepassingen. Zelfs in overzeese attractieparken zijn aandrijfconcepten van TES te vinden. 

Diversificatie en risicospreiding

Door de jaren heen heeft TES een goed gevulde orderportefeuille weten op te bouwen.  Tegelijk is het uit het oogpunt van continuïteit belangrijk om de risico's te spreiden door productdiversificatie én wereldwijde spreiding van het klantenareaal. Om deze marktpositie te kunnen behouden, blijft TES voortdurend zoeken naar innovatieve oplossingen op het vlak van duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid; enerzijds door nieuwe toepassingen te ontwikkelen en anderzijds bestaande systemen verder te verbeteren. 

Hybride container- en overslagkranen

Eén van de belangrijke innovaties is de hybride mobiele, diesel aangedreven kraan voor bulkoverslag en hybride toepassingen voor container- en andere industriële kranen. “Daarbij is het mogelijk een deel van de bewegingsenergie van de kraan terug te winnen en om te zetten in elektrische energie”, vertelt technisch en commercieel directeur Ard Boone. “En zonder dat dit ten koste gaat van de overslag capaciteit van de kranen.” Met deze hybride kranen is TES al vele jaren toonaangevend in de markt. “Ze zijn duurzaam, brandstofbesparend en het voorkomt piekbelasting waarmee de uitstoot van CO2 en fijnstof significant worden gereduceerd”, zo stelt hij. 

Service, kwaliteit en klantgericht 

 “Onze opdrachtgevers kunnen rekenen op maximale kwaliteit en flexibiliteit, vierentwintig uur per dag. Service en klantgerichtheid zijn daarbij de absolute voorwaarden”, aldus algemeen directeur Rolf Bakker. “Daarnaast hebben we het gehele proces in eigen hand: vanaf de tekentafel, de montage tot aan aftersales en onderhoud.” En elke oplossing is maatwerk, elke opdracht is weer anders. “We werken projectmatig met een team van hoogwaardige specialisten en engineers.” De specialismen die TES in huis heeft zijn, behalve engineering, ook paneelbouw, montage en inbedrijfstelling. Daarnaast verzorgt het bedrijf inspecties en een 24-uurs onderhouds- en servicedienstverlening. 

Wij zorgen hiermee voor continuïteit bij onze opdrachtgevers. Het motto is niet voor niets: TES ... Dat werkt!  

Altijd op zoek naar gekwalificeerde medewerkers

TES is altijd op zoek naar gekwalificeerde vakkrachten; mede daarom kiezen wij ervoor om aan te sluiten bij het netwerk van RegioinBedrijf. “We hebben goede contacten met beroepsopleidingen zowel in als buiten de regio. We investeren in onze medewerkers met trainingen en cursussen”, zegt directeur Bakker. Er zijn goede loopbaanmogelijkheden, een dynamische werkomgeving en het werk biedt volop afwisseling.”  Op de website van TES is altijd een actueel overzicht te vinden van de lopende vacatures.

Interview met de onderneming

Aandrijvingen TES Industrial Systems B.V. met vestigingen in Oosterhout en Beverwijk is een internationaal opererende onderneming, actief in het ontwikkelen en produceren van elektrische aandrijfconcepten voor kranen in de containeroverslag, bulkhandling, heavy lift, staal- en aluminiumindustrie, transportbanden en scheepslieren en maritieme oplossingen. Een hele mond vol. Waar het kortweg op neerkomt, is dat TES een zeer divers dienstenpakket heeft als het gaat om elektrotechnische oplossingen voor de industriële sector. Betrokken van ontwerp tot nazorg “Wij zijn betrokken bij het prille begin, de studie, de engineering, het bouwen van het project, de oplevering, maar ook het onderhoud, inspectie, service en een 24/7 opererende storingsdienst”, zegt directeur Rolf Bakker. “Daarvoor heb je veel soorten mensen nodig met verschillende disciplines en van allerlei pluimage. Vanuit het hbo, maar ook mbo en vmbo.” Hoe bereik je technisch geschoold...

Volledig interview »