home » bedrijven » Bouw »

WEEGEN BOUWGROEP B.V., VAN DER

Ringbaan Oost 300
5018 AL Tilburg
Postbus 4181
5004 JD Tilburg

Tel. (013) 535 21 35

E-mail: info@vanderweegen.nl
Website: www.vanderweegen.nl

Van der Weegen Bouwgroep: Thuis in Vastgoed!

Van der Weegen Bouwgroep geniet bekendheid in Tilburg en omstreken. Het bedrijf ontwikkelt en realiseert complete woonwijken en biedt maatwerk in bedrijfshuisvesting en herontwikkeling van monumentaal vastgoed. Ook klein- of grootschalig onderhoud aan scholen, corporatiewoningen of eigen vastgoedportefeuille behoren tot haar werkzaamheden.

Familiebedrijf

Van der Weegen Bouwgroep is nog altijd een familiebedrijf. Dat is ze al sinds de start, nu meer dan 150 jaar geleden. Twee zoons van de vorige eigenaren vertegenwoordigen de familie op dit moment. Waar de één het bouwbedrijf aanstuurt, is de ander verantwoordelijk voor de vastgoedportefeuille. 

Het is het totaalplaatje dat Van der Weegen onderscheidt van andere vastgoedbedrijven. Ze ontwikkelt, bouwt, transformeert, beheert, en onderhoudt. Commercieel manager Chantal Gulickx legt uit: “We houden ons bezig met vastgoedontwikkeling in de meest brede zin van het woord. Naast geijkte processen waarbij wij gronden omvormen tot nieuwe woongebieden voor de particuliere woningkopers investeren wij ook in projecten waarbij onze betrokkenheid verder reikt. Bijvoorbeeld gebouw 88 een gemeentelijk monument in de Spoorzone in Tilburg. Hiervoor ging de gemeente op zoek naar een ontwikkelaar, belegger en beheerder. Van der Weegen bleek de meest gerede partij, wij kochten het gebouw aan, transformeerde het naar een modern en comfortabel kantoorgebouw en verhuren het nu langdurig aan startende ondernemers uit het midden en kleinbedrijf.”

Behouden wat goed is 

De transformatie en beheer van monumentaal Vastgoed zit het bedrijf in de genen, zo kocht het in 1979 al de meelhandel in de Piushaven in Tilburg aan, en in de negentiger jaren de Lancierskazerne in Tilburg en het oude gemeentehuis De Vijf Bogen in Goirle. Dit laatste gebouw wordt op dit moment getransformeerd naar appartementen in de middel dure huur. Gulickx: “Oude panden geven karakter aan een stad of dorp en kunnen na een duurzame revitalisatie vaak weer jaren mee.” 

Uitbreiden 

Van der Weegen staat bekend als creatief en oplossingsgericht met een goede naam in Tilburg en de omliggende dorpen. Door haar grote betrokkenheid in het werkgebied weet Van der Weegen als geen ander wat een stad, dorp, wijk of plek nodig heeft om een prettige woon- werk- of verblijfplek te zijn. 

Gulickx gekscherend: “Ik zeg altijd; we zijn wereldberoemd in Tilburg en omstreken. Uitbreiding van het werkgebied is echter een wens, we zouden onze expertise graag in heel Midden-Brabant laten zien. Zeker als het gaat om de transformatie en exploitatie van bestaand (monumentaal) vastgoed. We zijn een betrouwbare club met prima referenties.”

Leerbedrijf

Binnen het bedrijf geldt het principe ‘ Succes is van ons allemaal’. Gulickx legt uit: “We leren van elkaar maar geven onze kennis en enthousiasme ook graag door aan de jongere generatie. Dat is ook precies de reden dat we jonge mensen regelmatig een stageplek bieden. Binnen het bouwbedrijf lopen regelmatig meerdere leerlingen van een vakopleiding mee. Graag bieden we echter ook een zinvolle stageplek aan aankomend ontwikkelaars of bouwkundigen. We bespreken dan vooraf of er een goed omkaderde opdracht kan worden gedefinieerd en er voldoende capaciteit voor begeleiding is.”

Samen sterk 

Een groot deel van de projecten die Van der Weegen onderhanden heeft pakt het bedrijf zelfstandig op. Regelmatig ook, ontstaan er samenwerkingen met andere bedrijven uit de regio, vaak ook familiebedrijven. “Je kent elkaar, je gunt elkaar iets en we zoeken elkaar op wanneer een opdracht bijvoorbeeld een maatje te groot  is of wanneer we  door samenwerking meer kans van slagen hebben. Dan is het fijn als je dezelfde taal spreekt.”

Zo ontwikkelde het bedrijf Stadsplein Forum samen met Wonen Breburg, Den Bogerd met Jansen Bouwontwikkeling en schreef zij zich samen met de Heerkens van Bavel Groep in voor het prestigieuze Mindlabs in Tilburg. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!