home » blog » Sales »

Strategisch vastgoedadvies op basis van data bepaalt vestigingslocatie

Strategisch vastgoedadvies op basis van data bepaalt vestigingslocatie
  • Sales
  • Heembouw

Een goede locatie is allesbepalend voor uw bedrijf. U heeft immers een probleem wanneer uw bedrijf op een plek is gevestigd die slecht bereikbaar is, waar weinig geschikt personeel in de omgeving woont of die -buiten corona-tijd- dagelijks de file-lijstjes aanvoert. Een goede locatie is essentieel.

Daarom heeft Heembouw recent haar gronddatabank verrijkt met data-analyses die onze data-analisten gebruiken om klanten op dit vlak te adviseren. Gebaseerd op objectieve en actuele data.

De juiste locatie bepalen

Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn, maar het is belangrijk goed te bepalen, wáár die plek dan is. Om dit te bepalen beschikken we over een gronddatabank waarin de gegevens van beschikbare bouwlocaties terug te vinden zijn. Een nieuw bedrijfspand of kantoor bouwen, een bestaande locatie uitbreiden of transformeren is een grote investering. Hoe weet u dan wat de beste plek is? En vooral: is die plek geschikt voor waar u ‘m voor wilt gebruiken? Wat is de waarde van een plek, niet alleen nu maar ook in de toekomst?

Gronddatabank, al 25 jaar bouwgronden inzichtelijk

Directeur Heembouw bedrijfsruimten Rinus Verhey, stond 25 jaar geleden aan de wieg van de Heembouw gronddatabank. “We zijn gestart met het opzetten van een databank met daarin de relevante gegevens van beschikbare bouwgronden voor bedrijfspanden. Daarnaast zijn van het begin af aan ook herontwikkellocaties en brownfields te vinden die niet algemeen bekend zijn. Denk hierbij aan gronden van particuliere aanbieders bijvoorbeeld. Dit zorgde dat we klanten wisten te verrassen, zo groeide het succes van de databank. Ook zijn we vanaf de start van de databank gaan werken met een dedicated gronddatabank specialist binnen Heembouw. Zo blijven alle records up-to-date, iets dat ontzettend belangrijk is voor de relevantie van het aanbod. Van alle beschikbare bouwgronden in onze database hebben we relevante gegevens. Dan hebben we het niet alleen het aantal vierkante meters en de prijs daarvan, maar ook bestemmingsplannen, gegevens over stikstof, de bodemgesteldheid, milieuklasse etc.” 

Heembouw DC Opera

Heembouw biedt strategisch vastgoedadvies 

De gronddatabank blijft ontwikkelen, en sinds de laatste 10 jaar is er constant gewerkt aan uitbreiding met data voor strategisch vastgoedadvies op maat. Heembouw heeft data-analisten in dienst, die op basis van de parameters die de klant aangeeft, analyseren welke plek dan het meest geschikt is. En dat kan zomaar een andere plek zijn, dan de klant zelf bedacht had. Zo onderzochten we voor klant LKQ Fource wat een gunstige locatie zou zijn voor het nieuwe centrale distributiecentrum. Onze data-analisten analyseerde waar de medewerkers woonden, hebben de verschillende vestigingen van LKQ Fource in beeld gebracht en waar de meeste vervoersbewegingen zaten. Op basis van reistijd, inclusief filedata, is vervolgens een uitgebreid advies uitgebracht voor potentiële nieuwe locaties. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een kavel in Berkel en Rodenrijs. Dit vanwege de centrale ligging, voldoende ruimte, goede bereikbaarheid, en omdat de reistijd voor de medewerkers in de nieuwe situatie niet veel afweek van de oude situatie. Nog in 2020 leveren we dit indrukwekkende pand op aan de klant.

Recent vernieuwde gronddatabank

Klanten kunnen zelf een kijkje nemen in de gronddatabank. Rinus Verhey: “Recentelijk hebben we de website Gronddatabank helemaal vernieuwd. Met meer dan 4.100 kavels zeker het bekijken waard, voor bedrijfsruimten en nu ook voor kantoren. We werken ondertussen hard om de uitbreiding met woonontwikkellocaties te realiseren. Ook vindt u er alle informatie over de verschillende data-analyses die we voor onze klanten kunnen uitvoeren. De gronddatabank mag dan 25 jaar geleden opgezet zijn, hij blijft in ontwikkeling en we blijven bezig met vernieuwing en innovatie. 

Voor meer informatie bezoek de website van Heembouw en bekijk onderstaande video.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!