home » bedrijven » Bouw »

THIEKON CONSTRUCTIE B.V.

Logo THIEKON CONSTRUCTIE B.V.

Haansbergseweg 30
5121 LJ Rijen
Postbus 2
5120 AA Rijen

Tel. (0161) 222802

E-mail: info@thiekon.nl
Website: www.thiekon.nl

Thiekon Constructie levert staal waarop je kan bouwen

Stalen bouwconstructies in alle maten en uitvoeringen, van halffabricaat tot eindproduct... Thiekon Constructie levert het! Op de locatie in Rijen is Thiekon al ruim veertig jaar  specialist in de vervaardiging van bijvoorbeeld portalen, kolommen, dakspanten,balkonsteunen, balustrades en hekwerken. Van de Benelux tot overzee: overal zijn de hoogwaardige stalen constructiedelen te vinden. Zelfs de Douglas Tower in hartje Londen is uitgerust met balkondragers van het constructiebedrijf uit Rijen!

In velerlei opzicht is Thiekon Constructie uniek te noemen. “We zijn geen standaardleverancier maar maken al onze producten op maat”, aldus directeur Paulette Klei. “En als enig staalconstructiebedrijf in Nederland en de Benelux beschikken we over een eigen thermische verzinkerij, waar de constructies worden voorzien van een roestwerende laag die ervoor zorgt dat de constructie minimaal 50 jaar corrosievrij en onderhoudsvrij is.” 

Thermisch verzinken

De thermisch verzinkte constructieonderdelen vinden toepassing op tal van terreinen: zowel als constructief element weggewerkt achter vloeren en muren, maar ook in het zicht zoals hekken en kolommen. We leveren zowel voor de woningbouw als utiliteitsbouw”, zegt de directeur. Behalve regionaal in“ steden zoals Breda en Tilburg  ook  in het westen van het land.” De kracht van vakmanschap, degelijkheid, duurzaamheid en maatwerk maakt Thiekon tot een gewilde leverancier in de bouwwereld. “Onze thermisch verzinkte stalen producten kunnen decennialang mee.”

Thiekon

Bestand tegen weer en wind

Thermisch verzinkt staal doorstaat de invloed van weer en wind. Ook in industriële omgevingen en gebieden langs de zeekust biedt thermisch verzinken een optimale bescherming met de beste kosten-baten verhouding wat betreft de levensduur. Thiekon levert eveneens voor projecten binnen de rail-infra en voor industriële bouwtoepassingen. 

Nieuwbouw en renovaties

Momenteel is er veel behoefte aan nieuwbouwwoningen. Maar ookdaarna zal er doorgebouwd worden,  zo voorziet Paulette Klei  ,veel woonwijken uit de jaren zestig zijn namelijk toe aan renovatie of vervanging vanwege hogere energienormen. “We hebben in Nederland bovendien te maken met een grote duurzaamheidsopgave waarbij veel energieneutrale en levensloopbestendige woningen nodig zijn.”

Thiekon

Certificering NEN-EN 1090 uitvoeringsklasse 4

Binnen de bouwsector zijn keurmerken en veiligheidscertificaten belangrijk. “Een product waarvoor een geharmoniseerde Europese norm is vastgesteld mag niet verhandeld worden zonder CE-markering, waaruit blijkt dat het product aan deze normering voldoet”, legt ze uit. Voor staalconstructies geldt sinds juli 2014 een CE-plicht volgens de 1090-norm. “Deze heeft betrekking op de regelgeving voor het ontwerp en de berekeningen van staalconstructies. Daarom beschikt Thiekon over het NEN-EN 1090-certificaat, niveau vier. Met dit certificaat zijn we bevoegd om staalconstructies binnen de EU te verhandelen en te leveren.” Uitvoeringsklasse 4 is het hoogste level en is van toepassing op constructies voor onder meer woningbouw en utiliteitsbouw..

Komo-produktcertificaat voor het Constructief lassen aan betonstaal

Daarnaast is Thiekon als één van de weinige constructiebedrijven in het bezit van het KOMO-produktcertificaat en daardoor  bevoegd  om constructief te lassen aan betonstaal. “Dat is een specialisme op zich”, aldus directeur Klei. Juist deze combinatie van kennis en vakmanschap, met een praktijkervaring van vier decennia, maken Thiekon Constructie letterlijk tot een leverancier waarop je kan bóuwen!

Brochures