5 Tips voor een beter bezochte blog

5 Tips voor een beter bezochte blog
  • Marketing & Communicatie
  • Max van Zwam

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die zich bezighouden met bloggen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je met deze blogs ook daadwerkelijk een succes weet te boeken?

Met veel doorzettingsvermogen en creativiteit kan een blog erg nuttig zijn voor een bedrijf. De blog kan leiden tot nieuwe opdrachten en missschien zelfs wel nieuwe samenwerkingsverbanden.

Zo kan je als bedrijf zijnde laten zien dat je verstand hebt van bepaalde zaken. Door in te spelen op bepaalde ontwikkelingen of door het geven van advies wek je het vertrouwen van de (mogelijke) klant. Mensen willen immers sneller zaken doen als ze zien dat een bedrijf verstand heeft van een zaken.

Hieronder staan 5 tips waarmee uw blogs succesvoller kunnen worden:

Blog vaker (regelmatig)

Er moet regelmatig een nieuwe blog geplaatst worden op de site. Hoe meer blogs hoe groter de kans dat uw prospects via Google of social media op uw site terechtkomen.

Om structuur te brengen in je blog is het handig om een planning te maken. Met deze contentplanning, kun je een duidelijk overzicht maken van wie wanneer er wat schrijft. De enige zorg is dat je je daadwerkelijk aan deze planning gaat houden.

Schrijf pakkende titels

Tegenwoordig krijgen mensen een enorme hoeveelheid aan informatie voor de kiezen. Je moet mensen dus gaan verleiden zodat ze je blog gaan lezen. Zorg dus voor een aantrekkelijke titel.

Delen

Succes en lezers komen niet vanzelf. Daarom zul je bij de eerste paar blogs niet direct een groot publiek trekken. Ook als er regelmatig een kwalitatieve blog geplaatst wordt komen de lezers nog niet vanzelf.

De blogs moeten ook verspreid worden via social media (Facebook, Twitter en LinkedIn). Zorg dat de mensen die via social media de blogs lezen ook andere artikelen gaan lezen door middel van links naar gerelateerde blogs.

Afbeeldingen en video’s

Video's of afbeeldingen zorgen er niet alleen voor dat je blog opvalt. Mensen beoordelen je blog ook op de media die rondom je verhaal staan. Zorg daarom voor aantrekkelijke afbeeldingen en voeg waar nodig tabellen of infographics toe om bepaalde zaken te verduidelijken.

Reageer

Het is handig om op veel bezochte blogs iets van jezelf te laten horen. Het kan namelijk lang duren voor je opgemerkt wordt door de lezers. Dus het beste is toch om even wat extra actie te ondernemen.

Vul andere bloggers aan of complimenteer ze voor hun artikel. Hierdoor komt je naam in beeld bij mensen die geïnteresseerd zijn in je onderwerp. Natuurlijk kan er ook gereageerd worden via social media (Twitter, Linkedin en Facebook). Als je reageert op een andere blogger is er een grotere kans aanwezig dat deze blogger ook even bij jouw profiel of blog gaat kijken.

Max van Zwam

Over de Auteur:
Max van Zwam,momenteel stagiar bij Regioinbedrijf. Studeert marketing/communicatie aan de Rooi Pannen te Tilburg.

Heeft u vragen over dit artikel?

Uw vragen worden direct beantwoord op LinkedIn

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!