home » blog » Sales »

Lean bouwen is van A tot Z integraal samenwerken, niet alleen Lean plannen

Lean bouwen is van A tot Z integraal samenwerken, niet alleen Lean plannen
  • Sales

Lean bouwen, we doen het bij Heembouw al jaren. Toch merken we in de praktijk nog steeds hoe verschillend bedrijven aankijken tegen wat Lean bouwen werkelijk is. Wat mij betreft gaat Lean bouwen over écht samenwerken, integraal naar een opgave kijken, continu innoveren, met minder mensen méér doen, slimme dingen toepassen en gebruik maken van andere kennisgebieden om voortdurend te verbeteren.

Aan de hand van een concreet voorbeeld uit onze praktijk laat ik je graag zien wat ik bedoel, hoe fijn het is om zo te werken en welke voordelen het allemaal oplevert. Benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt!

Het project dat ik hier wil uitlichten is het nieuwe distributiecentrum van LKQ Fource in Berkel en Rodenrijs. Dit DC omvat ruim 50.000 m2, waarvan 2.400 m2 kantoor en 49.000 m2 magazijnruimte. Het gebouw krijgt straks de kwalificatie BREEAM excellent. De eindoplevering staat gepland voor eind 2020.

Al vanaf het ontwerp betrokken

Om een eerste inkijkje te geven in hoe wij bij Heembouw zo’n groot en complex project aanpakken: dat startte bij mijn collega’s van commercie en planontwikkeling. Zij hielpen de opdrachtgever met het vinden van de beste locatie, het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen zodat het gebouw hier optimaal aan bijdraagt, de prijsvorming, vergunningen en alle andere zaken die komen kijken bij de planontwikkeling.

Gelijktijdig presenteerde ons eigen architectenbureau verschillende voorstellen voor het ontwerp, waarna LKQ Fource een ontwerpvoorstel koos en mijn collega’s van Heembouw Architecten het ontwerp verder brachten op het gebied van het exterieur en interieur. Al vroeg voor het uitvoeringsproces raakten ook ik en mijn collega’s van Realisatie betrokken, net als een groot aantal leveranciers.

Lees de volledige blog op de website van Heembouw. 

Auteur: Gerben Boonen, Projectleider Bedrijfsruimten Heembouw

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!