home » blog » Sales »

Vijf oorzaken waardoor de beurs omhoog kan gaan

Vijf oorzaken waardoor de beurs omhoog kan gaan
  • Sales

Tijdens deze tijden van corona is een groot deel van de wereldeconomie in crisis. De werkloosheid is flink aan het stijgen, maar de aandelenbeurzen zijn opmerkelijk genoeg bezig aan een herstel. Je zou verwachten dat ten tijde van een crisis in de economie de beurzen ook een enorme klap te verwerken krijgen, maar niets is minder waar.

Wat is toch de oorzaak van deze opmerkelijke stijging? Wij zochten het voor je uit, en nemen dan ook graag vijf mogelijke oorzaken met je door. 

Optimisme

Een goede belegger kenmerkt zich door het grote optimisme dat hij of zij in zich heeft. Ja, de coronacrisis raakt ons allemaal en dat is erg vervelend, maar we moeten er gezamenlijk het mooiste van maken. Men blijft geloven in beleggen met mooie rendementen. Zowel op de lange als op de korte termijn. Zij zien de coronacrisis als een ideaal moment om in te stappen omdat veel aandelen tegen zeer lage prijzen in te kopen zijn, en dat biedt mooie kansen op een positief rendement. 

Hulp van centrale banken

Een aantal grote instanties zoals de ECT, de Federal Reserve en andere centrale banken geven biljoenen extra euro’s uit en doen een poging om de dramatische gevolgen voor de wereldeconomie te voorkomen. Als dat niet lukt, dan wordt geprobeerd de pijn zo veel mogelijk te verzachten. Er is een grote golf aan monetaire verruiming te zien, net als het opkopen van obligaties en bedrijfsleningen. Op deze manier komt er een grote toestroom aan nieuw geld dat de financiële markten weer ten goede komt. Dit biedt kansen voor optimistische beleggers die hier de vruchten van plukken. 

Tech domineert

Er zijn verschillende markten die niet hard geraakt zijn door de coronacrisis, en zelfs alleen maar lijken te groeien in deze tijden. Een groot voorbeeld hiervan is de tech markt. Grote spelers op deze markt zoals Apple, Microsoft en Google blijven alsmaar groeien en de rem lijkt hier voorlopig nog niet op te zitten. Zij worden dan ook als de grootste winnaars van de laatste tijd gezien. Als je er voor kiest om te starten met beleggen, dan is de tech branche geen slechte keuze. 

China blijft doorgroeien

Verschillende markten in de Verenigde Staten en in Europa hebben harde klappen gehad, maar in China is men weer aan het bouwen aan het herstel. China heeft de klap van de coronacrisis erg snel achter zich gelaten en de markt draait hier weer op volle toeren. Omdat er in de hele wereld wordt geprofiteerd van diensten en producten uit China, is dit gunstig voor vele aandelenkoersen. 

De komst van een vaccin

De coronacrisis heeft dus over de hele wereld een grote impact gehad, maar aan de komst van een vaccin tegen dit virus wordt hard gewerkt. Wanneer er een vaccin op de markt is, kunnen veel branches gaan werken aan hun herstel en de weg naar boven inzetten. De vraag is niet of er een vaccin komt, maar wanneer dit vaccin beschikbaar is. Door verschillende beleggers wordt al flink gespeculeerd over de komst van een mogelijk vaccin. Dit zal verschillende markten ongetwijfeld een boost geven. 

Speel jij al een tijdje met de gedachte om in te stappen in de wereld van beleggen, maar kun je niet bepalen op welk moment je dit zou moeten doen? Wellicht is nu het juiste moment. Er zijn vele investeerders over de hele wereld die veel vertrouwen in de markt hebben en houden, en dat is niet voor niets. 

Beleggen kent risico, uw inleg kan minder waard worden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!