Aerospace & Maintenance Cluster

Aerospace & Maintenance Cluster

Een vliegende start voor het speerpuntproject Aerospace & Maintenance Cluster van Midpoint Brabant. Samen met de gemeente Tilburg en de provincie Noord Brabant heeft de regio van Social Innovation gekozen voor dit ambitieuze project in Gilze en Rijen.

Het telt vier deelprojecten: een opleidingscentrum helikopteronderhoud (Boeing Chinook), een simulatorencentrum / vliegopleiding helikopter piloot, een Aerospace & Maintenance House en de bijzondere leerstoel Maintenance aan de Tilburg University. Daaromheen worden bedrijfsclusters gevormd. Uitblinken is het motto!

Samen deuren openen in nationaal en internationaal verband waar individuele ondernemers niet van zouden drómen. En een klimaat van technische excellentie bouwen dat de Midden-Brabantse economie een geweldige ‘boost’ geeft met de voorziene groei van 5000 banen. Dát en meer vormen de missie van Midpoint Brabant in het Aerospace & Maintenance Cluster. Het is gevestigd in Gilze en Rijen.

Rijk industrieel-technisch verleden

Het Aerospace & Maintenance Cluster bouwt voort op het rijke industriële verleden in de techniek (ooit ontstaan rond de textielindustrie). Tientallen high tech-bedrijven in het Hart van Brabant komen nu in aanmerking voor samenwerking in de luchtvaart en het industrieel onderhoud. Ze weten dit echter nog lang niet altijd. Hen bijeen brengen, is de missie van Aerospace & Maintenance in Gate2, op de Ericsson campus.

Onderhoud complexe kapitaalgoederen

De onderhoudssector is belangrijk. Door collectieve stimulering van het luchtvaartonderhoud ontstaat aandacht voor industrieel onderhoud in het algemeen. En dus voor het tech- nisch beroepsonderwijs in een sector waar Midden-Brabant kan uitblinken. De leerstoel aan de Tilburg University (prof. Henk Akkermans) voor onderzoek en onderwijs rond het onderhoud van complexe kapitaalgoederen onderstreept dit!

Zeilmakerij Van der Sneppen BV Zeilmakerij Van der Sneppen BV

Standaard vlamvertragende huurzeilen en maatwerk oplossingen!