Zomerserie ‘Even voorstellen…Ilona van Vught’

Zomerserie ‘Even voorstellen…Ilona van Vught’
  • RegioinBedrijf nieuws

Dat RegioinBedrijf een echt vrouwenbedrijf is, blijkt wel uit onze zomerserie. Want ook deze week stellen we weer een van onze vrouwelijke accountmanagers aan je voor. Al bijna tien jaar is ze een vaste kracht voor ons bedrijf: Ilona van Vught (37).

‘Ik werk inderdaad al heééél lang bij RegioinBedrijf’, lacht Ilona. Een baan waar ze niet direct van gedacht had dat ze erin terecht zou komen. ‘Nee, niet echt nee. In mijn tienerjaren koos ik voor avontuur en ben begonnen aan de MTRO (toerisme) in Tilburg. Na de MTRO heb ik zes jaar bij CenterParcs gewerkt in het sport- en entertainmentteam.’

Van glossy naar online marketing

Na de geboorte van haar oudste zoon wilde Ilona vastere werktijden en een serieuzere uitdaging. Ze komt terecht bij uitgeverij Wegener. ‘In de binnendienst begon ik met het maken van afspraken voor een glossy magazine. We werkten met een klein clubje aan het in de markt zetten van deze nieuwe glossy, vanuit een reclamebureau dat het project leidde.’ Na een jaar werd Ilona daar gevraagd om als communicatiemanager aan de slag te gaan. ‘In drie jaar tijd heb ik hier ontzettend veel geleerd. Vervolgens ben ik bij RegioinBedrijf terecht gekomen en heb me daar verder verdiept in online marketing.’

Behoefte van de klant

Samen met drie andere collega’s vormt Ilona het team van online accountmanagers bij RegioinBedrijf. ‘Als online accountmanager ben ik mede verantwoordelijk voor de projecten Gelderland en Zeeland. Ik ga met de ontwikkelingsmaatschappijen om tafel om te kijken welke ontwikkelingen er op de zakelijke markt aankomen. Als de samenwerking met klanten start, begeleid ik de deelnemers in deze regio’s bij de invulling van hun online marketing wensen, met de middelen die we bieden. Daarnaast organiseer ik samen met mijn collega’s de netwerkbijeenkomsten RegioinBedrijf Connect.’

Ilona haalt ontzettend veel energie uit het organiseren van deze netwerkbijeenkomsten. ‘Als ik na maanden van voorbereiding aan het eind van RegioinBedrijf Connect met een wijntje in mijn hand en mijn collega’s naast me iedereen zie lachen, eten en drinken. Dan denk ik: ‘Dat hebben we weer mooi geflikt!’. 

Dat klantcontact op evenementen als RegioinBedrijf Connect, maar ook tijdens reguliere werkzaamheden is waar Ilona haar voldoening uithaalt. ‘Elke deelnemer heeft een andere behoefte. De uitdaging voor mij is om deze behoefte boven tafel te krijgen en daar zo goed mogelijk op in te spelen. De kracht van RegioinBedrijf zit hem  in het feit dat mensen in ons netwerk uit zowel overheid, onderwijs als bedrijfsleven afkomstig zijn. De diversiteit van deze achtergronden onderscheidt ons van anderen.’ 

Passie voor yoga

Hoewel Ilona met veel plezier naar haar werk gaat ligt haar echte passie toch ergens anders. ‘In 2018 ben ik de yoga docentenopleiding gaan volgen. Vorig jaar oktober heb ik mijn creativiteit en passie gecombineerd en ben ik gestart met Pistache Yoga Studio in Dongen en Yoga voor bedrijven. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren wat ademhaling, meditatie en yoga voor je totale levenshouding kunnen betekenen.‘ Ook op yoga gebied gaat Ilona graag de uitdaging aan. ‘Een tijdje terug heb ik Supyoga gedaan. Echt heel apart yoga op zo’n grote plank op het water. Een superervaring.’ 

Avontuur en vrijheid

Met haar man Bram en twee kinderen is Ilona net terug van een vakantie op Elba. ‘Lekker snorkelen, van de glijbaan met de kids, mojito in een strandtentje, tiramisu, vrolijke Italianen, dat is voor mij echt de ideale vakantie. Love it!’ Voordat de coronacrisis uitbrak had Ilona al plannen gemaakt om volgend jaar een verre reis te maken. ‘Als het goed is ga ik naar India, Nepal of Bali. Ik kan niet kiezen’, lacht Ilona. ‘Maar ja, dat zal afhangen van de ontwikkelingen rond het coronavirus.’ 

Voorlopig heeft ze haar handen thuis nog vol aan haar twee zoons Aron (14) en Thijn (8). ‘Aron gaat na de vakantie naar de derde klas van het gymnasium. Hij houdt van gamen en tosti’s eten. Thijn gaat alweer naar groep 5. Na scouting en turnen zit hij nu op hockey en hij wil later sushikok worden’, vertelt Ilona vol trots. 

Dromen voor de toekomst heeft Ilona zeker nog. ‘Ik zou wel een tijdje ergens waar het warm is bij de zee willen wonen. Maar ik hoop vooral dat ik over tien jaar in een positie verkeer waarin ik de vrijheid heb om te doen wat ik wil. Met mensen om me heen die mijn leven verrijken, in een baan waarvan ik energie krijg.’

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!