VALK HOTEL NIJMEGEN-LENT, VAN DER

Logo VALK HOTEL NIJMEGEN-LENT, VAN DER

Hertog Eduardplein 4
6663 AN Nijmegen
Tel. (024) 7920200

E-mail: nijmegen@valk.com
Website: www.valknijmegen.nl

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Nijmegen is een modern en duurzaam hotel rijker. Veel bedrijven hebben al gebruik gemaakt van de prachtige faciliteiten van Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Het hotel beschikt over 116 hotelkamers, een restaurant, Lola's Bar, vergader-, congres- en feestfaciliteiten, een fitness, wellness en eigen parkeergarage. Voor ieder wat wils, zelfs voor de bijen, gierzwaluwen en vleermuizen.

Familiebedrijf Van der Valk

Directrice Marije van der Valk is de vijfde generatie van de Van der Valk familie. Zij en haar partner Thijs Boomkens namen in 2009 de dagelijkse leiding over van Marije’s ouders bij Van der Valk Hotel Arnhem, waar ook de plannen ontstonden voor het hotel in Lent. In april 2015 startte de bouw van het hotel en per 1 januari 2016 droeg Marije het stokje in Arnhem over aan zus Anne, zodat zij zich volledig kon gaan richten op de nieuwe vestiging in Nijmegen-Lent. Op 1 juli 2016 openden de deuren en sindsdien zijn Marije en Thijs altijd in het hotel te vinden. Ze staan gewoon op de werkvloer en dat maakt het een écht Van der Valk hotel: de persoonlijke betrokkenheid, het contact met de gasten en de warme uitstraling. 

Meest moderne vergaderfaciliteiten

Hotel Nijmegen-Lent beschikt over 12 multifunctionele zalen voor bijeenkomsten van 2 tot 450 personen. Het hotel ligt naast station Nijmegen-Lent en is daarmee een unieke locatie voor vergaderingen, congressen, trainingen, dinerbuffetten (live cooking), conferenties of partijen. De zalen kunnen geheel naar wens worden ingedeeld en zijn voorzien van de meest moderne audiovisuele middelen, zoals BOSE geluidssystemen. In het hele hotel kan onbeperkt en kosteloos gebruik gemaakt worden van draadloos internet. Het glasvezelnetwerk zorgt voor een uitstekend bereik.

Top vergaderlocatie

Het hotel is gecertificeerd met vijf vergaderhamers, de hoogst mogelijke classificatie. Hiermee is Hotel Nijmegen-Lent erkend als een accommodatie met een zakelijk luxueuze uitstraling die voldoet aan de strengste technische vereisten voor vergaderen. Het is een genot om in dit hotel met gasten te mogen vergaderen.

Duurzaam hotel

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent is één van de meest duurzame hotels in Nederland. Een integrale en innovatieve klimaatinstallatie voor grootkeukens (Kitchen Air Technology) zorgt dat het hotel tot wel 80% op de warmtevraag bespaart. De innovatieve warmtepompen zorgen voor 50% tot 60% energieprestatieverbetering ten opzichte van bestaande gebouwen die warmte opwekken met een moderne cv-installatie. Naast deze duurzame initiatieven verbetert het hotel de milieu- en leefomstandigheden ook door de aanleg van een groene daktuin, een bijenhotel, nestkasten voor gierzwaluwen en ingemetselde kraamkasten voor dwergvleermuizen. Overal is aan gedacht. Het BREEAM Excellent certificaat en het Green Globe certificaat zijn dan ook dik verdiend.

Officiële trouwlocatie

Een jubileum, afscheid, doopfeest of verjaardag? Van een uitgebreid ontbijt tot een complete feestavond, het kan allemaal bij Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Het is zelfs mogelijk om uw complete trouwdag bij Van der Valk vieren; het hotel is namelijk een officiële trouwlocatie.

Afspraak maken?

Wilt u graag een kijkje komen nemen voor uw vergadering, feest of bijeenkomst? U bent van harte welkom, doordeweeks of in het weekend. Onder het genot van een kop koffie of thee worden uw wensen besproken en uiteraard krijgt u een rondleiding door het prachtige hotel.

Interview met de onderneming

Foto: Marije van der Valk en Thijs Boomkens Precies een half jaar later wordt Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent door Hotels.nl gekroond tot beste hotel van Nederland. We spraken met Marije van der Valk, die samen met haar man Thijs Boomkens het hotel runt, over hoe hen dit gelukt is. Waarom een hotel in Nijmegen-Lent? “Samen met mijn zus Anne en onze partners runden we Van der Valk Hotel Arnhem. We zochten uitbreiding in een straal van 40 km zodat je nog synergie effecten van elkaar hebt. De wens was om een stadshotel te bouwen, het tegenovergestelde van Arnhem. Het hotel in Arnhem heeft een bosrijke omgeving en is in boerderijstijl gebouwd. Wij wilden dicht bij het centrum een moderne toren bouwen. Mijn broer zag deze plek. Toen was het station nog niet verplaatst en de nieuwbouw van de huidige woningen nog niet gerealiseerd. Uit onderzoek bleek dat er behoefte was naar een hotel in dit gebied. Het plan was om 12.000 nieuwe woningen te bouwen in de Waalsprong. De...

Volledig interview »