Artikelen V.O. PATENTS & TRADEMARKS

Nieuws

Financieel & Juridisch Biedt de nieuwe Wet bescherming bedrijfsgeheimen voldoende bescherming?

Op 9 juni jongstleden is de nieuwe Wet bescherming bedrijfsgeheimen in werking getreden. Op grond van deze wet kan worden opgetreden tegen het onrechtmatig verkrijgen, gebruiken en openbaar maken van bedrijfsgeheimen. Maar biedt deze wet in de praktijk ook echt voldoende bescherming?

Bedrijfsnieuws

Financieel & Juridisch ‘Goede inzet van Intellectueel Eigendom houdt concurrentie op afstand’

Bedrijven en kennisinstituten investeren vaak veel tijd en geld in de ontwikkeling van nieuwe producten. Innoveren kost geld, maar hiermee kunnen zij later ook geld verdienen. V.O. Patents & Trademarks helpt start-ups, MKB’ers, kennisinstituten en multinationals om optimaal te profiteren van hun intellectuele eigendom (IE).

Ondernemerstips

Financieel & Juridisch De tekens ® en ™: symboolpolitiek of relevant?

Bedrijven die hun eigen merk in de markt willen zetten gebruiken vaak de symbolen ® en ™ zonder zich bewust te zijn van de implicaties van deze figuren. Uit de rechtspraak volgt echter dat het gebruik van tekens in combinatie met bedrijfsnamen wel degelijk belangrijke consequenties kan hebben.

Projecten

Zakelijke dienstverlening Beginnerscursus IP Academy helpt met slagvaardiger inzetten van intellectueel eigendom

V.O. Patents & Trademarks start het nieuwe jaar met twee cursussen over intellectueel eigendom (IE). De cursussen worden verzorgd vanuit haar IP Academy. Wie nog betrekkelijk onbekend is met IE, maakt in de basiscursus kennis met de verschillende vormen hiervan.

Interviews

Financieel & Juridisch "Startups kunnen meer halen uit hun IE"

V.O. Patents & Trademarks is een van de grootste octrooibureaus in Europa en onder andere gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven . Partner en manager Johannes van Melle spreekt over de rol van V.O. in regio Zuidoost-Brabant en over zichzelf als ondernemer.