VENCOMATIC GROUP

Logo VENCOMATIC GROUP

Venco Campus, Meerheide 200, 5521 DW Eersel
Postbus 160, 5520 AD Eersel

Tel. (0497) 517380
Fax (0497) 517364
E-mail: info@vencomaticgroup.com
Website: www.vencomaticgroup.com

Aantal medewerkers: 350
Vestigingsjaar: 1983

 

Opleiden en ontwikkelen van mensen staat hoog in het vaandel bij Vencomatic Group. Studenten zijn immers de toekomst van het bedrijf.

Hoe ‘anders’ Vencomatic Group omgaat met de ruim 200 aanvragen voor stages en afstuderen die per jaar binnenkomen, en hoe studenten worden opgeleid voor het bedrijfsleven van de toekomst, lees je in het interview met Onderwijscoördinator Sander van Asten.

Vencomatic Group | Focus op innovatie

De Vencomatic Group vertegenwoordigt drie bekende merken in de pluimveesector: Vencomatic, Prinzen en Agro Supply. Door deze merken te combineren, biedt Vencomatic Group een volledig assortiment van innovatieve systemen voor de inrichting van moderne pluimveebedrijven over de hele wereld.

Sinds begin 2018 werken alle vijf de kinderen van Vencomatic-oprichters Cor en Han van de Ven in het bedrijf. Een echt familiebedrijf met de focus op innovatie. Productontwikkeling is een constante binnen Vencomatic Group. Zo is Cor ook begonnen: je loopt tegen een probleem aan en dan ontwikkel je er een oplossing voor. Alle producten worden ontwikkeld op basis van een grondige kennis van het gedrag van de dieren en de gang van zaken bij een pluimveebedrijf. Er wordt altijd gezocht naar alternatieve oplossingen om duurzame, pluimveevriendelijke producten te ontwikkelen. Het onderzoeksen ontwikkelingsteam bestaat uit specialisten op het gebied van techniek en pluimvee met een uitgebreide vakkennis. Verhoogde efficiëntie, winstgevende pluimveeproductie en duurzaamheid zijn voor hen de belangrijkste doelstellingen.

Wereldwijde kennisdeling

Het bedrijf heeft ruim 400 toegewijde medewerkers die wereldwijd duizenden klanten bedienen. Vencomatic Group deelt graag hun kennis met de pluimveehouders en heeft daarvoor een wereldwijd netwerk van gespecialiseerde dealers opgebouwd. Deze dealers beschikken over de benodigde kennis en bieden naast installaties ook service en support. Zij kennen de lokale situatie en kunnen systemen aan de plaatselijke omstandigheden aanpassen.

Venco Campus

Sinds 2012 is het hoofdkantoor van de Vencomatic Group gevestigd in de Venco Campus te Eersel. De Venco Campus fungeert als internationaal kennis- en innovatiecentrum voor de pluimveesector. Dit eivormige gebouw is het meest duurzame en energiebesparende industriële gebouw in Europa en benadrukt daarmee het innovatieve karakter van het bedrijf. De Vencomatic Group heeft daarnaast ook vestigingen in Brazilië, China, Spanje, Maleisië, Frankrijk en Amerika.

Interview met de onderneming

Aan het woord is Pim van Hooff (30), sinds april 2020, na een wereldreis van ruim anderhalf jaar, weer terug op het ‘Vencomatic nest’ als Area Sales Manager in Afrika. Vencomatic Group ontwerpt en produceert innovatieve systemen voor de inrichting van moderne, duurzame pluimveebedrijven over de hele wereld. Dierenwelzijn staat daarbij op de eerste plek. Eivorm Het prachtige hoofdkantoor in Eersel is een goed voorbeeld van de duurzame idealen die het bedrijf nastreeft. Het eivormige pand kreeg niet voor niets een BREEAM Outstanding certificaat en is geheel zelfvoorzienend. Het duurzame warmtewisselsysteem, dat Vencomatic zelf ontwierp voor pluimveestallen, regelt het binnenklimaat in het gebouw. Met uitzicht op een metershoge groene plantenwand, die bijdraagt aan een sfeervolle werkomgeving, vertelt Pim enthousiast over hoe hij bij Vencomatic Group terecht kwam en er zijn hang naar avontuur en reizen kan combineren in een veelzijdige baan. Een super stage “In...

Volledig interview »