Zomerserie ‘Even voorstellen…Annemarie de Joode’

Zomerserie ‘Even voorstellen…Annemarie de Joode’
  • RegioinBedrijf nieuws

Deze week al weer de laatste editie van onze zomerserie. Graag stellen we onze communicatieadviseur Annemarie de Joode (34) aan je voor. Annemarie is een allround communicatieadviseur, die zich ook nog eens vol overgave stort op het organiseren van onze evenementen.

In de zomer van 2011 begon Annemarie met werken bij RegioinBedrijf. ‘Bij mijn vorige werkgever zat ik niet meer op mijn plek, waardoor ik verder ging kijken. Al snel kwam ik de vacature tegen die uitstond voor deze functie. En de rest is geschiedenis…’, lacht Annemarie. 

Communicatie als basis

Annemarie heeft een uitgebreide achtergrond en kennis op het communicatievlak. Ze volgde de opleiding Communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht, met als afstudeerrichting ‘Overheidscommunicatie’. ‘Na te zijn gestart bij een gemeentelijke organisatie, ben ik het bedrijfsleven ingerold en heb ik ervaring opgedaan in diverse communicatiefuncties.’

De werkzaamheden van Annemarie bij RegioinBedrijf zijn zeer divers. Zo is ze verantwoordelijk voor het organiseren van onze netwerkbijeenkomsten RegioinBedrijf Connect. ‘Het is heel leuk om te doen en echt alles omvattend. Van het maken van afspraken met de betreffende locaties, het brainstormen over geschikte en actuele onderwerpen en daar de juiste mensen bij zoeken en alles wat er nog meer bij komt kijken.  Als het programma staat, dan wordt de promotie opgetuigd. En op de dag zelf ben ik het aanspreekpunt en zorg ik ervoor dat we er alles aan doen om de dag tot een succes te maken.’

Onderdeel van Annemarie haar werkzaamheden is ook de verantwoordelijkheid over de regio Zuidoost-Brabant. ‘Als projectleider van deze regio richt ik mij onder andere op het in kaart brengen van de belangrijkste regionale, economische ontwikkelingen en innovaties. Ik help mijn klanten bij het opstellen van een succesvolle communicatiestrategie en de verdere invulling van hun online marketing- en communicatiewensen.’

Afwisseling en diversiteit

Annemarie houdt niet van stilzitten, dat is inmiddels wel duidelijk. ‘De afwisseling van het communicatiewerk met het organiseren maakt het werk voor mij heel leuk. Je spreekt steeds weer andere mensen, vaak uit heel verschillende sectoren, met allemaal weer andere behoeftes. Het is aan mij om die behoeftes inzichtelijk te krijgen en er samen met mijn relatie alles aan te doen om die doelstellingen te behalen. Dat maakt dat het nooit saai is’, vertelt Annemarie. 

‘De grote diversiteit van organisaties maakt dat elk contact anders is. Waar je de ene organisatie juist helpt door hen te voorzien van een passend communicatieadvies, is de ander juist op zoek naar verbinding. Je bouwt door de jaren heen echt een band op met je relaties. Er zijn organisaties bij die ik al ken zolang ik hier werk. Dat zegt wel wat.’ 

En die lange relaties leveren soms ook wel eens aparte vragen op. ‘Ik kreeg ooit de vraag of ik een niet zakelijke lunch wilde. Nou, die lunch is er nooit gekomen’, vertelt Annemarie lachend.

Vakantievierende Bourgondiër

Ook privé is Annemarie zeer ondernemend. Als moeder van twee jonge kinderen en een man met een eigen bedrijf, komen ook thuis haar organisatorische skills goed van pas. Maar bovenal is Annemarie een echte Bourgondiër. ´Ik houd enorm van lekker eten, een drankje en gezelligheid. Ik ga dan ook regelmatig met vrienden en vriendinnen een hapje eten of een terrasje pakken. Oh en er is maar één ding waar je me wakker voor mag maken ´s nachts, dat is op vakantie gaan!´

Hoewel de vakantie er alweer bijna op zit, kijkt ze dan ook nu alweer uit naar de volgende. ´Echt vakantie heb ik pas als ik niets hoef, weg ben van huis en van heerlijk weer kan genieten. Dat hoeft nog niet eens ver weg te zijn. Als de zon maar schijnt, het strand binnen handbereik is en er fijne mensen om mij heen zijn, waar ik gelukkig van word!´

Op de vraag wat ze nog heel graag een keer zou willen doen in haar leven moet Annemarie diep nadenken. ´Jeetje…, eigenlijk doe ik al heel veel leuke dingen en heb ik weinig te wensen. Maar als ik dan toch moet kiezen lijkt het me nog wel een keer heel tof om een keer parachute te springen of te bungee jumpen. Niemand wil alleen met mij mee…´, lacht Annemarie. 

Voorlopig zit de vakantie erop en mag ze op kantoor verder dromen. De zomervakantie is voorbij, dus komt er ook een eind aan deze zomerserie. 

Heb je interviews gemist, of wil je meer weten over onze collega´s? Bekijk dan het interview met onze directeur en lees de overige interviews:

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!