Dit werd er besproken tijdens RegioinBedrijf Connect

Dit werd er besproken tijdens RegioinBedrijf Connect
  • RegioinBedrijf Connect
  • Demi Lous

Op 22 maart 2018 vond de zesde editie van RegioinBedrijf Connect plaats. Tijdens het themagedeelte van dit event traden Onderwijs, Overheid en Ondernemers met elkaar in gesprek over uiteenlopende vraagstukken. Benieuwd naar wat er besproken is? Lees dan verder.

De gesprekken aan de thematafels werden door verschillende tafelvoorzitters in juiste banen geleid. Het deelnemersveld van RegioinBedrijf Connect ging met elkaar in gesprek over een zestal onderwerpen. Te weten:

Thematafel Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt

Met Adrienne Ogier van WerkgeversServicepunt West-Brabant als tafelvoorzitter werd er aan de thematafel Arbeidsmarkt besproken hoe bedrijven potentiële arbeidskrachten aan kunnen trekken. De vraag naar geschikte werknemers is immers groter dan ooit.

Lees het verslag van de thematafel Arbeidsmarkt.

Themtafel Big Data

Big Data

‘Hoe zorgen we ervoor dat het MKB in Nederland meedoet aan de datarevolutie en wat betekent Big Data voor het MKB?’ Deze vragen stonden centraal bij de thematafel Big Data, onder leiding van Arjan van den Born van JADS

Lees het verslag van de thematafel Big Data.

Thematafel Bouw

Bouw

Innovatief bouwen door de energietransitie. Wat heeft dit voor invloed op de bedrijfsvoering? Als de overheid de wil had getoond om waterstof als energiebron te gebruiken had de agenda van de thematafel Bouw, onder leiding van Marco Fiala van Croonwolter&dros, er heel anders uitgezien. 

Lees het verslag van de thematafel Bouw.

Thematafel Circulaire Economie

Circulaire Economie

Wat is er voor nodig om als bedrijf circulair te gaan ondernemen en is de tijd al rijp om opdrachtgevers hierin mee te nemen? Die vragen stonden centraal tijdens de thematafel Circulaire Economie onder begeleiding van Fons Claessen van Fontys Hogescholen.

Lees het verslag van de thematafel Circulaire Economie.

Thematafel Logistiek

Logistiek

Hoe belangrijk is digitalisering? Met die vraag gaf voorzitter Leo Kemps van Logistics Community Brabant de aftrap voor de discussie aan de thematafel Logistiek. Het was het begin van een levendige gedachtewisseling vol vaart die, net als de logistieke sector zelf, ‘never a dull moment’ kende. 

Lees het verslag van de thematafel Logistiek.

Thematafel Onderwijs & Bedrijfsleven

Onderwijs en Bedrijfsleven

Bedrijfsvernieuwing in het werkveld is nodig, maar hoe kunnen onderwijs en ondernemers dit samen zo efficiënt mogelijk realiseren? Deze vraag stelde tafelvoorzitter Robin Pereboom, werkzaam bij Avans Hogeschool, aan haar tafelgenoten tijdens de laatste editie van RegioinBedrijf Connect. 

Lees het verslag van de thematafel Onderwijs en Bedrijfsleven.

Sfeerimpressie

Naast de gesprekken aan de thematafels was er tijdens RegioinBedrijf Connect ook ruimte voor het vergaren van kennis tijdens ons plenaire gedeelte en de mogelijkheid tot netwerken tijdens ons walking dinner. Graag een goede sfeerimpressie van de volledige dag? Bekijk dan onderstaande video!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!