VAKMASTERS

Logo VAKMASTERS

Nobellaan 27
4622 AH Bergen op Zoom
Tel. (0164) 213558
Fax (0164) 266037

Website: www.vakmasters.nl

Industriestraat 7
4462 EZ Goes
Tel.: 0113- 232 484
Fax: 0113- 233 874

Email: info@vakmasters.nl

Bouwmensen en Vakmasters brengen de arbeidsmarkt in goede banen

Een baan in de bouw is weer helemaal ‘in’. De bouwcrisis ligt inmiddels vér achter ons en voor de werkgevers is het nu echt zoeken naar kundige en gekwalificeerd personeel. Bouwmensen Zuid-West is dé opleidingsorganisatie voor de sector en weet jong talent te enthousiasmeren voor een loopbaan in de bouw. ZusterorganisatieVakmasters  zorgt voor de flexibele slag naar de arbeidsmarkt en bemiddelt werkzoekenden, op onder andere uitzendbasis, naar een baan. “Zo brengen we vraag en aanbod bij elkaar.”

Bouwmensen Zuid-West is ontstaan vanuit een samenvoeging van een drietal organisaties;Praktijkopleiding SPB in Bergen op Zoom, Bouwopleiding Zeeland in Goes en SSPB Goeree-Overflakkee in Middelharnis  en vertegenwoordigd zo’n 300 bedrijven in de bouwsector in de zuidwestelijke Delta. Het gaat om kleine tot middelgrote bedrijven. Landelijk zijn er zo’n 30 Bouwmensen-vestigingen, als coöperatieve vereniging voor opleidingsbedrijven in de bouw en infra. 

Grote vraag naar arbeidskrachten

De vraag naar arbeidskrachten in de regio is groot, zo constateert manager Toine Visker: “Van stukadoors tot tegelzetters en van metselaars tot restauratiebouwers: de vacatures zijn nauwelijks in te vullen. Bouwmensen Zuid-West geeft jongeren loopbaanadviezen en zorgt dat ze de nodige praktijkervaring kunnen opdoen; bijvoorbeeld via stages en leerwerktrajecten.” Het begint al bij  het enthousiasmeren van scholieren bij het maken van beroepskeuzen; Zo is Bouwmensen vaak vertegenwoordigd op tal van beurzen en open dagen.

Zichtbaar zijn is belangrijk, evenals het geven van beroepsvoorlichting. “Zo kunnen we jonge mensen voorbereiden op een uitdagende baan in een dynamische sector”, aldus Visker. “We zien de belangstelling vanuit alle geledingen in de samenleving. Daarbij is de bouw al lang en breed geen mannenwereld meer: ook vrouwen kiezen steeds vaker voor een loopbaan in de sector.” Bouwmensen Zuid-West doet overigens méér dan loopbaanbegeleiding en scholing; de organisatie verzorgt cursussen en trainingen en levert bedrijven ondersteuning bij personeelsbeleid en maatwerkadviezen.

Vakmasters: slagkracht en flexibiliteit 

Bouwmensen Zuid-West werkt in de regio nauw samen met de zusterorganisatie Vakmasters; dé uitzendorganisatie voor de bouwsector. In samenwerking met onder meer gemeenten en uitkeringsorganisaties worden werkzoekenden begeleid of opgeleid naar werk, en zijn als (leerling) vakkrachten en professionals beschikbaar voor de arbeidsmarkt. Al met al beschikt Vakmasters over een compleet aanbod van vakmensen binnen nagenoeg elk specialisme en vakterrein. “Dat is interessant voor werkgevers, die daarmee met de nodige slagvaardigheid, flexibiliteit in hun personeelsorganisatie kunnen aanbrengen”, stelt Babs Geldof. Zij is sinds vier jaar regiomanager bij de vestiging van Vakmasters aan de Nobellaan in Bergen op Zoom; de locatie waar ook Bouwmensen Zuid-West te vinden is.

“Daarnaast kunnen werkzoekenden snel aan de slag: er zijn tal van banen waarop ze bijvoorbeeld online via de website kunnen reageren”, zegt ze. “We bieden startende werkzoekenden een inhoudelijke vakopleiding, met gerichte specialisaties.” Ook herintreders en zij-instromers vinden via Vakmasters weer een weg naar de arbeidsmarkt. “We zien dat tijdens de crisisjaren, tussen 2008 en 2015, mensen zijn ontslagen die nu weer terugkeren.” Van instroom naar werk, en van werk naar kwaliteit: Bouwmensen en Vakmasters zijn een sterk team op de regionale arbeidsmarkt, waar je als werkgever op kunt bóuwen! 

Bekijk de vacaturepagina van Vakmasters voor een actueel overzicht van beschikbare functies.