V.O. PATENTS & TRADEMARKS

Logo V.O. PATENTS & TRADEMARKS

High Tech Campus Eindhoven
Gebouw 84, derde verdieping
5656 AG Eindhoven

Tel. (040) 2503333
Fax (070) 4166799

E-mail: info@vo.eu
Website: www.vo.eu

Werken bij V.O.

Meer dan 200 deskundige en gedreven medewerkers zetten zich dagelijks in om de waarde van de intellectuele eigendom (IE) van onze klanten te maximaliseren. Regelmatig zijn er interessante vacatures bij V.O. Voor een actueel overzicht van de vacatures bij V.O. bekijkt u de website.

V.O. ondersteunt tech starters, innovatief MKB, kennisinstituten en multinationals door heel Nederland bij het maximaliseren van de waarde van hun Intellectuele Eigendom. V.O. is een van de grootste octrooibureaus in Europa, staat steevast in de top 3 van Europese PCT-indieners, en wordt geprezen als a center of excellence in het vakblad Intellectual Asset Management. In 2010, 2013, 2014, 2016 en 2017 ontvingen we The Netherlands prosecution IP Firm of the Year Award van Managing Intellectual Property.

Alle expertise in huis

Wij vertegenwoordigen onze klanten bij het Europees Octrooibureau (EOB), de World Intellectual Property Organization (WIPO), en de officiële Nederlandse (NLOC, BMB), Duitse (DPMA) en Belgische (DIE) instanties voor Intellectuele Eigendom. Daarnaast beschikken we over octrooigemachtigden die gekwalificeerd zijn om op te treden voor het Amerikaanse Octrooi- en Merkenbureau. Ook bieden onze gemachtigden regelmatig ondersteuning in internationale rechtszaken. V.O.’s team van merkengemachtigden staat klanten bij in zaken betreffende merken en modellen. Onze advocaten staan klaar om juridische bijstand te verlenen in complexe civiele zaken en zijn experts in ondernemingsrecht en burgerlijk recht.

Toonaangevend in Europa

V.O. is in 1916 opgericht in Den Haag. Als full-service dienstverlener zijn wij al decennia een toonaangevend octrooi- en merkenkantoor in Nederland. De laatste jaren hebben we ons ontwikkeld tot een van de grotere spelers in Europa. In 2012 hebben we een tweede Duits kantoor in Regensburg en een kantoor in Leuven, België, geopend. Onze vestigingen in Den Haag en München bevinden zich bovendien dicht bij de hoofdkantoren van het European Patent Office. Dat is bijzonder efficiënt voor het voeren van besprekingen en procedures over Europese octrooiaanvragen die daar in behandeling zijn.

Duurzame klantrelaties

Ons kantoor onderhoudt duurzame relaties met een groot aantal Nederlandse en buitenlandse klanten, die actief zijn op uiteenlopende technologische terreinen en variëren van multinationals tot start-ups en kleine en middelgrote bedrijven. Tot onze klanten behoren ook universiteiten en onderzoeksinstellingen. V.O. werkt daarnaast in rechtszaken geregeld samen met advocatenkantoren en octrooigemachtigden over de hele wereld.

Om ook ons uitgebreide netwerk aan contacten in Noord-Brabant optimaal te kunnen bedienen, een provincie met een hoog innovatieprofiel, beschikken we over een full service-kantoor op de High Tech Campus Eindhoven.

"Startups kunnen meer halen uit hun IE"

Lees het interview met Johannes van Melle, partner en manager bij V.O. Patents & Trademarks: "Startups kunnen meer halen uit hun IE"

Interview met de onderneming

Aan het woord: Naam: Johannes van Melle Functie: Partner en manager bij V.O. Patents & Trademarks in Eindhoven Hoe zou u uzelf omschrijven als ondernemer? Als octrooigemachtigde ben ik een ondernemer die met één been staat in de wereld van technologie, innovatie, hightech en wetenschap, en met één been in de wereld van business, targets en samenwerking. Dat is ook het bijzondere aan mijn werk, waar theorie en praktijk samenkomen. Die theoretische en praktische kanten trekken mij beide evenveel aan en mijn ervaring en deskundigheid daarin komen goed van pas in de dagelijkse omgang van met name hightech start-ups, vanuit ons kantoor in de High Tech Campus Eindhoven. Hoe ziet uw loopbaan er tot op heden uit? Ik ben afgestudeerd in twee studies: rechten en in theoretische natuurkunde. Vanaf 1998 ben ik werkzaam als Nederlands en Europees octrooigemachtigde bij V.O. In 2010 werd ik partner. Onze vestiging op de High Tech...

Volledig interview »