VERHOEVEN ONTWERPBURO B.V.

Logo VERHOEVEN ONTWERPBURO B.V.

Oudestraat 2
5469 GG Keldonk

Tel. (0413) 341521

E-mail: info@verhoevenontwerpburo.nl
Website: www.verhoevenontwerpburo.nl

Verhoeven Ontwerpburo zoekt voor haar klanten de grenzen op

Verhoeven Ontwerpburo staat voor een goed industrieel ontwerp. Datgene wat Verhoeven ontwerpt, gaat daadwerkelijk naar productie. Het doel is met functionele oplossingen komen voor massaproductie van kunststof en metaal. Het product staat altijd centraal, niet de techniek.

Klanten van Verhoeven kiezen zelf of ze na het ontwerp van hun product samenwerken met een preferred supplier, óf dat Verhoeven in haar eigen netwerk kijkt wie het product het beste kan maken. Dat netwerk zit heel verspreid: Verhoeven werkt samen met producenten uit China, Taiwan, West-Europa en Zuid-Amerika.  

Low cost oplossing

In Taiwan bijvoorbeeld, laat Verhoeven specifiek gereedschap maken waarna een gedeelte van het productieproces terugkeert naar Europa. Veel samenwerking is er ook vanuit de ITB-groep in Tsjechië, waar producten met de bijbehorende kwaliteitssystemen worden geproduceerd volgens een low cost oplossing in de assemblage.

Verbeteringen in het productieproces

Directeur Hans Vereijken is altijd nieuwsgierig naar de vraag wat nog verbeterd kan worden aan een productieproces. Om die reden bracht hij afgelopen jaar verschillende keren een bezoek aan een productielocatie (voor een project in verpakkingen) in Brazilië, waar hij een Root Cause Analyse van het product en productie proces maakte. Het resultaat was dat een scrap rate van meer dan 10% werd teruggebracht naar 0,22%. Andere vraag die Verhoeven altijd beantwoord wil zien, is hoe een product zo goed mogelijk in de markt kan worden gezet. 

Grote namen uit de verpakkingsindustrie

De grootste markt voor Verhoeven? Dat is de verpakkingsindustrie. FrieslandCampina, Heineken, Jacobs Douwe Egberts, Sanex, Ambi Pur en Danone zijn bekende namen waarvoor Verhoeven innovatieve ontwerpen heeft gemaakt. Het team van Verhoeven bestaat uit negen man. Affiniteit met de wereld van kunststoffen, metaal en assemblagetechnieken hebben ze allemaal. Behalve op de verpakkingsindustrie richt het team zich verder op de medische, connectoren, automobiel industrie en de consumentenelektronica. 

Award uitgereikt

Waar Verhoeven normaliter het liefst achter de schermen opereert, stond het bedrijf in het voorjaar van 2017 flink in de schijnwerpers. Het bedrijf kreeg een mooie blijk van waardering met het in ontvangst mogen nemen van de Packaging Award in de categorie Innovatie Verpakkingen en Materialen. Verhoeven kreeg de erkenning voor het ontwerpen van een nieuw soort verpakking die kan worden gebruikt in de diagnostische industrie. 

Opening van tweehonderd nanometer

De grenzen opzoeken, dat is iets wat Verhoeven graag doet. Ze opereert niet alleen in veilig gebied en stelt zichzelf regelmatig de vraag hoe een nieuwe toepassing het beste kan worden gerealiseerd. Dan moeten er technieken worden bij gezocht of zelfs nieuwe technieken worden ontwikkeld. Zo schrok Verhoeven niet terug toen een klant bij haar de vraag neerlegde of in een nieuwe toepassing een opening van tweehonderd nanometer mogelijk was. Het resulteerde in het inmiddels in Europa uitgerolde Lattiz: een nieuw product van Friesland Campina. 

Verbeteren doe je in de conceptfase

Het verbeteren van een product, dat moet je volgens het Ontwerpburo doen in de ontwikkelingsfase. Directeur Hans Vereijken: “Voordat je gaat produceren, moet het verbetertraject al lang hebben plaatsgevonden. Daar zien wij ook een taak voor ons weggelegd: het sturen van de klant en hem vertellen hoe een idee het beste kan worden uitgevoerd.”