Videomarketing, ook voor jouw bedrijf?

Videomarketing, ook voor jouw bedrijf?
  • Marketing & Communicatie
  • Annemarie de Joode

Videomarketing. Misschien niet het eerste medium waar je aan denkt voor je organisatie. Toch is videomarketing sterk in opmars. Steeds meer bedrijven zetten het medium dan ook in als onderdeel van de totale marketingmix.

Binnen organisaties krijgt video een steeds prominentere rol in de content-en marketingstrategie.

Speel in op emotie

Bedrijven plaatsen diverse video’s, zoals video’s met een uitleg over producten en diensten. Niet alleen handig, maar ook ideaal om dicht bij de emotie van je doelgroep te komen. Meer dan je met andere media ooit kan bereiken, omdat het zo persoonlijk is. Doordat gebieden in de hersenen van de ontvanger geprikkeld worden staat deze open voor de videoboodschap. De hoge betrokkenheid die hierdoor ontstaat in combinatie met het feit dat videoboodschappen beter onthouden worden door internetgebruikers, kunnen bijdragen aan je verkoopresultaten.

Voorbeeld KLM

Het gaat om het creëren van belevingen, die in detail uitwerken, en daarmee je doelgroep raken. Een mooi voorbeeld is KLM. Zij spelen in op veiligheid, zonder dat woord überhaupt te gebruiken. Zij creëren het gevoel “betrouwbaar” en laten “veiligheid” wat geassocieerd kan worden met “riscio” achterwege.

Video verhoogt traffic en conversie

Video’s zorgen niet alleen voor awareness, merkwaarde en aandacht, maar genereren ook traffic naar je website en stimuleren conversie. Met een video ben je sneller te vinden via zoekmachines. Tevens maakt het je communicatie op andere kanalen effectiever. In overvolle mailboxen en timelines werkt video onderscheidend. Zo is het aantal doorklikken in nieuwsbrieven vele malen groter als er een video in voorkomt en social media berichten met video zorgen voor een grotere betrokkenheid. Betrokkenheid is vele malen belangrijker dan het aantal views. Interactie, dat telt! Aan de reacties kun je afleiden hoeveel mensen daadwerkelijk interesse hebben in je producten en/of diensten.

Gericht video’s maken

Ben je van plan een video te maken? Zoek dan eerst uit op welke zoektermen jouw doelgroep zoekt en maak video’s rondom die onderwerpen, zodat mensen naar jouw website worden geleid. Organisaties die video’s op Youtube hebben worden door Google, eigenaar van Youtube, eerder getoond. Voor je begint met opnemen moet je het doel van de video goed voor ogen hebben en weten welk gevoel je de kijker wilt geven. Videomarketing is géén bedrijfsvideo, zorg daarom voor video’s op verschillende lagen. Je doet het goed als je imago en merk op 1 lijn liggen. Speel in op de emotie en probeer zeker niet direct te verkopen.

Blijf concurrentie voor

Vanwege de enorm snelle ontwikkelingen is het raadzaam te overwegen of videomarketing ook voor jouw organisatie geschikt is. Zeker nu nog niet alle bedrijven het hebben ontdekt is videomarketing het perfecte medium om de concurrentie nog voor te blijven.

Annemarie Prenger

Over de Auteur:
Annemarie de Joode, is Accountmanager Online bij RegioinBedrijf. In haar functie adviseert Annemarie haar klanten op het gebied van (online) marketing en communicatie.

Heeft u vragen over dit artikel?

Uw vragen worden direct beantwoord op LinkedIn

Blogvideo

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!