VDL STEELWELD B.V.

Terheijdenseweg 169
4825 BJ Breda

Tel. (076) 5792700

E-mail: info@vdlsteelweld.com
Website: www.vdlsteelweld.com

Vestigingsjaar: 1965

VDL Steelweld B.V.

Hoogwaardige productieautomatisering

Hoogwaardige productieautomatisering voor de automotive industry: VDL Steelweld is er groot mee geworden. Het bedrijf bedient wereldwijd diverse grote autofabrikanten. Maar ook op het gebied van onbemande transportvoertuigen en parkeersystemen timmert het bedrijf flink aan de weg.

Geautomatiseerde productielijnen

Grote autofabrikanten als Ford, Volvo, Jaguar Land Rover en BMW hebben één belangrijke overeenkomst met een Nederlands tintje: ze maken voor de productie van hun voertuigen gebruik van de geautomatiseerde productielijnen van VDL Steelweld uit Breda. Sinds de oprichting in 1965 ontwikkelt en produceert VDL Steelweld (dat deel uitmaakt van de Eindhovense VDL Groep) geautomatiseerde en gerobotiseerde productielijnen voor het aan elkaar verbinden van carrosseriedelen.

VDL Steelweld - actief in automotive

Lokale aanwezigheid

VDL Steelweld heeft productielocaties en verkoopkantoren in onder andere Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, Roemenië, China, India en de USA. Klanten verlangen deze ‘lokale aanwezigheid’ steeds vaker van leveranciers als VDL Steelweld; ze willen snel bediend kunnen worden. Ook past deze nabijheid binnen de duurzame langetermijnrelaties die VDL Steelweld nastreeft: het bedrijf wil de mensen en de cultuur van zijn klanten door en door leren kennen.

Wereldwijde kansen

Ook de economische situatie speelt een rol bij de steeds verder uitdijende wereldwijde ‘presence’ van VDL Steelweld: waar de Europese automotive industry momenteel kampt met een aanzienlijke overcapaciteit, groeit de vraag in India en China. Maar ook in Noord-Amerika – waar de automotive industry recent zware klappen te verduren kreeg en achterloopt als het gaat om investeringen in nieuwe technologie – liggen momenteel volop marktkansen.

Special products

VDL Steelweld levert ook diverse ‘special products’ en daardoor klantspecifieke oplossingen. Het bedrijf kan het gehele traject voor zijn rekening nemen; van conceptontwikkeling, detail-engineering en onderdelenproductie tot assemblage, inbedrijfname en een eventuele serviceovereenkomst. 

VDL Steelweld & BASF

AGV: onbemande alleskunner

Een succesvol voorbeeld van een special product is de VDL AGV: een in eigen beheer ontwikkeld, automatisch geleid en onbemand voertuig voor het transport van containers. Momenteel rijdt de AGV rond in de wereldhavens van Rotterdam en Singapore en bij chemieconcern BASF. Van het basismodel van de AGV maakte VDL Steelweld inmiddels meerdere varianten, al naar gelang de specifieke functie die gevraagd wordt. Zo is een van de AGV-varianten in staat om automatisch vrachtwagentrailers aan- en af te koppelen. Een andere variant kan zelf containers oppakken  en wegzetten. 

De ontwikkeling van de AGV is een ware showcase van wat VDL Steelweld aan competenties in huis heeft. Bij de ontwikkeling van het voertuig werd volop gebruik gemaakt van alle binnen de VDL Groep aanwezige kennis op het gebied van voertuigtechniek, staalbouw, containerhandling, systeemintegratie en projectmanagement. Andere mogelijke toepassingen van de AGV liggen in sectoren als de luchtvaart (vliegvelden) en de mijnbouw. 

Parkeersystemen

In steeds meer parkeergarages worden voertuigen (vol- of semi-)automatisch geparkeerd en opgehaald met de systemen van VDL Steeldweld Parkeersystemen. Voordeel voor de klant:efficiënter ruimtegebruik, zodat er meer auto’s geparkeerd kunnen worden in de beschikbare ruimte.

VDL Steelweld - parkeersystemen

Overige sectoren

Ten slotte voert VDL Steelweld ook regelmatig kleinere projecten uit op het gebied van procesautomatisering; onder meer in de land- en tuinbouw, de metaalverwerkende- en de kunststofverwerkende industrie. Sterk punt hierbij: het vermogen om kennis van de diverse deelprocessen aan elkaar te verbinden en zo te komen tot een zo efficiënt mogelijke, geautomatiseerde productielijn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!