VENCOMATIC GROUP

Venco Campus, Meerheide 200, 5521 DW Eersel
Postbus 160, 5520 AD Eersel

Tel. (0497) 517380
Fax (0497) 517364
E-mail: info@vencomaticgroup.com
Website: www.vencomaticgroup.com

Aantal medewerkers: 350
Vestigingsjaar: 1983

 

Opleiden en ontwikkelen van mensen staat hoog in het vaandel bij Vencomatic Group. Studenten zijn immers de toekomst van het bedrijf.

Hoe ‘anders’ Vencomatic Group omgaat met de ruim 200 aanvragen voor stages en afstuderen die per jaar binnenkomen, en hoe studenten worden opgeleid voor het bedrijfsleven van de toekomst, lees je in het interview met Onderwijscoördinator Sander van Asten.

De Vencomatic Group vertegenwoordigt drie bekende merken in de pluimveesector: Vencomatic, Prinzen en Agro Supply. Door deze merken te combineren, kunnen wij een volledig assortiment van innovatieve systemen aanbieden voor de inrichting van moderne pluimveebedrijven over de hele wereld. 

Dierenwelzijn en duurzaamheid als leidraad

Wie in Eersel langs de Venco Campus rijdt, zal zich al snel verwonderen over het moderne, duurzame gebouw van de Vencomatic Group. En hoewel dat van de zijkant misschien niet direct duidelijk is, heeft het gebouw (van bovenaf gezien) toch echt een eivorm. Deze hoofdzetel van de Vencomatic Group is in 2012 in gebruik genomen. Maar de geschiedenis van het bedrijf brengt ons 30 jaar terug. Het begon allemaal met een man met een baanbrekend idee op het gebied van pluimveestallen: het eerste automatische nest. Dit revolutionaire idee staat nog altijd symbool voor het bedrijf en haar zoektocht naar alternatieve oplossingen en het ontwikkelen van duurzame en pluimveevriendelijke producten.

Wereldwijde kennisdeling

De groep heeft ruim 350 toegewijde medewerkers die wereldwijd duizenden klanten bedienen. Deze pluimveeprofessionals weten precies wat er nodig is voor een succesvol pluimveebedrijf. Zo heeft Vencomatic oplossingen bedacht voor huisvesting van het pluimvee, behandeling en verwerking van eieren en klimaatcontrole voor elk type pluimveestal. Vencomatic deelt deze kennis graag met u en heeft daarvoor een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde dealers opgebouwd. Deze dealers beschikken over de benodigde kennis en bieden naast installaties ook service en support. Zij kennen de lokale situatie en kunnen apparatuur aan de plaatselijke omstandigheden aanpassen.

Snelle professionele service

Met haar wereldwijde netwerk zorgt Vencomatic Group ervoor dat er altijd wel een dealer in de buurt is. Uw vragen kunnen dus snel en adequaat worden beantwoord. Het merendeel van deze dealers beschikt bovendien over een voorraad aan reserveonderdelen waardoor u altijd snel geholpen bent, 24/7. Ook profiteren klanten van Vencomatic Group van haar opgeleide monteurs. Zij kennen de producten en weten deze correct te installeren.

Vencomatic patiostal

Het meest efficiënte systeem. En de patiostal is het meest duurzame systeem voor de pluimveesector. Dat is de ervaring van Bram Bevelander van het pluimveebedrijf Bitterhoek VOF in het Zeeuwse Sint-Annaland. “De patiostal van de Vencomatic Group is de Formule I in de pluimveesector.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!