RegioinBedrijf tevreden over 4e RegioinBedrijf Connect in Echteld

RegioinBedrijf tevreden over 4e RegioinBedrijf Connect in Echteld
 • RegioinBedrijf Connect
 • RegioinBedrijf

RegioinBedrijf blikt terug op een zeer geslaagde netwerkbijeenkomst op 20 juni 2017 bij Kasteel Wijenburg in het Gelderse Echteld. Onderwijs, Overheid en Ondernemers kwamen op de betoverende netwerklocatie bijeen om kennis op te doen, in interactie te treden en connecties te leggen.

Kennis: plenair gedeelte met twee sprekers

De genodigden van RegioinBedrijf Connect kwamen rond 15.00 uur aan op de locatie. Kort daarna heette dagvoorzitter Niels Dirkse de genodigden officieel welkom. Na een interview met Frans Moraal (directeur RegioinBedrijf) en Marijke Deegens (programma-adviseur Economie van Provincie Gelderland), werd het woord gegeven aan Marc Ravesloot. De onderzoeker van Wageningen University & Research vertelde over de rol van voedingsinterventies en hoe deze praktisch kunnen worden ingezet voor een betere gezondheid. Na de eerste presentatie werd Michiel Henneke van SIDN naar voren toe geroepen. De marketingmanager sprak het aandachtig luisterende publiek toe over het ontwikkelende internetgebruik en wat dat voor organisaties betekent.

Interactie: themagedeelte en workshop

Na de korte pauze namen de genodigden plaats aan een specifieke thematafel of workshop. De volgende thematafels, voorzitters en vraagstellingen kwamen hierbij aan bod:

 • Arbeidsmarkt – met Jos van Asten van Agrifood Capital;
  • Door robotisering en automatisering gaan banen verdwijnen en veranderen. Hoe om te gaan met de kansen en bedreigingen?
 • Duurzaam – met Menno van Luijn van Cleantech Regio;
  • Hoe kun je verduurzaming van vastgoed inzetten als verdienmodel?
 • Food & Health – met Marian Wagemakers van Dalco Food;
  • Hoe streven we door voedselinnovaties naar een gezonder leven?
 • High Tech – met Bart Nieuwenhuis van Fontys Hogescholen;
  • Hoe kunnen maakbedrijven technologie, zoals Internet of Things, inzetten om geavanceerde diensten te leveren?
 • Ondernemen & Online Gedrag – met Ben Kokkeler van Avans Hogeschool;
  • Hoe kan het online gedrag van uw werknemers bijdragen aan de reputatie en veiligheid van uw organisatie?
 • Supply Chain – met Conny wens van Centrum Mobiliteit & Logistiek.
  • Hoe kan (werk)optimalisatie in de logistieke keten financiële winst opleveren?

Vergezeld door een tekstschrijver van RegioinBedrijf, leidde iedere tafelvoorzitter de gesprekken in goede banen waarbij het uiteenlopende deelnemersveld van RegioinBedrijf Connect met elkaar in gesprek trad.

Tijdens de workshop sprak Jacob van der Vis van de Kamer van Koophandel over de zakelijke mogelijkheden van Internet of Things. Dit leidde tot boeiende interacties tussen spreker en het publiek; zowel op het vlak van ethiek als de onbegrensde mogelijkheden die er bestaan.

Connectie: netwerken en walking dinner

Het laatste gedeelte van RegioinBedrijf Connect stond in het teken van netwerken. Terwijl aanwezigen vol enthousiasme met elkaar in gesprek traden en visitekaartjes uitwisselden, werd ondertussen het walking dinner uitstekend verzorgd door het personeel van Kasteel Wijenburg. Rond 20.30 uur liep de dag ten einde.

RegioinBedrijf: verwachtingen event opnieuw overtroffen

RegioinBedrijf kijkt vol trots terug op de vierde RegioinBedrijf Connect. Alle facetten voor een geslaagde netwerkbijeenkomst waren aanwezig: inspirerende sprekers die tot denken aanzetten, een workshop en boeiende thematafels die leidden tot verbindende dialogen en een netwerkgedeelte met lachende gezichten. De organisatie bedankt alle aanwezigen dan ook voor hun komst.

Over RegioinBedrijf Connect

RegioinBedrijf Connect is onderdeel van het regionale promotieprogramma RegioinBedrijf. Het programma bestaat uit 3 gedeelten: offline, online en persoonlijk contact. In een tweejaarlijks naslagwerk worden de regionale topsectoren, onderwijsinstellingen, instanties en gemeenten uitgelicht. Online worden de dagelijkse ontwikkelingen in de regio gevolgd en kennis gedeeld. Persoonlijk contact wordt met elke relatie uit het netwerk van Regioinbedrijf onderhouden voor een optimale promotie per deelnemer. Uiteindelijk komen alle kennis, informatie, contacten en ontwikkelingen fysiek samen tijdens RegioinBedrijf Connect.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!