VION FOOD NEDERLAND

Boseind 10
5281 RM Boxtel
Postbus 1
5280 AA Boxtel

Tel. (0411) 658555

E-mail: boxtel@vionfood.nl
Website: www.vionfood.nl

Aantal medewerkers: 119
Vestigingsjaar: 1982
Kwaliteitsnorm:
- HACCP
- ISO 9001

VION Food Nederland is een onderdeel van het internationale voedingsmiddelen bedrijf VION Food Group. VION Food Nederland is specialist in het produceren van hoogwaardige varkens- en rundvleesproducten en daar van afgeleide convencience producten. Deze vinden hun weg naar de consument via de retail, industrie en food service.

Divisies

VION Food Nederland is onderverdeeld in de business units Varken en Rund. Deze business units bestaan beide uit de disciplines Inkoop, Productie en Verkoop. Onder de BU Varken valt eveneens de productie en verkoop van vleeswaren aan Nederlandse supermarkten.

De foodservice-activiteiten voor de buitenhuishoudelijke markt en transport en logistiek van koelversproducten zijn ondergebracht als aparte business unit. VION Food Nederland telt ongeveer 4.500 medewerkers.

Markten

VION Food Nederland neemt een vooraanstaande positie in op de Europese markt voor vers kwaliteitsvlees en voeding. De specialisatie richt zich op de totale verwerking tot eigentijdse levensmiddelenproducten. De basis van VION Food Group ligt op de thuismarkten GrootBrittannië, Duitsland en Nederland.

Innovatief

VION ontwikkelt in een continu proces nieuwe producten, diensten, technologieën of processen om toegevoegde waarde in de keten te creëren. VION speelt daarmee in op de steeds veranderende vraag van consumenten en relevante trends, zoals gezondheid en voeding, dierenwelzijn, ‘fairtrade’, duurzaamheid en regionale oorsprong.

Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van low salt bacon. Met behoud van smaak en kwaliteit is een aanzienlijke zoutverlaging gerealiseerd. Maar ook de vier marktconcepten, waaronder Good Farming Star, die ieder op hun eigen manier aansluiten bij de wensen van de consument.

Customer intimacy

Voor VION Food Nederland staat de klant centraal. Dat noemen we ‘Customer Intimacy’. Onze producten en diensten worden optimaal afgestemd op klantwensen. Op die manier bieden we betrouwbare producten met toegevoegde waarde en houden we onze klanten tevreden. VION Food Nederland investeert in succesvol partnerschap voor de lange termijn.

Partnerschap betekent voor VION Food Nederland: hoogwaardige producten en diensten leveren. Dat doen we aan de hand van de drie strategische pijlers: Operational excellence, productleiderschap en duurzaamheid. Dierenwelzijn en voedselveiligheid zijn belangrijke onderwerpen, waar VION een actieve rol in speelt.

Corporate Social Responsability (CSR)

VION Food Nederland neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid voor milieu en maatschappij, consumenten, medewerkers en naar stakeholders. Dat ervaren wij als een voorwaarde om te produceren.Als producent van voedingsmiddelen zet VION Food Nederland zich in voor talrijke projecten op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Daarbij heeft de bestrijding van over- als ondervoeding onze focus.

VION Food Group

VION Food Group, met het hoofdkantoor in Eindhoven (NL), is een internationaal opererend foodbedrijf dat actief is op het gebied van hoogwaardige voedingsmiddelen en ingrediënten voor mens en dier. Passion for Better Food is daarbij het motto.

VION realiseerde in 2010 een omzet op jaarbasis van € 8,9 miljard en telde eind 2010 ruim 26.500 medewerkers. Hiermee behoort VION tot de top van de industriële bedrijven in Nederland en is het wereldwijd een van de grotere foodbedrijven.

De twee kernactiviteiten Food en Ingredients vormen de basis van VION, waarbij de samenhang tussen beide kernactiviteiten optimaal benut wordt als fundament voor de concernstrategie en waardecreatie. Daarbij streeft VION naar een balans tussen people, planet en profit.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!