ZUIDWEST logistiek

Logo ZUIDWEST logistiek

Locatie Goes
Van Doornestraat 3
4462 EX Goes

Tel. (0113) 222020

Locatie Terneuzen
Industrieweg 13c
4538 AG Terneuzen

Locatie Zwolle
George Stephensonstraat 21
8013 NL Zwolle

E-mail: info@zuidwestlogistiek.nl
Website: www.zuidwestlogistiek.nl

Koeriersbussen van Zuidwest Logistiek zijn in Zeeland binnen drie kwartier ter plaatse

Op het moment dat bij Zuidwest Logistiek een aanvraag voor een koeriersrit binnenkomt, is haast geboden. “Hoe sneller wij rijden, des te voordeliger de klant.” Aan het woord zijn directeuren Jan Willem van der Voorden en Corné van Oeveren van Zuidwest Logistiek.

Bij het Zeeuwse bedrijf komen opdrachten binnen via e-mail of de telefoon. Persoonlijk contact staat voorop en juist daarom is er geen sprake van een geautomatiseerd systeem voor het inschieten van opdrachten. “Komt een klant met een vraag, dan weten beide planners hoe het staat met de status van de zending.” Dankzij de track and trace apparatuur waarmee de wagens zijn uitgerust, kan ieder moment informatie worden gegeven over de locatie van de vracht. Met de koeriersbussen rijdt Zuidwest Logistiek gevarieerde ritten, terwijl de vrachtwagenroutes over het algemeen vast staan. 25 vrachtwagens rijden dagelijks door de Benelux. Zij rijden medicatie, distribueren supermarktgoederen of vervoeren stukgoed en containerwagens.

Eén of twee koeriersbussen achter de hand 

Het bedrijf maakt gebruik van een groot netwerk, met vestigingen in Goes, Terneuzen en het Brabantse Halsteren. In verschillende formaten staan zo’n twintig koeriersbussen te wachten op een rit. De bussen zijn vrijwel altijd onderweg, maar Corné en Jan-Willem zien er graag één of twee stilstaan. Is dat niet het geval, gaat bij de heren de spreekwoordelijke alarmbel af. “Dat klinkt misschien gek”, geeft Corné toe, “maar we willen flexibiliteit naar onze opdrachtgevers garanderen.” Op het terrein in Goes is tevens ruimte voor duizend vierkante meter aan stellingen, zodat stukgoed en pallets voor klanten kunnen worden op- en overgeslagen. Corné: “Het voordeel is dat we ook het transport naar en van de opslag kunnen verzorgen.”

Wagenpark

Die koeriersbus kan een Caddy zijn, waarin belangrijke poststukken worden vervoerd. Maar het kan evengoed om industrieel gereedschap gaan die in een Crafter naar de plaats van bestemming wordt gereden. Buiten de provincie rijden de koeriersbussen ook door de Benelux en naar Noord-Italië, Spanje of Ierland. Jan-Willem: “Wat het koerierswerk binnen de provincie Zeeland betreft, geven we de garantie dat we binnen drie kwartier ter plaatse zijn. 

12.500 euro

De reden dat zo snel geschakeld kan worden, heeft alles te maken met de flexibiliteit van een oproeppool die bestaat uit ongeveer 25 gepensioneerden. Deze chauffeurs rijden echt voor hun plezier. “De reactietijd is erg snel, ze wonen allemaal in de omgeving van Goes of Terneuzen.” 

Vrachtwagen op dol

In de wasstraat krijgen ze meer dan eens de vraag gesteld ‘of ze weer een schone vrachtwagen komen wassen’. De directeuren van Zuidwest Logistiek lachen erom. Jan-Willem:  “De uitstraling moet gewoon top zijn. Iedere wagen beschikt over gepolijste velgen, een liefhebber valt dat op. Mensen zien dat we investeren in ons wagenpark en personeel.”

Leerbedrijf

Scholieren die een opleiding Transport en Logistiek volgen, zorgen regelmatig voor nieuwe inbreng in het bedrijf. Jan Willem: “Naast onze vaste personeelsleden werken hier bbl-ers en stagiaires. We zijn een erkend leerbedrijf en leerlingen mogen op den duur doorstromen naar het besturen van een vrachtwagen. Daarbij maken we ook gebruik van het opleidings- en ontwikkelingsfonds SOOB voor onze branche.”

Rode vrachtwagen