VLISSINGSE BOOTLIEDENWACHT B.V.

Logo VLISSINGSE BOOTLIEDENWACHT B.V.

Engelandweg 12
Havennummer 1054
4389 PC Ritthem
Postbus 118
4330 AC Middelburg

Tel. (0118) 461349
Fax. (0118) 473 391

E-mail: kantoor@vlbvlissingen.nl
Website: www.vlbvlissingen.nl

Met de Vlissingse Bootliedenwacht in veilige haven

Het moet raar lopen, wil een zeeman niet bekend zijn met de Vlissingse Bootliedenwacht. Al sinds 1971 zorgt het bedrijf voor het veilig afmeren van zeeschepen en offshore pontons. Specialistenwerk, wat het team van de Vlissingse Bootliedenwacht wel is toevertrouwd.

In de haven van Vlissingen en op zeesteiger Borssele zijn de drie gele letters nooit ver weg. Aangebracht op de eigen vloot. Bedrukt op een van de eigen wagens. VLB is overal. En dat is maar goed ook, voor de schipper die veilig wil afmeren. Hier, in en langs de havens in het westen van Zeeland, bouwen zeelieden al vanaf 1971 op de Vlissingse Bootliedenwacht BV.

Voor zeeschepen en pontons

Noem de Vlissingse Bootliedenwacht gerust een familiebedrijf. Na oprichters Willem en Wilhelmina van Splunder staat inmiddels hun zoon Wim aan het roer. Gespecialiseerd in het meren van zeeschepen en offshore pontons, en samen met hun team op elk moment gereed om bij te springen. Of het nu gaat om het meren langs de kades en steigers of om het meren langs andere schepen of vlotkranen.

Op koers voor veel ervaring

Veiligheid staat voorop, bij alles wat de Vlissingse Bootliedenwacht doet. Dus beschikken de medewerkers over een Crebo-opleiding, in lijn met de voorschriften van de Nederlandse Bootlieden Vereniging en havenbedrijf Zeeland Seaports. Hebben nieuwe medewerkers de opleiding nog niet, dan gaan ze namens de Vlissingse Bootliedenwacht drie jaar lang één dag per week naar school en varen ze de overige vier dagen als leerling-bootman. Waarna ze na die periode hun diploma én drie jaar ervaring hebben.

Wie met de Vlissingse Bootliedenwacht in zee gaat, kan vertrouwen op een partij die het werk in de haven door en door kent. Betrokken, veilig en kundig: zó gaat het er aan de Zeeuwse kust aan toe.