Connecties sparen op Linkedin?

Connecties sparen op Linkedin?
  • Marketing & Communicatie
  • Max van Zwam

Linkedin is een zakelijk netwerk voor professionals. Met dit medium kunnen doelen gerealiseerd worden en samenwerkingsverbanden worden aangegaan. Hierdoor is het handig om een groot netwerk te hebben.

U hoeft namelijk niet alle contacten te onderhouden, uw connecties kunnen zelf ook contact opnemen. Het is niet zo dat u elke twee weken met die persoon moet gaan lunchen. Het is namelijk handig om een groot netwerk te hebben, maar blijft het dan nog wel overzichtelijk?

Ook bij Facebook, Twitter en Instagram gaat het tegenwoordig alleen om het aantal netwerkcontacten en likes. Wees eens eerlijk tegen jezelf! Onderhoudt u alle contacten op social media? Maar een account met 250 volgers staat wel een stuk beter dan een account met 34 volgers. Ook kunt u op een groter account makkelijker in contact komen met zakelijke relaties of misschien wel vacatures.

Vroeger is er uit onderzoeken gebleken dat mensen ongeveer 80 connecties kunnen onderhouden. Dus wat zou u denken bij iemand met bijvoorbeeld 750 connecties? Die 750 mensen kent hij/zij toch niet allemaal! Bovendien is een account met veel connecties toch een stuk onoverzichtelijker.

Een voordeel van Linkedin hiervoor is: Er kunnen aantekeningen gemaakt worden bij uw connecties. Deze aantekeningen zijn dan ook alleen zichtbaar voor de gebruiker.

Linkedin Signal

Linkedin had ook een handige tool genaamd Linkedin Signal. Deze tool had 5 taken die netwerken op Linkedin een stuk gemakkelijker maakte. Het handigste was dat deze tool de juiste informatie filterde en de juiste statusupdates toepaste. Met Linkedin Signal kon ook met een specifieke vraag gezocht worden, via de specifieke vragen kon u dan actief op de hoogte blijven van nieuws en interesses. Via de instellingen werd dan het actuele nieuws geüpdatet. Met deze tool kon u ook naar onderwerpen zoeken die actueel waren bij uw connecties, Zo kon u makkelijk ontdekken of iemand over uw interesses sprak.

Vervanging Linked Signal

Linkedin Signal is helaas al vanaf eind Juli 2013 stopgezet. Maar u hoeft niet meer te treuren. Er is namelijk weer een manier om te zoeken in het netwerk van uzelf en uw connecties. Dit kan gedaan worden door de RSS feed van uw Linkedin netwerk op te halen in een mailprogramma en handmatig te door zoeken.

De Rss feed kan gevonden worden door de volgende 8 stappen:

  • Ga naar uw instellingen.
  • Klik dan op account.
  • Als volgt klikt u op ‘LinkedIn content ontvangen in een RSS-feed’.
  • Schakel daarna feed voor netwerkupdates in.
  • U kopieert nu de RSS koppeling.
  • Nu kunt u de RSS feed toevoegen aan uw mailprogramma, dit is overigens makkelijk via Outlook bij account toevoegen.
  • Nu kunt u zoeken binnen de RSS feed naar de thema’s die u interessant vindt. Berichten of onderwerpen die u niet interessant vind kunt u deleten met het min- teken.
  • Nu kunt u klikken op meer informatie zodat u mee kunt praten in de conversatie

Veel connecties

Stiekem is het hebben van veel connecties op Linkedin erg handig. U kunt namelijk ten alle tijden kijken waar uw connecties het over hebben. Als u het actuele nieuws interessant vindt dan kunt u makkelijk mee discussiëren. Met bovenstaande manier blijft Linkedin overzichtelijk en kunt u makkelijk op de hoogte blijven van het actuele nieuws op bepaalde gebieden.

Heeft u vragen over dit artikel?

Uw vragen worden direct beantwoord op LinkedIn

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!