De top 5 artikelen in december 2016

De top 5 artikelen in december 2016
  • RegioinBedrijf nieuws
  • RegioinBedrijf

Het is inmiddels 2017, maar dat weerhoudt ons er niet van om nog eens terug te blikken op de top 5 meest gelezen artikelen op RegioinBedrijf.nl in december 2016.

1. Komt Tesla's 'Gigafactory 2' naar (Oost-)Nederland?

De autofabrikant Tesla wil in Europa een grote fabriek voor elektrische auto's en accu’s bouwen: Gigafactory 2, (naar verwachting ca 1200 hectaren). De bouw van Gigafactory 1 in Nevada in de Verenigde Staten betekende 5 miljard dollar investeringen en circa 8000 arbeidsplaatsen.

2. Internationale speler Jan de Rijk Logistics ook lokaal betrokken

Het is een enorm complex, daar aan de Leemstraat in Roosendaal. Het terrein van Jan de Rijk Logistics verraadt dat hier een grote logistieke speler actief is. Zwaar beveiligde metershoge warehouses, vrachtwagens die aan- en af rijden en een treinspoor op eigen terrein.

3. Auto van de zaak in 2017: dit moet u weten

Voor het privégebruik van een auto van de zaak moet een bijtelling bij het inkomen worden gedaan. De standaardbijtelling bedraagt 25% van de catalogusprijs van de auto. Met ingang van 2017 wordt dat voor nieuwe auto’s 22%.

4. ‘We kunnen áltijd terugvallen op JTS Logistics’

Lyreco is een van de grootste distributeurs ter wereld van werkplekoplossingen. Bij piekdrukte kan Lyreco altijd terugvallen op de diensten van JTS Logistics. Tot grote tevredenheid van RDC Manager Eric de Pijper. “We zijn gewoon heel tevreden.”

5. "Senzer lost capaciteitsproblemen voor werkgevers op"

Mensen begeleiden naar zinvol werk én werkgevers ontzorgen: de missie van Senzer, de nieuwe uitvoeringsorganisatie voor de Participatiewet in de regio Helmond/De Peel, is tweeledig. Volgens directeur René Walenberg kunnen werkgevers flink profiteren van de expertise van Senzer. “We zijn dé intermediair tussen vraag en aanbod.”

Heeft u vragen over dit artikel?

Uw vragen worden direct beantwoord op LinkedIn

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!