VAN RUTH GROEPSVERVANGING

Logo VAN RUTH GROEPSVERVANGING

Avignonlaan 65
5627 GA Eindhoven
Postbus 1211
5602 BE Eindhoven

Tel. (040) 2488805
Fax. (040) 2422588

E-mail: info@vanruth.nl
Website: http://www.vanruth.nl/

Keuze voor ledverlichting loont altijd, weet Van Ruth Groepsvervanging

Alles wat met licht en verlichting te maken heeft’. Het is een treffende omschrijving voor Van Ruth Groepsvervanging. Het uitwisselen van complete armaturen heeft net als het vervangen van bestaande lichtbronnen door ledverlichting prioriteit bij het bedrijf.

Van Ruth uit ‘lichtstad’ Eindhoven heeft een breed klantenbestand en zet zich in voor ziekenhuizen, kantoren, zorginstellingen, winkels, fabrieken, sporthallen en zwembaden. Werken onder speciale omstandigheden is het bedrijf niet vreemd, want ze vervangt ook de verlichting in ‘stofarme’ ruimten en operatiekamers.

Energiebesparing

Ook Van Ruth heeft de toekomst van ledverlichting omarmd. Directeur Hans van Ruth: “De kinderziektes zijn voorbij. Met minder watt krijgen mensen nu dezelfde verlichting en met hetzelfde aantal watt ontvangen ze meer licht.” Voor haar klanten betekent dit een energiebesparing tot 75 procent, op basis van verlichting die 30.000 tot 75.000 branduren telt. Eenvoudige mogelijkheid tot dimmen en geschiktheid voor van temperatuur wisselende ruimtes zijn belangrijke voordelen voor haar eindgebruikers.

Grotere installatiebedrijven weten zijn bedrijf te vinden en schakelen zijn hulp in voor het monteren van lichtlijnen. “Op zo’n moment is vaak sprake van een wat groter project, waarbij we armaturen inleggen of monteren. Bedrijven kunnen zelf de armaturen aanleveren en wijzelf of zij verstrekken de hulpmaterialen.” Materialen kunnen in het magazijn worden gestald, dat 600 vierkante meter telt.

In datzelfde magazijn komen klanten en andere geïnteresseerden regelmatig een kijkje nemen. “Op die manier krijgen mensen een indruk van wat er speelt op de markt. In het magazijn staat ook alle ledverlichting opgeslagen.”

Inkoopvoordeel

Groepsvervanging, dat ook wel groepsemplace of remplace wordt genoemd, maakt de kans op uitvallen van lampen een stuk kleiner. Van Ruth Groepsvervanging pakt de vervanging van armaturen graag in één keer goed aan. Worden lampen één voor één vervangen, dan is het inkoopvoordeel minder groot en neemt de lichtkwaliteit van telkens wisselende lampen met de tijd af.

In de 35 jaar dat zijn bedrijf nu bestaat, werkt Van Ruth met regelmaat voor Philips. Het internationaal bekende bedrijf heeft aan hem een fijne terugvalbasis. “Wanneer Philips bijvoorbeeld een complete ledinstallatie heeft geleverd wordt Van Ruth regelmatig ingeschakeld voor de nazorg.” Philips is niet de enige klant met wie ze al jaren samenwerkt. “Dat geldt voor de meeste van onze klanten. En met iedere nieuwe klant, bouwen we graag een stevige relatie op.”

Vervangen van bestaande lichtbronnen

Het zijn niet alleen de bestaande lampen die Van Ruth vervangt, juist het vervangen van bestaande bronnen voor ledverlichting heeft de afgelopen vijf jaar steeds meer aandacht gekregen. In de MMC ziekenhuizen bijvoorbeeld, zijn het de lampen van Van Ruth die nu in de keukens branden. Daar werden alle tl-buizen vervangen voor led-buizen, net als in het medisch archief en op de operatiekamers. Ook scholen worden compleet omgezet naar ledverlichting.Van Ruth en zijn medewerkers reizen door het hele land, want er zijn ook bedrijven van nog wat grotere omvang die hun hulp goed kunnen gebruiken. Behalve het vervangen van lichtlijnen voor led lijnverlichting verwisselt ze de accupacks van noodverlichting. In een fabrieksomgeving, waar de omstandigheden weer anders zijn dan in een kantoor of schoolgebouw, wordt de noodverlichting na vijf tot zes jaar vervangen. Dan gaat het al snel over zo’n tweehonderd accupacks.

Volgende generatie

De volgende generatie staat klaar om de dagelijkse leiding van het bedrijf over te nemen. De zoon van Van Ruth, die al 19 jaar in dienst is, neemt het bedrijf binnenkort van zijn vader over. “Ik denk niet dat er voor de klant heel veel verandert, want we hebben allebei dezelfde mentaliteit. Eerlijkheid, dat vinden we heel belangrijk.” Zo was er eens een klant die een driejarig contract voor verlichting en onderhoud bij Van Ruth wilde afsluiten. “Dat hebben we op dat moment afgeraden, want deze klant was veel voordeliger uit bij een eenjarig contract.” 

Hoge loonkosten

Van Ruth weet dat waar de loonkosten hoog zijn, het altijd loont om voor ledverlichting te kiezen. “In een bankgebouw waar we laatst over de vloer kwamen voor het verwisselen van armaturen, stonden we op twaalf meter hoogte. Met het aanleggen van ledverlichting, hebben de gebruikers van het pand hier de komende 6 tot 7 jaar geen omkijken meer naar.” In ditzelfde gebouw hing verlichting op 20 meter hoogte, terwijl het licht niet eens de vloer bereikte. Van Ruth adviseerde haar klant over een optimaal gebruik van de ruimte. “Daarop hebben we de armaturen weggehaald en dichte platen bevestigd.”