Kenneth Smit ontmoet...: Adrie Koster

Kenneth Smit ontmoet...: Adrie Koster
  • Marketing & Communicatie

In de nieuwe blogserie 'Kenneth Smit ontmoet...' gaat het bedrijf de dialoog aan met mensen over hun maatschappelijke relevantie. Voor de eerste editie gaat Pieter Willemse langs bij Willem II trainer en voormalig profvoetballer Adrie Koster.

Onze ontmoeting begint met een rondleiding door het stadion. Trots laat trainer-coach Adrie Koster de actuele verbouwingen van kantoren en kleedkamers zien die de club een nog professioneler uitstraling moeten geven. De club is succesvol. Met de 13de begroting werd in het seizoen 2018-2019 de bekerfinale en een 10e plaats op de ranglijst gerealiseerd. Dit seizoen werd die positie behoorlijk verbeterd met een vijfde plaats en  daarmee plaatsing voor de Europa League.

Wat ligt  er ten grondslag aan deze successen van de Tilburgse club en wat kan het bedrijfsleven daar van leren?

Adrie Koster, bijna twee jaar ná de watersnoodramp op 18 november 1954 geboren in Zierikzee, was een technisch begaafde rechtsbuiten die in zijn jeugd voor amateurclub Zierikzee speelde. In 1977 werd hij ontdekt door Hans de Ridder, scout van Roda JC en nam voetbalclub Roda JC uit Kerkrade hem over. Koster was toen al ruim de twintig gepasseerd en geldt dan ook een beetje als ‘laatbloeier’. Hij verbleef tot 1979 bij Roda JC en scoorde in 56 competitiewedstrijden 12 keer. Van 1979 tot 1983 speelde hij 40 competitiewedstrijden voor PSV Eindhoven, zeven Europese wedstrijden en drie interlands.  Blessures dwongen hem eerder dan gewild om te stoppen. Koster bleef actief in het voetbal en ging als trainer aan het werk bij onder andere: Ajax, Club Brugge, Beerschot, Club Africain, het Nederlands Jeugdelftal , het nationale team van Saudi Arabië en FB Stuttgart. Vanaf 2018 zwaait hij de scepter bij profvoetbalclub Willem II.

Lees hier verder voor het complete gesprek met Adrie Koster

Auteur: Pieter Willemse, Trainer Coach bij Kenneth Smit

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!