Succesvol debuut RegioinBedrijf Connect in Zeeland

Succesvol debuut RegioinBedrijf Connect in Zeeland
 • RegioinBedrijf Connect
 • RegioinBedrijf

RegioinBedrijf blikt terug op een geslaagd netwerkevent dat op 12 oktober jl. plaatsvond bij Huys ter Schelde in het Zeeuwse Koudekerke. Onderwijs, Overheid en Ondernemers kwamen op de netwerklocatie bijeen om kennis op te doen, in gesprek te treden en connecties te leggen.

Kennis: plenair gedeelte met twee sprekers

De genodigden van RegioinBedrijf Connect kwamen rond 15.00 uur aan op de locatie. Kort daarna werden zij officieel welkom geheten door dagvoorzitter Niels Dirkse. Na interviews met Frans Moraal (directeur RegioinBedrijf) en Rob van der Zwaag (burgemeester van gemeente Veere), werd het woord gegeven aan Jo-Annes de Bat. De gedeputeerde van de Provincie Zeeland vertelde over circulaire economie en hoe dit kan worden ingezet in organisaties. Na de eerste presentatie werd Erwin van der Meer van Invest in Zeeland welkom geheten op het podium. Hij sprak over de internationale acquisitie van bedrijven voor Nederland. 

 RegioinBedrijf Connect

Interactie: themagedeelte en masterclass

Na een korte pauze namen de genodigden om 17.00 uur plaats aan een specifieke thematafel of masterclass. Vergezeld door een tekstschrijver van RegioinBedrijf, leidde iedere tafelvoorzitter de gesprekken in goede banen. Het uiteenlopende deelnemersveld van RegioinBedrijf Connect trad met elkaar in gesprek over de volgende onderwerpen: 

 • Arbeidsmarkt – met Jo-Annes de Bat - Provincie Zeeland;
  Het verkrijgen en behouden van voldoende goed geschoold personeel is een groot vraagstuk. Hoe spelen we hier nog beter op in?
 • Circulaire economie – met Jean-Paul Leenknegt - Bio Base Europe Training Center;
  Hoe kun je de transitie naar circulair denken in gang zetten binnen je organisatie?
 • High Tech – met Roland Grimm - Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM);
  Hoe optimaliseer je de levenscyclus van kapitaalgoederen binnen je onderneming door de inzet van predictive maintenance?
 • Ondernemen & Online Veiligheid – met Herman Hartgers - Kamer van Koophandel;
  Hoe voorkom je dat vertrouwelijke informatie in verkeerde handen belandt?

Tijdens de masterclass sprak Jeroen Blok van Helder Ontwikkeling over de implementatie van lean denken en doen. Aan de hand van een uiteenlopende voorbeelden, werden de deelnemers geënthousiasmeerd over deze managementfilosofie.

RegioinBedrijf Connect

Connectie: netwerken en walking dinner

Het laatste gedeelte van RegioinBedrijf Connect stond in het teken van netwerken. Terwijl het aanwezige publiek enthousiast met elkaar in gesprek trad en visitekaartjes uitwisselde, werd het walking dinner uitstekend verzorgd door het personeel van Huys ter Schelde. Rond 20.30 uur liep de dag ten einde.

RegioinBedrijf Connect

Debuut RegioinBedrijf Connect in Zeeland; meer dan geslaagd

Alle elementen voor een meer dan geslaagde netwerkbijeenkomst waren present. Twee interessante sprekers over boeiende thema’s, uiteenlopende thematafels over relevante vraagstukken, een boeiende masterclass en lachende gezichten tijdens het netwerkgedeelte. De organisatie bedankt alle aanwezigen dan ook voor hun komst en bijdrage aan deze bijzondere dag!

Over RegioinBedrijf Connect

RegioinBedrijf Connect is onderdeel van het regionale promotieprogramma RegioinBedrijf. Het programma bestaat uit 3 elementen: offline, online en persoonlijk contact. In een tweejaarlijks naslagwerk worden de regionale topsectoren, onderwijsinstellingen, instanties en gemeenten uitgelicht. Online worden de dagelijkse ontwikkelingen in de regio gevolgd en wordt kennis gedeeld. Persoonlijk contact wordt met elke relatie uit het netwerk van Regioinbedrijf onderhouden voor een optimale promotie per deelnemer. Uiteindelijk komen kennis, informatie, contacten en ontwikkelingen fysiek samen tijdens RegioinBedrijf Connect.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!