Logistics Cities miljoenenproject van Midpoint Brabant

Logistics Cities

Logistics Cities is een miljoenenproject van Midpoint Brabant, bedoeld om de regio in de logistieke top-3 van Nederland te houden. Ondernemers, onderwijs en overheid werken samen aan uitbreiding van de toch al ruime werkgelegenheid in de logistiek en alle aanverwante diensten.

Deze innige samenwerking resulteert in allerlei nieuwe, zakelijke activiteiten. Zo wordt containerlading gebundeld voor internationaal scheeps- en treinvervoer, werken transporteurs samen in het uitwisselen van autovracht (Freight Factory), de ontwikkeling van kennis en talent, van internet-logistiek en nog veel meer.

De logistieke ambities van Midden-Brabant reiken ver

Geen wonder: de regio is uitgeroepen tot derde logistieke hotspot in Nederland. In een compact gebied zijn hier alle vervoersmodaliteiten te vinden: weg, water en spoor. Die vormen gezamenlijk één grote draaischijf in de oost-west-verbindingen van centraal Europa. Daarom nestelen zoveel nationale en internationale logistieke bedrijven zich in het Hart van Brabant: ze vinden hier uitstekende vestigingsvoorwaarden.

Steeds meer toegevoegde waarde

Logistieke bedrijvigheid biedt steeds meer toegevoegde waarde en vraagt een steeds hoger gemiddeld opleidingsniveau. Daar speelt het onderwijs op in met toegespitste lesprogramma’s, gedeeltelijk ook op locatie. Verder geeft het Huis van de Logistiek in Tilburg de logistieke ambities ook letterlijk vorm: met een kenniscentrum, startersfaciliteiten, workshops en de academische werkplaats internetlogistiek.

Van Maaspoint tot Railport

Waalwijk en Tilburg hebben elkaar nauwe samenwerking beloofd in het verbeteren van de fysieke en logistiek-zakelijke infrastructuur. Van ‘Maaspoint’ (klasse V-haven) tot Railport (internationaal spooroverslagcentrum), via de A58, A59, N261 en N65 en in de havenbedrijven van Brabant Intermodal, overal timmert het Hart aan de weg.

MobiCoach Fleet Management MobiCoach Fleet Management

De totaaloplossing, klaar voor de toekomst