Themaspecial over logistieke ontwikkelingen

Themaspecial over logistieke ontwikkelingen
  • RegioinBedrijf nieuws
  • RegioinBedrijf

Het thema logistiek is van oudsher een belangrijke nationale pijler. Welke ontwikkelingen zijn er gaande in deze sector en wat staat er in de toekomst te gebeuren?

Na de special over regionale bouwprojecten in de maand maart, staat als komende special het thema logistiek op de planning. De logistieke sector is immers onderhevig aan een flink aantal (technologische) veranderingen. In de komende special tonen wij hoe ons netwerk zich staande houdt te midden van de volgende veranderingen:

Digitale ontwikkelingen in logistieke sector

Bedrijfsautomatisering, papierloos transport en de digitale vrachtbrief zijn volgens TLN drie onderwerpen die duiden op een toenemende digitalisering van logistiek Nederland. Hoe komt dit tot uiting in het netwerk van RegioinBedrijf? 

Logistieke arbeidsmarkt 

Voor bedrijven die actief zijn in het wegtransport geldt er een sterk landelijk tekort aan vrachtwagenchauffeur. Hoe gaan zij hiermee om? Hoe zorgen zij dat zij hun personeel binnenboord houden in deze krappe arbeidsmarkt?

Regionale samenwerkingsverbanden

Het Logistics House Noordoost-Brabant en Connected West-Brabant zijn voorbeelden van samenwerkingsverbanden tussen logistieke dienstverleners, gemeenten, onderwijsinstellingen en instanties. Deze samenwerkingsverbanden hopen het vestigingsklimaat van hun regio te verbeteren. Is het netwerk van RegioinBedrijf tevreden met hun regio? Lees het in de komende RegioinBedrijf-special over logistieke ontwikkelingen!

Aanmelden voor de themaspecial

Vanwege de meivakantie belandt de themaspecial van april op 3 mei in uw mailbox. Staat u nog niet ingeschreven? Meld u zich dan aan en mis deze special niet!

Everts & Weijman Everts & Weijman

Beleef Groen, Geniet Groen