WIELEMAKER B.V.

Logo WIELEMAKER B.V.

Ampereweg 3, 4338 PT Middelburg
postbus 8117, 4330 EC Middelburg
Arnestein II
Tel. (0118) 656565
Fax (0118) 656560
E-mail: info@wielemaker.nl
Website: www.wielemaker.nl

Wielemaker: al ruim 95 jaar grensverleggend

“Voor ons wordt het pas echt leuk als standaard voertuigen geen oplossing bieden”

Wie Wielemaker zegt, zegt ervaring. Ruim 95 jaar inmiddels. Opgedaan in het transport, maar ook in de inzameling en verwerking van afvalstoffen. Daarnaast heeft Wielemaker allerlei aanvullende dienstverlening ontwikkeld. Een belangrijke nicheactiviteit is bijvoorbeeld het vervoeren, plaatsen en opslaan van slaapstrandhuisjes. “De technische innovatie die daarbij komt kijken kunnen we in de hele organisatie toepassen”, zegt Ronald Wielemaker, mede-eigenaar van het familiebedrijf.

Ronald vertelt met passie over de grensverleggende werkwijze van Wielemaker. “In alles wat wij doen zoeken we voortdurend naar verbetering; van de processen, van de mensen waarmee we werken, maar ook van de techniek die ons ondersteunt. Deze zoektocht naar verbetering en innovatie heeft ons bedrijf al meerdere prijzen opgeleverd. Maar het is natuurlijk veel belangrijker dat onze klanten ervan profiteren!”

Eigen technische dienst

De enorme diversiteit aan opdrachtgevers en jarenlange ervaring in het inzamelen van bedrijfsafval zorgen ervoor dat Wielemaker in staat is in te spelen op de wensen van de individuele klant. Wielemaker heeft een eigen technische dienst die zich continu bezighoudt met de ontwikkeling en productie van nieuwe logistieke systemen. Ronald: “Voor ons wordt het pas echt leuk als standaard voertuigen niet in een oplossing kunnen voorzien. Onze technische dienst kan dan innovatief maatwerk realiseren en dat is altijd een uitdaging.”

Grensoverschrijdende activiteiten

Hoewel Wielemaker gevestigd is in Middelburg en van oudsher voornamelijk actief is op Walcheren, de Bevelanden en Schouwen-Duiveland, is Wielemaker ook steeds meer te vinden in Zeeuws-Vlaanderen. “Onze activiteiten op het gebied van afvalinzameling zijn daar de laatste jaren fors uitgebreid en we verzorgen sinds het voorjaar van 2012 een eigen inzamelroute”, vertelt Ronald. “We staan bekend als Zeeuws bedrijf met een sterke focus op de Zeeuwse markt maar we zijn ook ver daarbuiten actief. We verzorgen nationaal en internationaal transport van goederen, verhuren containers en hebben tal van oplossingen voor exceptioneel transport.”

Wagenpark

Een zeer uitgebreid en modern wagenpark zorgt ervoor dat Wielemaker één van de specialisten is op het gebied van exceptioneel transport. Zo biedt Wielemaker veel combinatiemogelijkheden met autolaadkranen. Wielemaker zet dagelijks trailers, diepladers, uitschuifbare semi-diepladers en diverse aanhangwagens in. Ook laadschoppen en een graafmachine behoren tot het materieelbestand. “Maar”, zegt Ronald, “niet alleen het vervoer van goederen, ook het verzorgen van begeleidende documenten kun je met een gerust hart aan ons overlaten.”

Duurzaam

Duurzaamheid staat bij Wielemaker hoog in het vaandel. Ronald: “Niet alleen duurzaamheid voor het milieu, maar ook voor de relatie die wij hebben met onze opdrachtgevers. Door een duurzame relatie aan te gaan met onze klanten zijn wij in staat met hen mee te denken en in te spelen op ontwikkelingen en individuele wensen.”

Grensverleggende oplossingen

Heeft u een vraagstuk op het gebied van afval, transport, lifting, opslag of iets wat daar in de verte aan raakt? Neem dan contact op. Wie weet kan Wielemaker u met een grensverleggende oplossing van dienst zijn.

Interview met de onderneming

Daarnaast heeft Wielemaker allerlei aanvullende dienstverlening ontwikkeld. Een belangrijke nicheactiviteit is bijvoorbeeld het vervoeren, plaatsen en opslaan van slaapstrandhuisjes. ‘De technische innovatie die daarbij komt kijken kunnen we in de hele organisatie toepassen’, zegt Ronald Wielemaker, mede-eigenaar van het familiebedrijf. Ronald vertelt met passie over de grensverleggende werkwijze van Wielemaker. ‘In alles wat wij doen zoeken we voortdurend naar verbetering; van de processen, van de mensen waarmee we werken, maar ook van de techniek die ons ondersteunt. Deze zoektocht naar verbetering en innovatie heeft ons bedrijf al meerdere prijzen opgeleverd, maar het is natuurlijk veel belangrijker dat onze klanten ervan profiteren!” Eigen technische dienst De enorme diversiteit aan opdrachtgevers en jarenlange ervaring in het inzamelen van bedrijfsafval zorgen ervoor dat Wielemaker in staat is in te spelen op de wensen van de individuele klant....

Volledig interview »