home » blog » Sales »

De kracht van zelfsturing, veranderingen en multi-inzetbaarheid

De kracht van zelfsturing, veranderingen en multi-inzetbaarheid
  • Sales

Alweer vijf jaar geleden heb ik de keuze gemaakt om het roer - bij toen nog RJ Networks en RJ Beveiliging - volledig om te gooien. Via een van onze vaste partners, een elektrotechnische opdrachtgever, ben ik in contact gekomen met het trainingsinstituut ARPA in Veldhoven.

In deze blog deelt directeur Roel Jansen van RJ Networks & Security zijn ervaringen met het aansturen van zijn bedrijf. 

Tijdens een kennismakingsavond kreeg ik het inzicht dat je een bedrijf ook anders kunt (aan)sturen.

Door je medewerkers in een lerende organisatie meer vrijheid en verantwoordelijk te geven, ontwikkelen ze zich uiteindelijk veel beter. ARPA heeft hiervoor een speciale training ontwikkeld en in 2015 heb ik mijzelf ingeschreven voor de 4-jarige training Master in Business Learning (MBL).

Vanaf dat moment is er heel veel veranderd. Zowel persoonlijk als zakelijk ben ik van ‘in mijn bedrijf’ naar ‘aan mijn bedrijf’ gaan werken. Op basis van Lean-methodieken waarmee ik iedere dag kan leren en innoveren.

In 2015 bestond RJ Networks en RJ Beveiliging uit twee bedrijven met elk hun eigen afdelingen: verkoop, calculatie, werkvoorbereiding, uitvoering en administratie. Als eerste stap heb ik de afdelingen verkoop, calculatie, werkvoorbereiding en uitvoering samengevoegd. Toen zijn er meerdere teams ontstaan: twee teams met hun focus op datanetwerken en glasvezeltechniek en één team met de focus op beveiliging.

Elk team is zelf volledig verantwoordelijk voor verkoop, werkvoorbereiding, inkoop, projectbegeleiding, resultaat, kwaliteit, medewerker- en klanttevredenheid.

Voor mij betekende dat toen heel veel loslaten en alle vertrouwen geven aan je medewerkers. Geen offertes meer afronden en me niet meer bemoeien met de verkoop en uitvoering. Dit is voor een directeur die overal wat van vindt bijzonder moeilijk. 

Lees hier de complete blog. 

Auteur: Roel Jansen, directeur RJ Networks & Security

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!