Zomerserie ‘Even voorstellen…Henriët de Ruijter’

Zomerserie ‘Even voorstellen…Henriët de Ruijter’
  • RegioinBedrijf nieuws

Geen enkel bedrijf kan zonder een goede officemanager. Dus ook bij RegioinBedrijf hebben wij iemand die de zaken bij ons op kantoor goed regelt. In onze zomerserie stellen we ook haar graag aan u voor. Onze officemanager Henriët de Ruijter (56).

In mei 2003 begon Henriët op ons kantoor in Drongelen. Eind 2004 maakte ze een uitstapje naar een bouwbedrijf. ‘Helaas ging dit bedrijf vijf jaar later failliet en toen ben ik weer teruggekomen bij RegioinBedrijf’, vertelt Henriët. 

Wat het leuke is aan ons bedrijf is dat de collega’s een uiteenlopende achtergrond hebben, ook Henriët. ‘Ik ben nooit echt een schoolgaander geweest. Ik was heel druk, maar niet met schoolzaken. Uiteindelijk ben ik in de detailhandel terecht gekomen. Daar heb ik mijn slagersvakdiploma en ondernemersdiploma behaald. Ruim vijftien jaar heb ik in een slagerij gewerkt en gaf leiding aan een groep van zo’n twintig mensen. Door de jaren heen kreeg ik fysieke klachten, doordat het best zwaar werk was. Dat was het moment om een omscholingstraject te beginnen. En ook het moment dat RegioinBedrijf op mijn pad kwam.’

Henriët ging aan de slag met licht administratief werk en volgde in de avonduren een cursus Administratief Medewerker. Later behaalde ze ook nog het Praktijkdiploma Boekhouden en kwam zo uiteindelijk op de functie van officemanager terecht. In deze functie volgde ze vervolgens nog een aantal cursussen op het gebied van marketing en communicatie. ‘Dus uiteindelijk heb ik mijn schooluren toch nog wel gemaakt’, lacht Henriët. 

Dagelijkse leiding

Als officemanager zijn de werkzaamheden voor Henriët heel divers. ‘Ik heb de dagelijkse leiding over het kantoor, maar gelukkig werken we met zeer zelfstandige collega’s. Dus ik zie dit meer als een coördinerende rol. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de boekhouding en de productie van de naslagwerken. En als vliegende kiep pak ik, bij afwezigheid van collega’s uiteenlopende zaken op.’

‘Juist die diversiteit maakt mijn werk zo uitdagend’,  gaat Henriët verder. ‘En natuurlijk ook het contact met klanten, waar je door de jaren heen een persoonlijke band mee hebt opgebouwd. Doordat die band goed is kunnen we vaak de juiste middelen inzetten en partijen met elkaar verbinden.’ 

Ruimte voor verbetering

Maar ook bij RegioinBedrijf is zeker nog ruimte voor verbetering zegt onze officemanager. ‘De contacten met klanten zijn nu veelal telefonisch en via de mail. Ik zou graag zien dat de accountmanagers, zodra deze coronacrisis achter de rug is, meer bedrijfsbezoeken afleggen. Voor de toekomst is het daarnaast belangrijk dat we onze diensten gaan uitbreiden en afstemmen op de veranderende communicatietrends.’

Niet alleen op de werkvloer, maar ook thuis kan Henriët haar kwaliteiten als officemanager goed gebruiken. ‘Ik ben getrouwd en we hebben twee studerende kinderen van 21 en 22 jaar oud. Dus dat is gezellig druk. De oudste gaat vanaf één september op kot en studeren in België.’ 

Dat studeren zou Henriët zelf ook nog wel een keer over willen doen. ‘Dan zou ik er meer uithalen qua studie dan ik toen heb gedaan. Alhoewel ik wel heel veel lol heb gehad’, lacht Henriët. 

Henriët de Ruijter

Viva España

Wat je van Henriët zeker kunt zeggen is dat ze zeer actief is. Niet alleen op het werk, maar ook in haar vrije tijd is ze altijd druk bezig. ‘Ik zing in twee koren, houd van wandelen en fietsen en spreek graag met vrienden af’ 

De ideale vakantie voor haar is dan ook echt niet tien dagen op een ligbedje in een all-inclusive resort. ‘Ik wil zeker wel lekker weer hebben, zo rond de twintig, dertig graden. Maar dan wel met de caravan erop uit naar mooie plaatsen. Bijvoorbeeld in Spanje. Op zoek naar plaatsen die je niet perse in vakantiegidsen vindt en dan elke dag verrast worden door natuurschoon en authentieke cultuur. Over tien jaar hoop ik dan ook samen met mijn partner er nog met de caravan op uit te mogen trekken. Wie weet tegen die tijd wel met een camper…’ 

Maar voorlopig houden we haar nog even hier, want RegioinBedrijf kan niet zonder goede officemanager.  

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!