Verslagen thematafels RegioinBedrijf Connect 20 juni 2017

Verslagen thematafels RegioinBedrijf Connect 20 juni 2017
  • RegioinBedrijf Connect
  • RegioinBedrijf

Kasteel Wijenburg in Echteld was op 20 juni 2017 een drukbezocht toneel van ontmoeting, kennisdeling en een ontspannen naborrel. Zoals bij iedere editie van Regioinbedrijf Connect, schoven Onderwijs, Overheid en Ondernemers bij elkaar aan bij verschillende thematafels.

Vergezeld door een tekstschrijver van RegioinBedrijf, leidde iedere tafelvoorzitter de gesprekken in goede banen. Dit met als doel het deelnemersveld van RegioinBedrijf Connect met elkaar in gesprek te laten treden en de interactie aan te gaan. Zie onderstaand de vraagstukken van de thematafels voorzien van een (korte) conclusie. Meer weten? Lees het volledige verslag!

Arbeidsmarkt – met Jos van Asten van Agrifood Capital

Door robotisering en automatisering gaan banen verdwijnen en veranderen. Hoe om te gaan met de kansen en bedreigingen?

Conclusie: Robotisering ja, of nee? Het wordt een volmondig ja. Thijs Boomkens: “Omarm het maar en probeer die kans te grijpen. Doe je dat niet, dan graag je je eigen graf. Als ondernemer en als medewerker.”

Duurzaam – met Menno van Luijn van Cleantech Regio

Hoe kun je verduurzaming van vastgoed inzetten als verdienmodel?

Conclusie: “Duurzaamheid moet je altijd koppelen aan welzijn voor je mensen”, stelt Menno van Luijn, op basis van de discussie aan tafel. “En duurzaamheid is iets waar iedereen hier wel mee bezig is. Het is echt niet meer iets voor geitenwollensokken. Het is goed om dat te horen.”

Food & Health – met Marian Wagemakers van Dalco Food

Hoe streven we door voedselinnovaties naar een gezonder leven?

Conclusie: De transitie naar gezonde voeding is in gang gezet maar we zijn er nog niet. De lange voedselketen is complex en iedereen in de keten heeft een eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid om bewust te zijn van de effecten van gezond eten. Grote winst is nog wel te behalen in voedseleducatie. Onze jeugd heeft echt veel meer kennis nodig over het belang van goede, verse en gezonde voeding.

High Tech – met Bart Nieuwenhuis van Fontys Hogescholen

Hoe kunnen maakbedrijven technologie, zoals Internet of Things, inzetten om geavanceerde diensten te leveren?

Conclusie: Er is in ieder geval nog veel werk te doen op het gebied van IOT en innovaties. Samenwerken is belangrijk. “Om IOT te begrijpen heb je vaak nog andere partners nodig om succesvol te zijn”, aldus Bas Reijnen van Stork. Bedrijven zien de kansen, anderen zijn nog zoekende. En hoe betrek je de klant erbij? “Ontwikkelingen gaan in fases, maar de echte waarde ontstaat pas als de klant ermee aan de slag kan”, concludeert Nieuwenhuis. Big data biedt interessante mogelijkheden, maar geeft ook kopzorgen over veiligheid, privacy en het verlies van specialistische banen. Maar wat als de elektriciteit uitvalt….?

Ondernemen & Online Gedrag – met Ben Kokkeler van Avans Hogeschool

Hoe kan het online gedrag van uw werknemers bijdragen aan de reputatie en veiligheid van uw organisatie?

Conclusie: Met alle digitale ontwikkelingen die zich in sneltreinvaart aan ons ontvouwen was er maar één conclusie mogelijk: namelijk dat veiligheid en reputatie op internet een nieuw issue is voor bedrijven, net zoals concurrentie en innovatie een nooit gelopen race ….

Supply Chain – met Conny wens van Centrum Mobiliteit & Logistiek

Hoe kan (werk)optimalisatie in de logistieke keten financiële winst opleveren?

Conclusie: Dat (werk)optimalisaties financiële winst opleveren, is voor alle partijen aan deze tafel duidelijk. De ‘hoe’ is afhankelijk van ieders plek in de keten, echter geldt voor alle partijen dat de juiste mensen op de juiste plek moeten komen, over de juiste tools moeten beschikken en dat toegevoegde waarde het verschil maakt. Dat begint al voorin de keten en gaat door tot en met service, onderhoud en beheer.

Bekijk de video van RegioinBedrijf Connect

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!