home » bedrijven » Bouw »

WONINGSTICHTING DE ZALIGHEDEN

Logo WONINGSTICHTING DE ZALIGHEDEN

Dijk 16
5521 AX Eersel
Postbus 161
5520 AD Eersel

Tel. (0497) 517 835

E-mail: info@wsz.nl
Website: www.wsz.nl

Betaalbaar en prettig wonen in de Kempen

Wonen is heel belangrijk. Iedereen wil een betaalbare en passende woning, in een wijk waar men met plezier woont en waar men zich veilig voelt. Kortom een thuis. Woningstichting de Zaligheden (WSZ) zet zich elke dag in om dat te bieden, want zij vinden dat iedereen betaalbaar en prettig moet kunnen wonen. Ook als zelfstandig wonen niet vanzelfsprekend is.

Wat doet WSZ?

WSZ verhuurt woningen in de Kempen aan mensen met een bescheiden inkomen, aan jongeren en ouderen, aan mensen met een beperking of zorgvraag en aan statushouders. Het is de taak van WSZ om te zorgen dat er voldoende betaalbare woningen blijven. Ook voor mensen die extra aandacht nodig hebben.

Onderhoud en nieuwbouw

De Zaligheden investeert in het onderhoud van de woningen met het oog op de toekomst. Er worden keukens, badkamers en toiletten vervangen, energiezuinige maatregelen getroffen en het schilderwerk wordt goed bijgehouden. De woningmarkt trekt aan. Er worden weer volop nieuwe woningen gebouwd om mensen meer kansen te kunnen bieden op een huurwoning. 

Woonplezier en samenwerking

WSZ voelt zich verantwoordelijk voor het woonplezier van de huurders. Daarom wordt er actief gewerkt aan het nog leefbaarder maken van de wijken. Denk hierbij aan het ter beschikking stellen van ruimten in woongebouwen waar bewoners en buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten, het opschonen van tuinen, het ondersteunen van buurtbemiddelingsinitiatieven of de ondersteuning van vrijwillige klussendiensten. Dat doet WSZ niet alleen samen met gemeenten maar ook met zorg- en welzijnsorganisaties, de huurdersraad en collega-corporaties.

Vrouw met kind

Huurder centraal

Natuurlijk werkt WSZ ook nauw, en graag, samen met haar huurders. De huurder staat bij WSZ centraal. Er wordt geluisterd naar de wensen en er wordt gedacht in oplossingen die passen. Huurders kunnen WSZ altijd benaderen. Met vragen, opmerkingen of gewoon voor een praatje. Verwachtingen overtreffen, dát is werken met hart voor de klant. Zo zorgt WSZ er voor dat regio de Kempen een fijne thuisbasis blijft.

Interview met de onderneming

Het werkgebied van WSZ strekt zich uit over de Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. ‘Verspreid over 19 kerkdorpen in deze gemeenten hebben wij ruim 3.500 woningen’, zegt Chris Theuws. Hij geeft aan dat de woningstichting haar klanten niet alleen een huis, maar vooral een thuis wil bieden. ‘Waar het voorheen ging om het beschikbaar stellen van huisvesting, staat nu het bieden van een ‘thuis’ aan onze klanten centraal. Daarbij gaat het niet persé om stenen, maar meer om of mensen zich op hun gemak voelen in hun woonomgeving. Het gaat vooral om het bieden van een thuis in leefbare wijken, met toegang tot voorzieningen en zorg. We zijn van oudsher een vastgoedonderneming, maar transformeren op dit moment steeds meer naar een woononderneming.’ Nieuwe kernwaarden Daarbij horen volgens Theuws ook nieuwe kernwaarden. ‘De klant staat bij ons centraal. Het gaat om wonen en niet om de woning. Wij dragen als...

Volledig interview »