Zet LinkedIn in voor uw online B2B marketing

Zet LinkedIn in voor uw online B2B marketing

Zelfs op de online minder actieve B2B markt zijn klanten met LinkedIn op eenvoudige wijze over te halen om een bijdrage te leveren aan uw online marketing.

LinkedIn is hét online medium voor zakelijk netwerken. Het is bijna ondenkbaar dat een professional geen LinkedIn profiel heeft, zeker niet als degene een belangrijke functie bekleedt of nastreeft. Dit maakt LinkedIn de grootste aanbieder van zakelijk contact. LinkedIn biedt zo een ongekend bereik voor marketeers die actief zijn op de B2B-markt. Maar zakelijke potentials horen liever niet van u, maar van uw klanten. Op LinkedIn is hier prima op in te spelen.

Recommendations

Consumenten zullen op social media sneller van zich horen dan zakelijke klanten. Toch hoeven zij niet veel moeite te doen om zich positief over uw organisatie uit te laten op LinkedIn. Connecties op LinkedIn kunnen een snelle en simpele bijdrage leveren aan uw online marketing dankzij de LinkedIn recommendations voor diensten en producten.

Vraag om aanbevelingen

Een bedrijfsprofiel op LinkedIn is optimaal in te richten door producten en diensten te categoriseren en te voorzien van afbeeldingen. Toch worden producten en diensten op LinkedIn gemiddeld maar weinig bekeken. Maar er is een laagdrempelige manier om gebruik te maken van uw tevreden klanten. LinkedIn geeft de beheerder van het bedrijfsprofiel de mogelijkheid om de functie ‘Vraag om aanbevelingen’ te gebruiken.

Deze functie staat onder de beschrijving van uw diensten of producten. Na hier op geklikt te hebben, opent er een schermpje waar u de e-mail van uw klanten kunt invoeren en een persoonlijke boodschap kunt toevoegen. Als u dit bericht heeft verstuurd, ontvangt de gekozen klant een uitnodiging om uw product(en) of dienst(en) aan te bevelen.

Meer views

Let erop dat u het bericht persoonlijk maakt. Pas het onderwerp en de tekst van het bericht aan, want deze wordt automatisch door LinkedIn aangemaakt. Stuur het bericht ook niet naar meerdere personen tegelijk. Voor uw klanten is een aanbeveling geven vervolgens niet meer dan een druk op de knop. Wanneer klanten uw producten en diensten aanbevelen, zullen al hun connecties op LinkedIn dit ook zien. Een mens is al gauw nieuwsgierig gemaakt en het aantal views zal door enkele aanbevelingen al gauw drastisch stijgen.

Joram van Schaik

Over de Auteur:
Joram van Schaik, is Stagiair bij RegioinBedrijf. Hij studeert op dit moment Digitale Communicatie aan de Hogeschool in Utrecht.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!