home » bedrijven » Bouw »

VROLIJK B.V., BOUWBEDRIJF

Logo VROLIJK B.V., BOUWBEDRIJF

Plaza 2
4782 SK Moerdijk

Tel. (0168) 405555

E-mail: info@bbvrolijk.nl
Website: www.bbvrolijk.nl

Vrolijk Groep: elk bouwproject in goede handen

Bouwprojecten in alle soorten en maten, die dankzij jarenlange ervaring en een strakke projectplanning tot een goed einde worden gebracht: dát is waar Bouwbedrijf Vrolijk uit Zevenbergen voor staat. 

Van woning tot distributiecentrum, van fabriek tot bioscoopcomplex: de lijst met aansprekende projecten is lang bij De Vrolijk Groep (die bestaat uit Aannemersbedrijf Vrolijk B.V. en Bouwbedrijf Vrolijk B.V.). Het familiebedrijf, in 1998 opgericht door Karel Vrolijk, richt zich op de realisatie van bouwprojecten in dtwee sectoren: utiliteitsbouw en woningbouw. Klanten kunnen bij Vrolijk terecht voor een totaalpakket: van schetsontwerp, definitief ontwerp, vergunningen en toetsing aan het bestemmingsplan, tot aan de daadwerkelijke oplevering van een instapklare woning of bedrijfsgebouw.

Utiliteitsbouw

Op het gebied van utiliteitsbouw bouwt Vrolijk onder meer distributiecentra voor de logistieke sector, industriële panden, kantoren, en commercieel vastgoed. Een recent projectvoorbeeld binnen de industriële sector is de bouw van een pand voor Van der Reijt Meststoffen. Dit pand werd (met de strenge milieu- en veiligheidseisen in het achterhoofd) volledig ontworpen en gebouwd in beton. Ook is de Vrolijk Groep nauw betrokken bij de herontwikkeling van het Shell-terrein in Moerdijk. 

Woningbouw

Op het gebied van woningbouw realiseert Bouwbedrijf Vrolijk, naast de nodige particuliere woningen, vooral grotere bouwprojecten (zoals clusters van starterswoningen en appartementencomplexen). 

Van a tot z

Bouwbedrijf Vrolijk neemt opdrachtgevers het volledige traject uit handen; van het allereerste ontwerp en constructieberekeningen tot de oplevering. Regelmatig kiezen opdrachtgevers voor een turnkey-oplossing, waarbij Vrolijk desgewenst ook het regelen van de financiering en de juridische afwikkeling (zoals de juiste contracten) voor zijn rekening neemt. 

Meedenken 

Grote meerwaarde van Vrolijk is de jarenlange expertise, die het mogelijk maakt om waar nodig out-of-the-box te denken. Een voorbeeld is de recente bouw van het bioscoopcomplex van Kinepolis in Breda, dat met 10 zalen plek biedt aan in totaal 1.770 bezoekers. Bij het ontwerp van dat gebouw adviseerde Vrolijk de opdrachtgever om de constructie niet – zoals aanvankelijk het plan was – van staal, maar van beton te maken. De voordelen van dat materiaal: een betere akoestiek (doordat het aantal trillingen beperkt blijft dringt geluid niet van de ene in de andere bioscoopzaal door), een duurzame constructie, de brandveiligheid, en een grotere ontwerpvrijheid (de indeling in zalen kan, dankzij de grote algehele overspanning van het complex, relatief eenvoudig worden aangepast). 

Blijven investeren 

Tijdens de afgelopen crisisjaren bleef Vrolijk, tegen de stroom in, investeren in talentvolle ingenieurs en in digitale technieken (zoals 3D-tekenprogramma’s). Mede daardoor is het bedrijf anno 2017 op volle oorlogssterkte. Bovendien kan de Vrolijk Groep, zodra een specifieke expertise nodig is, snel schakelen dankzij het uitgebreide netwerk binnen de bouwwereld en aanverwante sectoren.

Wilt u meer informatie over de Vrolijk Groep? Kijk dan op de website.