WATERMOLEN VAN OPWETTEN, DE

Opwettenseweg 203
5674 AC Nuenen

Tel. (040) 2636320

E-mail: info@dewatermolenvanopwetten.nl
Website: www.dewatermolenvanopwetten.nl

Op het mooiste plekje van Nuenen, aan de oevers van de Kleine Dommel, vind je DE WATERMOLEN van Opwetten. Een veelzijdige locatie voor een vergadering, conferentie, training, seminar, netwerkborrel, beurs, tentoonstelling, zakelijke lunch of personeelsfeest, op een schilderachtige en nostalgische plek.

De Droogschuur

DE WATERMOLEN van Opwetten kent vier gebouwen, de zogeheten Droogschuur, Oliemolen, Graan- en houtzaagmolen en ’t Klothuys. Op de eerste verdieping van de Droogschuur heb je het allermooiste uitzicht. Bijzonder origineel voor moeilijke gesprekken, out-of-the-box sessies, een teambuildingsactiviteit of een workshop, waarbij je uitkijkt over de fruitboomgaard, de Kleine Dommel en de uitgestrekte weilanden. Met ruimte voor 25-30 personen.

Beneden vind je een brasserie-restaurant. De ongedwongen en warme sfeer bezorgen je als bezoeker een huiskamergevoel. Hier trakteer je je zakenpartner bij de grote, gezellige haard op een heerlijke lunch of drink je een kop koffie met gebak. De hoge tafels bij de bar vormen een fijne plek om lekker te borrelen met collega’s, eventueel met iets hartigs erbij. Bij de raampartij aan het water staan tafels om uitgebreid te dineren.

De oliemolen

De oliemolen is het gebouw tussen de graan- en houtzaagmolen en de droogschuur. Prachtig gerenoveerd met het oude molengemaal als absolute blikvanger. Deze schitterende historische zaal wordt gebruikt voor huwelijksplechtigheden, personeelsfeesten, zakelijke bijeenkomsten, vergaderingen, tentoonstellingen en rondleidingen. Afhankelijk van de gewenste invulling kunnen hier gezelschappen tot ca. 130 personen terecht, en heeft een eigen terras.

De graan- en houtzaagmolen

De graan- en houtzaagmolen, het gebouw direct bij de ingang, werd vermoedelijk in de 11e eeuw gebouwd door de monniken van de abdij van Sint-Truiden. In 1764 brandde de molen helemaal af en moest alles opnieuw worden opgebouwd. De compleet gerestaureerde molen is tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik. De molenaar vermaalt er de authentieke tarwesoort spelt. Elke zondag tussen 13.00 en 16.00 uur is het mogelijk om een kijkje te nemen in de graanmolen. De molenaar laat dan zien hoe het spelt vermalen wordt en geeft graag uitleg en een rondleiding in deze authentieke molen. Bezoekers kunnen het speltmeel kopen om zelf heerlijk brood van te bakken. De keuken van de Opwettense watermolen gebruikt het speltmeel voor haar eigen pannenkoeken.

’t Klothuys

’t Klothuys, is een ouderwetse naam voor een turfhuisje. Het is een compact, stoer en verrassend bijgebouw waar vroeger turf werd opgeslagen. Nu wordt deze ruimte verhuurd aan besloten gezelschappen tot ca. 30 personen. Bijzonder aan ’t Klothuys is, dat het volledig wordt omringd door een mooi terras dat uitloopt in de historische fruitboomgaard.

In de zomer lijkt het net Zuid-Frankrijk

DE WATERMOLEN van Opwetten heeft een heerlijk terras op het zuiden en een uitgestrekte tuin met uitzicht op de Kleine Dommel en weilanden. Achter het terras op het grasveld kun je in de zogenaamde ‘tuinkamers’ met een klein gezelschap plaats nemen aan een gezellige picknicktafel (alleen op reservering). Wil je even de benen strekken in de pauze van een intensieve bijeenkomst, training of workshop, dan loop je over het dijkje door Eindhovens enige stadspoort, waar een mooie wandelroute je de natuur in leidt.

Vergaderen in het groen

Vergaderen in een groene omgeving geeft rust, inspiratie en energie. De Brabantse gastvrijheid en gezelligheid van deze bijzondere locatie zorgen voor de rest. Heerlijk eten en drinken van hoge kwaliteit, met verrassende en duurzame producten uit de directe omgeving op de menukaart. Het menu kan zelfs aangepast worden naar de wensen van het bedrijf.

Formeel of informeel dineren

Voor een formele aangelegenheid dineer je met linnen tafelkleed, wijnglazen en kaarslicht. Wil je liever een warm huiskamergevoel creëren dan kun je kiezen voor een diner in brasserie stijl met een grote haard, schemerlampen en een informele sfeer. Overal is aan gedacht bij DE WATERMOLEN van Opwetten. Uiteraard is er voldoende parkeergelegenheid en Wifi aanwezig.

Landgoed en historie

Het landgoed waarop DE WATERMOLEN van Opwetten is gevestigd, heeft de officiële status van landgoed in de Natuurschoonwet. De molen is een dubbele onderslagmolen die heeft gefungeerd als koren-, olie-, zaag- volmolen. De molen heeft het grootste waterrad van Nederland, met een diameter van 9,3 meter. Het meest bijzondere feit uit de lange historie is dat Vincent van Gogh de Opwettense watermolen tekende en schilderde toen hij tussen 1883 en 1885 in Nuenen verbleef.

Iedere dag open voor zakelijke gelegenheden

Dagelijks is het landgoed van zonsopgang tot zonsondergang geopend, zodat bezoekers een stukje geschiedenis kunnen ervaren en de puurheid van het landschap en de geweldige omgeving kunnen aanschouwen. Op maandag is de watermolen gesloten, maar grotere gezelschappen kunnen op afspraak wel terecht.

Vergaderen, bedrijfsborrel, barbecue, zakelijke lunch… Genieten!

Of je nu op zoek bent naar een bijzondere vergaderlocatie, een personeelsfeest wilt organiseren, komt borrelen of een korte stop maakt tijdens het fietsen of wandelen. Voel je welkom bij DE WATERMOLEN van Opwetten! Eigenaar Ko Konings en dochter Drieske Brox denken graag mee en weten er voor ieder bedrijf iedere keer weer een bijzondere ervaring van te maken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!