home » blog » Sales »

'Over iedere zitstok is nagedacht vanuit de kip'

'Over iedere zitstok is nagedacht vanuit de kip'
  • Sales

Steven Das is sinds afgelopen juni aan het werk als projectleider bij de Vencomatic Group. In deze blog stelt het bedrijf hem aan je voor en ze zijn nog op zoek naar meer enthousiaste projectleiders. Lees dus snel wat Vencomatic Group te bieden heeft.

“Toen ik onlangs bij Vencomatic als Projectleider begon, was ik direct positief verrast dat alle innovatie bij Vencomatic is gericht op dierenwelzijn. Over iedere zitstok is nagedacht vanuit de kip. Vergeleken met de hightech industrie in de omgeving lijkt het misschien niet zo spannend wat Vencomatic doet, maar als je ziet wat er achter zit ben je echt onder de indruk.” 

Steven Das is onlangs bij Vencomatic Group begonnen als Projectleider (we zoeken er nog eentje, klik hier), hij heeft geen spijt van zijn keuze. Onder andere vanwege de “Kempische sfeer” en het team: “We zitten met tien man op de afdeling, een relatief jong team. Het is een leuke club, de klik is goed en iedereen is bereid elkaar te helpen.”

Hoe lang werk je nu bij Vencomatic?

“Ik ben 29 juni gestart, ik kwam via via op deze functie terecht. Omdat ik hier in de buurt ben opgegroeid heb ik veel vrienden en kennissen die Vencomatic kennen, maar ik kende het bedrijf zelf al van mijn vorige werkgever. Het bedrijf sprak me destijds al aan, vooral de Kempische sfeer. Ik vind het ook belangrijk dat ze een eigen product hebben.”

“Mijn vorige functie was vooral verkoopgericht, maar daarvóór werkte ik bij Vanderlande in een meer technisch/commerciële functie. Dat zocht ik weer bij Vencomatic, en daar heb ik het ook gevonden. Van opleiding ben ik bouwkundige, maar in de loop van mijn carrière heb ik veel affiniteit met werktuigbouw ontwikkeld.”

Wat houdt de functie van Projectleider bij Vencomatic in?

“Als Projectleider bij Vencomatic heb je echt een spilfunctie in het bedrijf. Bij een concrete aanvraag vanuit Sales maken wij een offerte, een tekening en een diercalculatie, die bepaalt hoeveel dieren er in de stal mogen volgens lokale regelgeving. Zodra het project een order wordt, nemen wij het van Sales over tot het punt dat het bij de klant is opgeleverd en de dieren de stal in gaan. Dan nemen onze collega’s van After Sales weer over.”

“Mijn werkdag? Die begint natuurlijk met koffie, haha. Vervolgens loop ik de mail door en begin met alle lopende projecten. Het contact met de klant is belangrijk, zodat je precies weet wat hun eisen en wensen zijn. Ik kan meestal in de ochtend niet zeggen hoe mijn dag eruit gaat zien, maar daar hou ik wel van. Ik hou niet van regelmaat, als je dat belangrijk vindt is de rol van Projectleider bij Vencomatic misschien niet de juiste.”

Hoe zijn de werkzaamheden op de afdeling verdeeld?

“De afdeling is geografisch ingedeeld, je bent verantwoordelijk voor de projecten in een bepaalde regio in de wereld en je moet daar ook regelmatig heen om het contact met de dealers en klanten warm te houden. Dat helpt je later weer, je begrijpt elkaar beter. Als nieuwe medewerker krijg je meestal een regio die niet te moeilijk is, mijn regio is op dit moment Polen. Ik ga elk jaar naar Polen om klanten en dealers te bezoeken, samen met een Area Sales Manager. Dan kun je ook meteen naar projecten in uitvoering gaan kijken.”

“In het werk heb je een grote mate van zelfstandigheid: alles wat in jouw regio gebeurt is jouw verantwoordelijkheid, maar als je ondersteuning nodig hebt is er die. Ik moest daar wel aan wennen, maar nu vind ik het plezierig en kan ik mijn ondernemerschap erin kwijt. Want als het goed gaat, komt het uit jouw koker.”

Hoe hebben je collega’s je geholpen bij het inleren?

“Bij mijn eerste gesprekken kwam ik in contact met onze teamleider Joost Winters en Karlijn van der Zande van HR. Zij wisten me natuurlijk al veel over Vencomatic te vertellen. Toen ik begon te werken zijn er direct collega’s toegewezen, Stijn Janssen en Nbandaman Aka, die me extra aandacht konden geven in het inleertraject.”

“Onze teamleider Joost is zelf projectleider geweest, hij leidt het team van uit zijn kennis en ervaring en passie voor Vencomatic, dat werkt goed voor ons. Hij pakt verbeterpunten actief op, geeft je veel vrijheid, en als je hem nodig hebt dan is hij er. Zeker in deze tijden van thuis werken is dat heel plezierig.”

“Voor mij is de vrijheid en het vertrouwen dat een familiebedrijf geeft een goede match gebleken, maar je moet daar wel mee om kunnen gaan. Als je op zoek bent naar structuur en standaardisering is deze functie minder geschikt. Maar dan is er bij Vencomatic vast een andere functie voor je.”

Wil jij ook aan de slag bij Vencomatic Group? Bekijk dan snel de openstaande vacature

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!