VERHOEVEN ONTWERPBURO B.V.

Oudestraat 2
5469 GG Erp (Keldonk)

Tel. (0413) 341521

E-mail: info@verhoevenontwerpburo.nl
Website: www.verhoevenontwerpburo.nl

Verhoeven Ontwerpburo: Ontwikkelt uw productidee tot een succesvol kunststof product

Verhoeven Ontwerpburo staat voor een goed industrieel ontwerp. Het doel is om producten en functionele verpakkingen te ontwikkelen uit kunststof, van idee en concept tot en met ondersteuning bij het opstarten van de productie. Naast functionaliteit staat produceerbaarheid centraal, zowel in kleinere series als in grote aantallen en in massaproductie. 

‘Vanaf het moment dat een klant naar ons toekomt zoeken wij nadrukkelijk de samenwerking. Als eerste proberen we heel goed te begrijpen wat precies het ontwikkelvraagstuk is. Op basis daarvan stellen we dan een team samen dat aan het project gaat werken. Binnen ons zeer ervaren negenkoppige team, heeft ieder lid een eigen specialisme en afhankelijk van waar het project om vraagt, zet je de juiste expertise in’. Aan het woord is Peter Kuhn, die aan het roer staat van het bedrijf uit Erp, dat in 1988 opgericht werd door Rens Verhoeven. 

Van Start ups tot Multinationals

De klanten van Verhoeven? Dat varieert van Start ups tot MKB bedrijven en multinationals, zoals Danone, Heineken, Friesland Campina, Signify of Philips. Soms gaat het om een slim doseersysteem voor vloeistoffen, of om een behuizing vol met elektronica, zoals een router voor de consumenten markt. Dan weer een oliefilter voor een automatische versnellingsbak of een medisch hulpmiddel waarmee je slijm voor medisch onderzoek kunt afnemen. Gedurende al die jaren heeft het team al vele productideeën weten om te zetten tot succesvolle producten in de markt. 

Time to market

Niemand zit te wachten op ellenlange en dure ontwikkelingstrajecten. Verhoeven ziet zich zelf als een verlengstuk van de interne R&D organisatie bij de klant en vult aan daar waar interne expertise tekort schiet. De combinatie van heel veel ervaring en een zeer pragmatische ontwikkelingsbenadering zorgt er voor dat er snel en efficiënt ontwikkeld kan worden. Geen hoge offertes dus en lange doorlooptijden, maar wel de garantie dat met de juiste focus het eindresultaat ‘first time right’ opgeleverd wordt.

Proof of principle

‘Wij zijn heel goed in het bedenken van slimme en innovatieve oplossingen, die functioneel en voor de eindgebruiker handig in gebruik zijn. Het papier is geduldig, dus moeten we met behulp van prototypes en computersimulaties aantonen dat het werkt. Daartoe worden snel en veel prototypes gebouwd, waarmee we testen kunnen uitvoeren en samen met de eindgebruiker kunnen kijken welke  verbeteringen we moeten doorvoeren’, legt Kuhn uit.  

Duurzaamheid

Hier gaat het om meerdere aspecten. ‘In de eerste plaats proberen we met zo weinig mogelijke materiaal inzet een zo functioneel mogelijk product te ontwikkelen. Daarnaast proberen we, indien mogelijk, 1 materiaal in te zetten. Wanneer dat niet lukt, dan in ieder geval er voor zorgen dat de componenten weer te scheiden zijn. Bij functionele verpakkingen streven we naar meermalig gebruik en naar navulsystemen’. 

Erkenning

De belangrijkste erkenning is natuurlijk een tevreden klant. Daarnaast lukt het team Verhoeven om regelmatig design- en innovatieprijzen in de wacht te slepen. In 2018 won het team nog de Gouden Noot voor het doseersysteem Acudrop 2. In 2019 gevolgd door een een Packaging Award in de categorie Innovatieve Verpakkingen voor een verpakkingssysteem voor sondevoeding (Danone). Dit zijn mooie erkenningen voor team Verhoeven en het bewijs dat ze heel professioneel en goed bezig zijn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!