WIDRUFLEX B.V.

Bruningsstraat 9
4251 LA Werkendam

Tel. (0183) 505319

E-mail: info@widruflex.nl
Website: www.widruflex.nl

Voor ieder verpakkingsprobleem een specifieke oplossing

Alert reageren, snel schakelen en orders vlot afwikkelen. Dat is waar Widruflex uit Werkendam sterk in is. Niet voor niets, want haar klanten uit de verpakkingsindustrie hebben behoefte aan een flexibele partner. Stilstand in het verpakkingsproces willen ze voorkomen. Widruflex lost verpakkingsproblemen zo snel mogelijk op en wikkelt en snijdt ook grote rollen volgens de gewenste specificaties.

Eigenaar Paul Ippel startte Widruflex in eerste instantie als aanvulling op het bedrijf van zijn vader, die een kunststoffenfabriek runde. Hij bouwde het bedrijf zelfstandig uit tot een bewerker van verpakkingsmaterialen. De keuze voor vestiging in Werkendam was voor hem vanzelfsprekend: hij groeide er op en was goed bekend met de mogelijkheden die de regio biedt. Behalve dat, is ook de centrale ligging van Werkendam gunstig.

Helpende hand

Stel je voor: Op het moment dat een fabrikant start met produceren, blijkt de folie niet in de juiste maat voor handen. De bedrukking is niet goed geplaatst of de rollen zijn te slap gewikkeld. Stuk voor stuk voorbeelden van fouten die soms in een productieproces sluipen. Het is precies waar Widruflex een helpende hand biedt. Inmiddels bedient het bedrijf klanten uit heel Nederland en die rijden regelmatig even bij het bedrijf langs. Soms gaat het om slechts twee rollen die een klant onder de arm weer mee terugneemt. Wenst een klant dat de order naar hem wordt verstuurd, dan schakelt Widruflex haar vaste vervoerder in.

Afwisselend werk

De bedrijfshal, die uit vijfhonderd vierkante meter bestaat, telt drie snijmachines. Als eigenaar van het bedrijf bedient Paul Ippel die machines zelf, hij is nooit ver weg. Een goede reden daarvoor is het continu willen bewaken van het productieproces. Wat het werk voor hem zo afwisselend maakt, zijn de diverse soorten orders. Vaak blijkt sprake van een fout in het productieproces dat Widruflex mag herstellen. Even zo vaak heeft een fabrikant in het productieproces simpelweg rollen nodig van een kleiner formaat dan in eerste instantie gedacht.

Snel handelen

Veelal betreft het klanten binnen de food verpakkingsindustrie. Widruflex dient snel te handelen, het productieproces van fabrikanten mag niet te lang stilliggen. Het opnieuw bestellen van een rol verpakkingsmateriaal kan enkele weken in beslag nemen. Tijd die fabrikanten niet hebben. Vaak ziet een fabrikant pas tijdens het productieproces dat een rol bijvoorbeeld te breed is. Widruflex zorgt dat de rol aan de wensen van haar klant wordt aangepast om stagnatie in het productieproces te voorkomen of te beperken.

De juiste formaatinstelling

Behalve tijdsbesparing is ook het kostenplaatje een factor: in vergelijking met het bestellen van een nieuwe pallet is het versnijden van slechts enkele rollen financieel een stuk aantrekkelijker.

Een fabrikant die verschillende rollen verpakkingsmateriaal wil testen, wendt zich net zo snel tot Widruflex. Een kwestie van de juiste formaatinstellingen bepalen. Widruflex maakt een aantal testrollen, zodat eenvoudig kan worden bepaald welke daarvan het handigst door de machine loopt. Paul Ippel draait zijn hand er niet voor om. Ook na 27 jaar blijft hij een trotse speler in de nichemarkt waarin hij zich bevindt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!