WESTBRUG TECHNIEK BV

Logo WESTBRUG TECHNIEK BV

Bijsterhuizen 5119
6604 LX Wijchen

Tel. (024) 3881483

E-mail: info@westbrug.nl
Website: www.westbrug.nl

Westbrug Techniek en Westbrug Mechatronics

TOTAALLEVERANCIER OP HET GEBIED VAN MAAKDELEN, MODULES EN MACHINES

Westbrug Techniek is specialist in fijnmechanische onderdelen. Zusterbedrijf Westbrug Mechatronics levert complete modules en machines voor de maakindustrie. Meer dan 99 procent van de producten belandt zonder vertraging bij de klant. Een indrukwekkende score. Westbrug heeft in 2018 het NEN ISO 9001:2015 -certificaat verlegd.

Portfolio

Het portfolio van Westbrug Techniek en Westbrug Mechatronics toont een klantenbestand dat zich bevindt in de maakindustrie maar ook in de foodindustrie, offshore en machinebouw voor de semiconductorindustire. Westbrug werkt efficiënt, snel en flexibel. Daardoor zijn de klanten verzekerd van scherpe prijzen en producten van de hoogste kwaliteit. 

Ontwikkeling

Westbrug Mechatronics ontwikkelt voor tal van klanten de ontwikkeling van nieuwe productielijnen, machines of modules en neemt hen zo veel werk uit handen. Westbrug doet de engineering en produceert of koopt voor de klant de onderdelen in. Vervolgens ver zorgt zij  assemblage en montage tot en met de installatie van software en het testen van de nieuwe machine in de productielijn. Het ontzorgen van de klant staat dus centraal. Een ander groot voordeel is dat de klant op deze manier minder marktrisico loopt.

Fijnmechanica

Westbrug Mechatronics is ontstaan vanuit zusterbedrijf Westbrug Techniek dat zich al ruim tien jaar bewijst als specialist in fijnmechanica. Westbrug Techniek richt zich op het vervaardigen van kleine tot middelgrote fijnmechanische onderdelen op basis van CNC-draaien en CNC-frezen. Het uitgebreide machinepark, dat inmiddels ook beschikt over vijf machinecellen met robotbelading, zorgt er voor dat iedere denkbare opdracht vlot en volgens de wensen van de klant kan worden uitgevoerd. De productie van grote partijen kan hierdoor ook ’s nachts doorgaan. Ook de goede samenwerking met metaalbedrijven, plaatverwerkende en constructie bedrijven wordt binnen Westbrug als belangrijk gezien.

One stop shop

Door de koppeling met Mechatronics en door steeds meer modules en samenstellingen in huis te halen slaagde Westbrug erin om zich te ontwikkelen tot een ‘one stop shop’ voor klanten. Een totaalleverancier dus op het gebied van maakdelen, modules en machines tot totale turn key projecten in binnen- en buitenland want ook in Duitsland heeft Westbrug een grote klant. 

Novio Tech Campus

Een mooi actueel voorbeeld is het project dat Westbrug momenteel uitvoert bij een klant die gevestigd is op de Novio Tech Campus in Nijmegen. Dat gaat om een hoogwaardig product waarbij Westbrug Mechatronics zorgt voor het opzetten van het productieproces en het stroomlijnen daarvan.

Stages

Op het gebied van onderwijs en stages heeft Westbrug steeds een stagiair van niveau 4 over de vloer. Het bedrijf doet er alles aan om gekwalificeerde medewerkers te binden en te houden. Onder meer door goede arbeidsvoorwaarden en het stimuleren van een fijne werksfeer.  

Deelname Regio in Bedrijf

De keuze voor deelname aan het Regio in Bedrijf-netwerk werd vier jaar geleden al gemaakt en past nog altijd in de pr-visie van Westbrug. Doel is nu om na de verworven naamsbekendheid als verspaningsbedrijf nu ook de Mechatronics-tak onder de aandacht te brengen. 

 

Interview met de onderneming

“We hebben veel kennis, ervaring en een groot netwerk. Ook over de grens. Soms hebben we een onderdeel nodig dat we zelf niet kunnen fabriceren maar een bedrijf in het buitenland wel. Op zo’n moment gaan wij op zoek in ons netwerk om voor onze afnemer de allerbeste oplossing te vinden.“,  Beste oplossing voor de beste prijs Het allerbeste resultaat, dat is wat telt bij Westbrug Mechatronics. “Soms komen bedrijven bij ons met tekeningen waarvan de gebruikte materialen ideaal zijn, maar waarvoor wij een alternatief weten dat minstens zo goed werkt maar de kostprijs ten goede komt. Over dit soort zaken zijn we eerlijk. Het bieden van de beste oplossing is ook rekening houden met de prijs. De klant ziet dit natuurlijk terug in de uiteindelijke totaalprijs. 3D printen 3D printen van metalen en kunststoffen zijn ook belangrijke ontwikkelingen in de markt. Tegenwoordig kan 3D printen bijna in ieder materiaal. "Omdat de ontwikkelingen op dit vlak nu nog zo...

Volledig interview »